به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سنندج ،مهدی نامدار پیشاز ظهر امروز در سومین همایش استانی و آئین تجلیل از برترینهای برنامه تعالی مدیریت استان کردستان که در سالن امام خمینی (ره) آموزش و پرورش برگزار شد، گفت: سومین همایش استانی و آئین تجلیل از برترینهای برنامه تعالی مدیریت استان کردستان با هدف تحقق بخشی به شعار سنجش کیفی آموزش و پرورش برگزار شده است.
وی افزود: تمامی مدارس کیفی نیست و برخی دیگر کیفیت بخشی به معنای اخص کلمه صورت نگرفته شده است.
معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش استان کردستان با تأکید بر لزوم کیفیت بخشی در آموزش و پرورش، تصریح کرد: در شرایط کنونی برنامهای برای کیفیتبخشی به آموزش و پرورش جز برنامه تعالی مدیریت وجود ندارد.
وی با بیان اینکه این خلاء به دلیل وجود چالشهایی همچون بستر فرهنگی و مادی برنامه هنوز تأمین نشده است، تاکید کرد: باید توجه داشت که عوامل انگیزشی، منوط به درآمدهای دولت است و در شرایط گوناگون برنامه تخت تأثیر شرایط است.
نامدار جدی نگرفتن تفویض اختیار به مدیران را دیگر چالش پیش روی طرح تعالی مدیریت دانست و ادامه داد: برنامه تعالی مدیریت، نگاهی تعالی بخش، مدرسه محور، مشارکت جو و نهایتا" کیفیت مدار دارد، اما ساماندهی نیروی انسانی مدرسه محور در تقابل با برنامه عمل میکند.
وی با ذکر اینکه طرحهای پژوهشی مرتبط با برنامه تعالی مدیریت انجام نمیشود، اظهار کرد: تردید در نگرش مجریان برنامه بدان معنا که برنامه قائم به فرد است در کنار عدم همراهی عوامل اجرایی و آموزشی در حوزههای صف و ستاد و ناهماهنگی در تیمهای وزارت و استانها موانعی است که تحقق طرح را با مشکل مواجه خواهد ساخت.
معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش استان کردستان با ذکر اینکه ارزیابی پایانی کماکان چالش اصلی و پاشنه آشیل برنامه تعالی مدیریت است، گفت: این بدان خاطر است که تعدادی از ارزیابان بازنشسته شده و یا برخی دیگر اطلاعات ارزیابی کافی ندارند و به همین خاطر تفاوت نظر در میان ارزیابان پیش میآید.
وی با تأکید بر اینکه تحول در نظام مدیریت بدون برنامه ممکن نیست، افزود: برنامه تعالی مدیریت نقشه راهی است که ساحتهای شش گانه پیشبینی شده در سند تحول را محقق میکند.
معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش استان کردستان با اذعان به اینکه تمرکززدایی در این طرح موجب خلاقیت است، خاطرنشان کرد: طرح تعالی مدیریت آموزش و پرورش بهدلیل اینکه برنامه محور، جامع و مانع و قابل ارزیابی است، توسعه فرهنگ کار گروهی را تقویت میکند.
وی با اعلام اینکه در صورت اجرای بهینه برنامه، ارتقای کیفیت آموزشی قطعی است، تصریح کرد: استان کردستان در معاونت متوسطه جزو استانهای سرآمد کشور است.
نامدار با بیان اینکه در بحث پوشش تحصیلی متوسطه اول تنها دو درصد دانشآموزان پایه ششم کردستانی در کلاس هفتم ثبتنام نکردند، خاطرنشان کرد: خوشبختانه اجرای طرح تعالی مدیریت در استان کردستان افتخارات زیادی را برای استان به دنبال داشت.
وی با اشاره به اینکه در کنکور سراسری سال ۹۷ تعداد ۶۳.۳ دانشآموز در رشته ریاضی، ۱۹ درصد در رشته تجربی و ۴۴.۷ درصد در رشته انسانی استان کردستان در دانشگاههای دولتی پذیرفته شدهاند، یادآور شد: کسب ۴ رتبه برتر در جشنوارههای تجسمی، کسب یک مدال جشنواره جوان خوارزمی، پذیرش ۲۰ طرح در جشنواره خوارزمی، کسب رتبه اول کشوری در نهمین المپیاد نانو، کسب رتبه سوم کشوری شانزدهمین دوره مسابقات فناوری و کسب رتبههای نخست در سایر رشتهها از جمله دستاوردهای طرح تعالی مدیریت استان کردستان است.
انتهای پیام/م