سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

نگرانی تل‌آویو نسبت به آینده؛ همه آنچه که صهیونیسم از آن می‌هراسد

افزایش بی‌سابقه قدرت مقاومت در عرصه منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای موجب شده تا مقامات رژیم صهیونیستی به شدت نسبت به آینده خود در منطقه احساس نگرانی کرده و در هراس باشند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، در حال حاضر، رژیم صهیونیستی روز‌های خوبی را سپری نمی‌کند و مقامات این رژیم به شدت از آنچه که انتظار آن‌ها را می‌کشد، احساس نگرانی کرده و در هراس هستند. این مسأله در سلسله گفته‌ها و اظهارنظر‌های مسئولان تل‌آویو کاملا مشهود به نظر می‌رسد.

می‌توان از تحولات اخیر در سوریه به عنوان مهمترین و چالشی‌ترین عامل نگرانی رژیم صهیونیستی از آینده یاد کرد؛ به ویژه اینکه «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا نیز اخیرا از تصمیم خود برای خارج کردن نیرو‌های آمریکایی از سوریه طی ۴ ماه آینده خبر داده است. شنیدن این خبر آن هم در اوج خسارت‌ها و شکست‌های سنگین صهیونیسم در برابر مقاومت، شوک بزرگی را به تل آویو وارد کرد.

تغییر موازنه قدرت در سوریه

همانطور که پیشتر اشاره شد، سلسله تحولات سوریه یکی از مهمترین عوامل نگرانی صهیونیسم نسبت به آینده خود در منطقه است. رژیم صهیونیستی به خوبی می‌داند که در سایه سلسله پیروزی‌ها و دستاورد‌های گسترده محور مقاومت در سوریه، موازنه قدرت در این کشور به نفع دمشق تغییر کرده است و این دمشق است که ابتکار عمل را در دست دارد.

از سوی دیگر، رفت و آمد‌های سران کشور‌های عربی و هیأت‌های نماینده آن‌ها در سوریه و همچنین بازگشایی برخی سفارتخانه‌های عربی در دمشق و شنیده شدن اخبار بازگشایی سفارتخانه‌های دیگر کشورها، از جمله مواردی است که تغییر موازنه قدرت به نفع مقاومت در سوریه را بیش از پیش برای صهیونیست‌ها مسجل ساخته است. در همین ارتباط، «حسن حردان» کارشناس لبنانی مسائل منطقه می‌گوید: «صهیونیست‌ها به دلیل تحولات سوریه نگرانی بسیاری را نسبت به آینده خود در منطقه احساس می‌کنند. تحولات سوریه این پیام آشکار و واضح را به صهیونیسم مخابره کرده که بشار اسد پیروز نهایی میدان است».

این کارشناس عرب زبان همچنین می‌افزاید: «کشور‌های عربی که روزی اتحادیه عرب را به اتاق برنامه ریزی برای انجام عملیات‌های تروریستی در سوریه برای ساقط کردن اسد تبدیل کرده بودند، امروز یکی پس از دیگری به سمت دمشق حرکت می‌کنند و این مسأله به معنای اذعان آن‌ها به شکست است. رژیم صهیونیستی این تحول جدید را به خوبی درک می‌کند و از آن نگران است».


هراس از تکرار تجربه‌های تلخ گذشته

رژیم صهیونیستی از تکرار تجربه‌های تلخ گذشته و شکست‌هایی که طی سال‌های گذشته متحمل شده است، به شدت احساس نگرانی می‌کند. اعلام تصمیم ایالات متحده آمریکا برای عقب نشینی از سوریه طی ۴ ماه آینده نیز یکی دیگر از مهمترین عوامل نگرانی صهیونیست‌ها را تشکیل می‌دهد. در واقع، تل آویو از تکرار تجربه عراق به شدت احساس نگرانی می‌کند.

پس از آنکه مقاومت دولت و ملت عراق موجب شد تا ایالات متحده آمریکا در سال ۲۰۱۱ به اشغالگری خود در این کشور تا حدود زیادی پایان داده و بدون تأمین منافع صهیونیسم، نیروهایش را از آنجا خارج کند، این نگرانی برای مقامات تل آویو به وجود آمده که تاریخ تکرار شده و همان اتفاق این بار در سوریه برای آن‌ها رخ دهد و هم‌پیمان اصلی‌شان بدون توجه به تأمین منافع تل آویو، سوریه را ترک کند. این نگرانی زمانی بیش از پیش تشدید می‌شود که صهیونیست‌ها علاوه بر بحران مذکور (مسأله سوریه)، به صورت همزمان با چالش‌ها و بحران‌های امنیتی بسیار دیگری مواجه هستند که از جمله آن‌ها می‌توان به مسأله فلسطین، تظاهرات‌های بازگشت، عملیات‌های مقاومتی و افزایش قدرت نظامی و دفاعی گروه‌های مقاومت همچون جنبش‌های حماس و جهاد اسلامی، اشاره کرد.

