براساس آرای این هیات «بهارستان خانه ملت» به تهیهکنندگی و کارگردانی بابک بهداد، «تمام چیزهایی که جایشان خالی است» به تهیهکنندگی و کارگردانی زینب تبریزی، «خانهای برای تو» به تهیهکنندگی مهدی شامحمدی و کارگردانی مهدی بخشی مقدم، «دلبند» به تهیهکنندگی الهه نوبخت و کارگردانی یاسر طالبی و «نتهای مسی یک رویا» به تهیهکنندگی مرتضی شعبانی و کارگردانی رضا فرهمند مستندهای حاضر در این دوره از جشنواره فیلم فجر هستند.
این مستندها موضوعات متنوعی را به تصویر کشیدهاند، از قصه منطقه بهارستان تهران و تاریخچه سیاسی و اجتماعی آن تا مساله سرطان که زندگی زنان و مردان را تحت تاثیر قرار میدهد و ماجرای مادری ۸۳ ساله که زندگی خاصی در منطقه کوهستانی البرز دارد. کودکان فلسطینی نیز در یکی از آثار این دوره از جشنواره مورد توجه بودهاند.
در ادامه پنج فیلم مستند سی و هفتمین دوره جشنواره معرفی میشوند.
فیلم مستند «بهارستان خانه ملت» را بابک بهداد تهیه و کارگردانی کرده است. بهداد در فیلم جدید خود جغرافیای تاریخی و اجتماعی منطقه بهارستان تهران را از دوره ناصرالدین شاه تا سال ۱۳۵۷ به تصویر کشیده است. بابک بهداد که سال ۱۳۵۲ در تهران متولد شده آثاری چون «نامه»، «نخل روز دهم» و «یادداشتهای روزانه یک مسافر» را در کارنامه دارد.
عوامل تولید مستند ۷۵ دقیقهای «بهارستان، خانهی ملت» عبارتند از:
پژوهشگر، فیلمبردار، کارگردان، تدوینگر و تهیهکننده: بابک بهداد، صدا: استودیو فراز، صداگذار: آرش اسحاقی، نویسندگان گفتار متن: بابک بهداد و رضا نوری، گوینده: شهرام درخشان، مدیر تولید: جواد وطنی، دستیار کارگردان: سولماز افتخاری، عکاس: ساسان زالی.
زینب تبریزی مستند «تمام چیزهایی که جایشان خالی است» را با موضوع زندگی دو زن به نامهای مهناز و جمیله ساخته است. هردوی این زنان به سرطان سینه مبتلا بودهاند؛ یکی با وجود مبارزهای طولانی از دنیا میرود و دیگری بعد از بهبودی کامل، به فعالیتهای خیریه و آگاهیبخش به بیماران مبتلا مشغول میشود. روایت این فیلم از زبان مهناز؛ زنِ درگذشته، بیان میشود که در طول فیلم با جمیله شخصیت بهبودیافته آشنا میشود. مدت زمان این فیلم ۷۴ دقیقه است.
عوامل این فیلم عبارتند از:
فیلمبردار فاز اول: محمد عاشقی، فیلمبردار فاز دوم: علی رشیدی فر، صدابرداران: علی علوی، امیر پرتوزاده، تدوین: فرحناز شریفی، آهنگساز: صبا ندایی، نویسندگان گفتار متن: سینا دادخواه و مریم صابری، راوی: سولماز غنی، صداگذار: حسن شبانکاره، توازن نور و رنگ: رضا تیموری، طراح پوستر: طاها ذاکر، مشاور کارگردان: عطیه عطارزاده، مشاور تهیه کننده: امید بلاغتی، مدیر اجرایی پروژه: احد محمدکرمی، مدیر تولید: روح الله فرح، ترجمه: حسن شرف الدین، تهیه کنندگان اجرایی: ناصر تبریزی و ندا نوبری و تهیه کننده: زینب تبریزی، محصول مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی.
مهدی بخشی مقدم «خانهای برای تو» را به تهیهکنندگی مهدی شامحمدی ساخته است. مستند «خانهای برای تو» روایت داوود جوان ۳۰ ساله گیلانی است که کمتر از یک سال از ازدواجش میگذرد و در شغلش دچار ورشکستگی شده است. او همزمان متوجه میشود که به سرطان پیشرفتهای دچار شده و در این شرایط برای زندگیاش تصمیمات جدیدی میگیرد.
عوامل تولید مستند ۷۰ دقیقهای «خانهای برای تو» عبارتند از:
کارگردان: مهدی بخشیمقدم، پژوهشگران: مهدی شامحمدی و مهدی بخشیمقدم، فیلمبردار: محمد حدادی، صدابردار: حسن شبانکاره، صداگذار: حسین ابراهیمی، تدوینگر: عطا مهراد، آهنگساز: افشین عزیزی، مدیر تولید: مرتضی ابراهیمی، عکاس: ایلیا شامحمدی، تهیهکننده: مهدی شامحمدی.
مستند «دلبند» را یاسر طالبی کارگردانی و الهه نوبخت تهیه کرده است. این مستند قصه زندگی دشوار، اما به دلخواه یک مادر هشتاد و سه ساله و تنها به نام «فیروزه» است که زندگی منحصر به فردی در دل رشته کوههای البرز دارد.
عوامل تولید این مستند ۷۲ دقیقهای عبارتند از:
تصویربردار و کارگردان: یاسر طالبی، تهیهکننده: الهه نوبخت، تدوینگر: رضا شیروانی، آهنگساز: اکبر رستگار، صدابردار: میثاق مدانلو، صداگذار: حسین ابوالصدق، پژوهشگر: دکترعلی رمضانی پاجی، فرزانه فتحی، آواز: راضیه احمدی پرچینکی، مدیرتولید: الهام نوبخت، مترجم انگلیسی: محسن محسنیان، مدیر تدارکات: صفر طالبی دادوکلایی، طراحی پوستر و رنگ آمیزی تصاویر: محمد رضایی، نقاشی پوستر: حمید رضا درواری. تهیه شده در: مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی و الهه نوبخت.
رضا فرهمند کارگردان و مرتضی شعبانی تهیهکننده «نتهای مسی یک رویا» هستند. فرهمند پیش از این مستندهای «آزادی» و «لطفا بوق بزنید» را کارگردانی کرده بود. «نتهای مسی یک رویا» به موضوع کودکان فلسطینی میپردازد. مدت زمان این مستند ۸۰ دقیقه است.
برخی از عوامل تولید آن عبارتند از:
مدیر تصویربردار: مهرداد امین، رضا فرهمند، صدابردار: حمید احمدی، صداگذار: حسن مهدوی، موسیقی: کریستف رضاعی، تدوین: رضا فرهمند، فاطمه بنیادی.
انتهای پیام/