سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

عضو شورای شهر مشهد:

یکی از شعار‌های شهردار جدید مشهد هوشمند سازی شهر بود/وقتی اعتماد مردمی افزایش یابد ایجاد انگیزه مشارکت در مردم بیشتر می‌شود


عضو شورای شهر مشهد گفت:ساختاری که در حوزه فناوری و هوشمندسازی در مشهد است در شهر‌های دیگر کشور حتی تهران وجود ندارد.
 
به گزارش خبرنگارگروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد  ، شهناز رمارم عضو شورای شهر مشهد در هشتمین نمایشگاه شهر هوشمند و بیست و یکمین نمایشگاه کامپیوتر که در محل سالن فردوسی نمایشگاه‌های بین‌المللی مشهد برگزار شد گفت: یکی از شعار‌های شهردار جدید شهر مشهد هوشمند سازی شهر بود، برای محقق کردن این شعار باید نسبت به برگزاری چنین نمایشگاه‌هایی توجه ویژه شود.

وی در توضیح پتانسیل‌های مشهد تصریح کرد: با توجه به منابع انسانی ارزشمندی که داریم، نخبگان و فعالان این عرصه و حرکت ارزشمندی که استارت‌آپ‌ها در این شهر شروع کردند و رویداد‌های استارت‌آپی که در طول سال برگزار می‌شود، همگی نشان دهنده این است که مشهد از ظرفیت بالایی برای محقق کردن شهر هوشمند برخوردار است، به شرط اینکه مدیران شهری و متولیان امور بتوانند این ظرفیت بالقوه را به بالفعل تبدیل کنند.

عضو شورای شهر مشهد گفت: اگر به ایده‌آل فکر کنیم ما هنوز در ۱۰ درصد اولیه این مسیر هستیم، اما اگر واقعیت را در نظر بگیریم ما ۳۰ تا ۴۰ درصد مسیر را پیش رفتیم.

رمارم از جمله طرح‌های برجسته و ویژه در حوزه هوشمندسازی و فناوری برای مشهدی‌ها به سامانه «فاش» که مخفف عبارت «فضای اطلاع‌رسانی شفاف» است اشاره کرد و افزود: از جمله طرح‌هایی که در این رابطه مطلع هستم می‌توان به اپ شهروندی و زیرساخت‌های باشگاه شهروندی که در دست آماده‌سازی است نام ببرم، اما بهترین خبر برای شهروندان مشهدی در عرصه شفاف‌سازی مدیریت شهری سامانه فاش است.

وی تصریح کرد: در این سامانه که فضای اطلاع‌رسانی شفاف است، تمام زیر مجموعه‌های شهرداری تحت پوشش قرار می‌گیرد، تمام اطلاعات با جزئیات آن در حوزه شهرداری مشهد به طور مثال در قسمت ساخت و ساز تمامی اطلاعات ساختمان مانند متراژ آن، تخلفات صورت گرفته، جریمه‌ها، پایان کار، صدور فیش‌ها، واریزی‌ها در اختیار شهروندان قرار می‌گیرد.

رمارم تصریح کرد: با افزایش شفافیت، عدالت شهری بیشتر و باعث افزایش اعتماد مردم به ما می‌شود و وقتی اعتماد مردمی افزایش یابد ایجاد انگیزه مشارکت در مردم بیشتر می‌شود که تحقق این مشارکت خود باعث افزایش توسعه است.

تعاملات اجرایی بین دستگاه‌ها در زیر ساخت‌ها باید افزایش یابد

شهریار آل شیخ معاون برنامه ریزی و توسعه شهرداری مشهد هم گفت: امروز ما میزبان مدیران فاوا‌های کشور و کلان‌شهر‌ها هستیم، خوشبختانه ساختار‌هایی که در حوزه فناوری در شهر مشهد موجود است در شهر‌های دیگر کشور حتی تهران وجود ندارد.

