عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی از حضور پررنگتر بورس کالا در عرصه اقتصادی حمایت میکنند.
وی درباره تنظیم بازارها و نظارت بر کالای اساسی، تصریح کرد: وجود سلایق مختلف و بعضا دور از اصول اقتصادی برای تنظیم بازارها از جمله اتخاذ سیاستهای دستوری از عواملی است که باعث بروز مشکلاتی در تنظیم بازار کالاهای اساسی شده است.
نماینده مردم شاهین شهر، میمه و برخوار در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: اگر همه نهادهای تصمیم گیر براساس راهکارها و قواعد اقتصادی تلاش کنند، تنظیم بازار کالاهای اساسی همانند بازار ارز به نتیجه مطلوب میرسد، به طوری که در حال حاضر شاهد این هستیم با اراده و نظارت دقیق و درست از سوی بانک مرکزی شاهد ثبات نسبی در بازار ارز هستیم.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی به نقش تاثیر گذار بورس کالا در ثبات قیمت در کالاهای اساسی و تنظیم بازار اشاره کرد و گفت: بعضا برای مدیریت بازارها مسیرهایی انتخاب میشود که برای اقتصاد هزینههای سنگینی و طولانی مدتی دارد، اما تجربه دنیا و بازار داخل اثبات کرده است که مسیر بورس کالا کمترین هزینه را در تعامل میان خریدار و فروشنده کالاها به همراه دارد و نظارت نیز در کل زنجیره معاملات در صورت حضور همه جانبه تولیدکنندگان در بورس امکان پذیر است.
وی اظهار کرد: باید توجه داشت که بورس تنها فضای شفافی است که هرگونه سرمایهگذاری، مبادلات تجاری، عرضه و خرید کالاها و واریز و جمع آوری سرمایه در این بازار شفاف بوده و به نفع اقتصاد کشور است.
حاجی دلیگانی ادامه داد: اگر با برنامه ریزی درست در سالهای گذشته و اعتماد به بازار سرمایه ترتیبی داده میشد تا حجم بالای نقدینگی که در کشور وجود دارد به سمت بازار بورس سوق پیدا میکرد در ماههای اخیر این همه گرفتاری در کشور ایجاد نمیشد.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی، افزود: امروز با گرفتن درس از رویدادهای گذشته باید زمینه هدایت حجم زیاد نقدینگی را به سمت بازار سرمایه و ابزارهای مالی فراهم کنیم چراکه این ابزارها هم مولد بوده و هم بدون لطمهزدن به بازارهای واقعی، سود مناسبی را نصیب سرمایهگذاران میکند.
وی با تاکید بر نقش سازنده بورس کالا در تنظیم بازار گفت: معاملات بورس کالا برای همه قابل رصد و شفاف است و عرضه کالاهای اساسی در این بورس میتواند به پایان التهابهای کنونی و آینده کمک کند.
نماینده مردم در مجلس دهم افزود: حجم زیاد پول پرفشاری که به عنوان نقدینگی در گردش در اختیار جامعه است که بنا بر گزارش مرکز پژوهشهای مجلس ۷۰ درصد این پول در دست یک درصد جامعه قرار دارد که این خطر بزرگی به شمار میرود و کشور را تهدید میکند، اگر به سمت بورس سوق داده شود به طور یقین خطرات ناشی از این حجم نقدینگی کاهش خواهد یافت.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی در پایان تاکید کرد: باید با نگاهی عمیقتر شرایط را برای فعالتر شدن بورس کالا و عرضه همه جانبه کالاهای اساسی در بورس کالا فراهم کرد و مجلس نیز این آمادگی را دارد که از این بازار پشتیبانی و حمایت کند چرا که بورس کالا میتواند یکی از اصلیترین راهکارهای برون رفت از شرایط فعلی اقتصاد کشور باشد.
انتهای پیام/