پایگاه اینترنتی روزنامه الشرق الاوسط چاپ لندن در یادداشتی آورده است نوزدهم دسامبر، دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا با اعلام خبری جنجالآفرین شد که عبارت بود از خروج ”فوری“ نیروهای آمریکایی همراه با کارشناسان و کارمندان غیرنظامی از شرق فرات در سوریه و رها کردن شبهنظامیان کُرد و عشایر عربی. اما حالا ترامپ از عقب نشینی «آرام» نیروهای آمریکایی از سوریه سخن میگوید و لیندسی گراهام، سناتور جمهوری خواه که اخیرا با ترامپ همسو شده است، اعلام میکند ترامپ در گفتگو با او از عدم خروج از سوریه تا زمان اطمینان یافتن از شکست داعش گفته است. در همین حال رئیسجمهور آمریکا به جای استفاده از اصطلاح شکست قطعی داعش بارها و بارها حتی قبل از اعلام خبر خروج از سوریه از شکست تقریبا قطعی داعش سخن به میان آورده بود.
بیشتر بخوانید:
رئیس جمهور آمریکا بعد از اعلام خبر خروج از سوریه و در بازدید از نیروهای آمریکایی در پایگاه عین الاسد در غرب عراق نیز وعده باقی ماندن در این کشور را داد. اما چه تفاوتی بین عراق و سوریه که در همسایگی هم هستند، وجود دارد؟
هم زمان، ترکیه از اظهارات اخیر آمریکا مبنی بر اینکه طرح واشنگتن برای عقبنشینی از سوریه متضمن توقف حمایت از متحدان کُرد خود نیست، ابراز ناخشنودی کرده است. مقامات ترکیه یگانهای مدافع خلق کُرد در شرق فرات را ”داعش کردی“ میدانند!. ابراهیم کالین، سخنگوی ریاستجمهوری ترکیه به صراحت این اصطلاح را به زبان آورد.
در ادامه این گزارش آمده است: فقط موضوع سوریه در میان نیست. وعده ترامپ برای خروج از افغانستان نیز جنجال دیگری است که هنوز پیامدهای آن حس نشده زیرا هنوز در خزانه وعدههای ترامپ قرار دارد. استنلی مک کریستال، ژنرال بازنشسته و فرمانده سابق نیروهای آمریکایی و بینالمللی در افغانستان پیشتر درباره خروج از این کشور هشدار داده بود.
یقینا ترامپ سیاستی مکارانه در پیش گرفته است، چه در حال تلاش برای عقبنشینی از تصمیم خود برای خروج باشد و چه در حال انجام یک مانور موقت در برابر فشار نخبگان نظامی و سیاستمداران و رسانههای لیبرال که ناگهان طرفدار دخالت نظامی آمریکا در جهان شدهاند. اقدام ترامپ چه صادقانه باشد یا نمایشی، قدر مسلم این است که آمریکا حتی اگر از درب خاورمیانه خارج شود از پنجرههای آن بازخواهد گشت.
انتهای پیام/