وی با بیان اینکه سامانه فاش آگاه‌سازی شهروندان از حقوق خودشان است، تصریح کرد: با این سامانه شهروندان می‌توانند به حقوق خودشان آگاه و ناظر باشند و آن را مطالبه کنند.

معاون برنامه ریزی و توسعه شهرداری مشهد گفت: در حوزه شهرسازی بحث مهم دیگری که شکل گرفته است پلتفرم داده‌های باز است، در این طرح ما داده‌های شهری را در اختیار همه می‌گذاریم که بتوانند روی آن تحلیل انجام دهند یا کسب و کار ایجاد کنند.

آل‌شیخ افزود: موضوع اصلی استارت‌آپ‌ها مجموعه‌های مربوط به کارآفرینی داده‌ها است مانند داده‌های شهرسازی، داده‌های ترافیک و داده‌های زنده مختلفی که می‌تواند موضوع ایجاد کسب و کار باشد.

وی تصریح کرد: مهم‌ترین چالش‌های موجود در حوزه هوشمند‌سازی شهر چالش‌های محیط زیستی، اشتغال و بحران آب هستند که به روش هوشمند می‌توان آن‌ها را حل کرد.

معاون برنامه ریزی و توسعه شهرداری شهر مشهد با بیان اینکه یک بخش از شهر هوشمند حاکمیت هوشمند است گفت: از ۶ رکن اصلی در هوشمند سازی شهر، ۲.۵ رکن مستقیما با شهرداری مرتبط است و ۱.۴ غیرمستقیم با شهرداری ارتباط دارد، ولی همه این اجزا باید در یک ترکیب با هم تعامل داشته باشند.

آل شیخ افزود: خوشبختانه دستگاه‌های اجرایی در شهر تعامل خوبی را با هم در حوزه‌های مختلف شروع کردند و من به تعاملات اجرایی بین دستگاه‌ها امیدوار هستم هر چند نسبت به اینکه زیرساخت‌ها در کوتاه مدت نتیجه دهد زیاد امیدی ندارم.

چالش‌های موجود در تحقق اهداف در حوزه هوشمندسازی

وی به چالش‌های موجود در حوزه هوشمندسازی مشهد پرداخت و تصریح کرد: از جمله این چالش‌ها زیرساخت‌های داده است که فردا ما توافقی را با ایرانسل درباره بستر پهنای باند مشخص برای فعالیت‌های آی یوتی مشهد داریم.

معاون برنامه ریزی و توسعه شهرداری مشهد گفت: الان بین بانک‌ها و شهرداری توافق‌هایی صورت گرفته است، اما این توافق‌ها خیلی سیستمی نیست، متاسفانه هنوز بین دادگستری، ثبت، نیروی انتظامی و شهرداری تعامل داده‌ای وجود ندارد.

آل شیخ افزود: ما باید دسترسی وب سرویسی به پایگاه داده‌های آن‌ها داشته باشیم و یا آن‌ها به پایگاه داده‌های ما این دسترسی را داشته باشند.
 
انتهای پیام//ج.ر
برچسب ها: شهرداری ، شورای شهر
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۴:۰۰ ۱۳ دی ۱۳۹۷
خیابان شانزده متری بهاران مسیر دو خط اتوبوسرانی 22 و 26 افراد بی فرهنگ این خیابان را تبدیل کرده اند به پار ک و تعویض روغن و اپاراتی خودروهای سنگین شان ازقبیل .کامیون.خاور و...........و هنگام روشن و خاموش کردن محدوده مسکونی و خانه های شهروند را پرا زدود کرده و هر جا هم که تماس میگیری جهت اعمال قانون نظیر شهرداری منطقه .شهرداری محله.137و 110و راهنمایی و رانندگی با گرفتن اطلاعات سرانجام طلبکارانه پاسکاری می کنند و از میدان قایم به سمت شهید فهمیده حدفاصل شهید چراغچی84-88هم به همین معضلات گرفتارند و همیشه چند جرثقیل و ده تن و خاور و کمپرسی پارک و امنیت را ازساکنین سلب نموده اند