افزایش قدرت دفاعی و نظامی مقاومت

از جمله دیگر عوامل نگرانی صهیونیست‌ها از آینده جایگاهشان در منطقه افزایش قدرت نظامی و دفاعی محور مقاومت محسوب می‌شود. صهیونیست‌ها نیک می‌دانند که قدرت نظامی مقاومت در منطقه از سوریه گرفته تا حزب الله در لبنان و گروه‌های فلسطینی در اراضی اشغالی، قابل قیاس با یک دهه گذشته نیست. درخصوص نیرو‌های مقاومت سوری مقامات صهیونیستی به خوبی می‌دانند که آن‌ها طی حدود هشت سال گذشته با انواع و اقسام مهارت‌های جنگی در شرایط مختلف آشنا شده اند و با مهارت‌هایی که در طول این مدت نه چندان اندک کسب کرده اند، می‌توانند در هر شرایطی خود را با نحوه جنگاوری طرف مقابل وقف داده و بر آن فائق آیند.

در حال حاضر، نیرو‌های مقاومت سوری با جنگ‌های مختلف کلاسیک، شهری و همچنین جنگ‌های فرسایشی کاملا آشنا بوده و از تسلیحات نظامی پیشرفته‌ای نیز برای پیشبرد اهداف نظامی خود خود برخوردار هستند. این نکته را نیز باید در نظر گرفت که دستیابی دمشق به سامانه دفاعی «اس ۳۰۰» نیز قدرت دفاعی آن را دوچندان کرده است.

علاوه بر دمشق، حزب‌الله لبنان نیز قدرت نظامی و دفاعی بالایی را در مقایسه با سال‌های گذشته به دست آورده است؛ مسأله‌ای که حتی خودِ مقامات صهیونیست و فرماندهان ارشد این رژیم بار‌ها و در مناسبت‌های مختلف بدان اشاره کرده اند. به عنوان نمونه، فرماندهان صهیونیسم بار‌ها اعلام کرده اند که حزب الله بیش از ۱۰۰ هزار موشک پیشرفته دارد و می‌تواند در هر لحظه از آن استفاده کند. این در حالی است که پیشتر نیز «یووال اشتینیتز» وزیر انرژی این رژیم اعلام کرده بود: «موشک‌های حزب الله ممکن است که کل اسرائیل را هدف قرار دهد».


عدم توانایی برای ورود به جنگ

در فلسطین نیز وضعیت به همین گونه است و صهیونیست‌ها قادر به مقابله با گروه‌های مقاومت و موشک‌های آن‌ها نیستند؛ کما اینکه نحوه پاسخ موشکی گروه‌های مقاومت به آخرین عملیات تجاوزکارانه صهیونیسم علیه غزه، مقامات تل آویو را بسیار شوکه کرد. در هر صورت اکنون صهیونیست‌ها خود نیز به ضعفشان در برابر مقاومت پی برده اند. در همین ارتباط، یک مقام بارز وزارت جنگ رژیم صهیونیستی اذعان کرد که ارتش این رژیم به هیچ وجه برای انجام عملیات نظامی در جنگ‌های آتی آمادگی ندارد.

این مسئول صهیونیست که نخواست نامش فاش شود، اعلام کرد که آمادگی نیرو‌های زمینی اسرائیل برای جنگ در پایین‌ترین سطح ممکن طی سال‌های گذشته قرار دارد و جامعه صهیونیستی باید بداند که در صورت وقوع جنگ، این رژیم بهای بسیار سنگینی خواهد پرداخت. وی اشاره کرد که مسئول اصلی این وضعیت، بنی گانتس رئیس سابق ستاد مشترک ارتش است که در بازیابی توان ارتش پس از شکست در جنگ لبنان در سال ۲۰۰۶ کم‌کاری و سهل‌انگاری کرد.

پایان روحیه جنگاوری برای کسب پیروزی

از هم پیمانی روسیه با دولت دمشق نیز می‌توان به عنوان یکی دیگر از نگرانی‌های رژیم صهیونیستی در منطقه به ویژه پس از اعلام تصمیم خروج نظامیان آمریکایی از سوریه، یاد کرد. تل آویو به خوبی به این واقعیت واقف است که تداوم حضور قانونی روسیه در سوریه به تضعیف هیمنه ایالات متحده آمریکا در این کشور و حتی منطقه منجر شده است و این مسأله می‌تواند تبعات و پیامد‌های بسیار خطرناکی برای آن داشته باشد.

در همین ارتباط، «حسن حردان» کارشناس مسائل سیاسی می‌گوید: «هم پیمانی روسیه با محور مقاومت از یک سوی و افزایش قدرت منطقه‌ای جمهوری اسلامی ایران و متحدان آن از سوی دیگر، نگرانی دستگاه‌های امنیتی و اطلاعاتی مختلف رژیم صهیونیستی را به دنبال داشته و دارد. این دستگاه‌ها احساس می‌کنند که ارتش رژیم صهیونیستی دیگر قادر به تحقق دستاورد‌های میدانی در جنگ نیست».

این کارشناس لبنانی مسائل منطقه در ادامه تحلیل خود از وضعیت کنونی رژیم صهیونیستی می‎‌افزاید: «امروز مقاومت، رژیم صهیونیستی را تحت محاصره خود قرار داده و قدرت نظامی آن را فلج کرده است. صهیونیست‌ها امروز دیگر نه روحیه جنگاوری دارند و نه روحیه کسب پیروزی».
 
منبع: مهر
 
انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.