سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رتبه‌های انقلابی؛

تنها چند قدم تا پرتاب اولین ماهواره‌ ایران/ می‌خواستند پایمان را روی زمین ببندند، در مدارهای فضایی جوابشان را دادیم

موفقیت‌های بسیار جوانان در ساخت انواع ماهواره‌های مختلف سیب پیشرفت ایران شده که تعجب همگان را به همراه داشته است.

به گزارش خبرنگار حوزه فنآوریهای نوین گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، سالها پیش حتی توان ساخت ماشین را نداشتیم اکنون در جایگاهی قرار گرفته که می توانیم ماهواره های مختلفی را تولید کنید برای قرار گرفتن روی مدار آنها را به فضا پرتاب کنیم.دستیابی به دانشی که نیازمند توجه و دقت بسیار زیاد برای کشوری که تا پیش از آن تخصص های لازم را نداشت بسیار سخت بود

حدود ۳۰ سال پیش بود که برای اولین بار رشته هوافضا در داخل کشور ایران راه اندازی شد ؛  رشته‌ای که  بر مبنای آن می‌توانستیم ماهواره های مختلف همچنین هواپیماهای متعددی را بسازیم؛ از اواخر دهه ۸۰ کار ساخت ماهواره های مختلف در کشور ایران آغاز شد و  ماهواره هایی  برای یک فعالیت تخصصی توسط یکی از دانشگاه های کشور ساخت شدند.

در ابتدا تنها برای آنکه بتوانیم این علم را در کشور داشته باشیم دانشگاه امیرکبیر ، شریف و علم صنعت وظیفه طراحی و ساخت ماهواره‌ها را برعهده گرفتند و این دانشگاه‌ها توانستند ماهواره هایی را با قابلیت های متعدد و بسیار خوبی طراحی کنند.

ماهواره‌هایی که نام ایران را در میان کشورهای صاحب نام قراردادند

ماهواره‌هایی که هر کدام برای رسیدن به مقصود به ما کمک می‌کردند و ما توانستیم طی مدت زمانی کوتاه ماهواره‌هایی را طراحی کنیم که قابلیت های بسیار زیادی داشتند و توانستند نام ایران را در میان کشورهای صاحب نام قرار دارد.

همه کشورهای جهان می داند که رشد و پیشرفت دیگر در صنعت، نفت و گاز نیست بلکه آنچه آینده یک کشور را می‌سازد علوم و فناوری جدید هستند؛  خوشبختانه با ظهور علم جدید هوافضا و ساخت ماهواره‌های مختلف از سوی دیگر کشورها، ایران از قافله عقب نماند و پا به پای دیگر کشور ها توانست ماهواره‌هایی  با کیفیت را برای قرار گرفتن روی مدار  طراحی کند.

ایران یکی از ١٠ کشور برتر جهان از لحاظ فناوری فضایی

رفته رفته آنقدر پیشرفت کردیم که اکنون ایران در میان ١٠ کشور برتر جهان از لحاظ دستیابی به صنعت فناوری قرار گرفته است.

جوانان ایرانی قابلیت ساخت انواع ماهواره ها و طراحی بسیاری از محصولات فضایی را دارند و می‌توانند ساخت ماهواره هایی چون پیام، دوستی، ظفر، ناهید مصباح و بسیاری ماهواره سنجشی و مکعبی دیگر همگی دستاورد جوانانی بوده که در شرایط تحریم و یا دست بسته توانستند برای کشور موفقیت آفرین باشند.

اواخر دهه ۸۰ سازمان قضایی کشور وظیفه ساخت ماهواره هارا به دانشگاه ها داد و همچنین این سازمان مقرر کرد که خود دانشگاه‌ها مطالعات تحقیقاتی را انجام دهند و بگویند که هریک از ماهواره ها برای چه بخش باید طراحی شوند؛ با این دستور دانشگاه های متولی کار ساخت ماهواره های خود را آغاز کردند و در مدت زمانی کوتاه ماهواره های قدرتمند با ماموریت های مهم را در اختیار سازمان فضایی قرار دادند.

پیام امیرکبیر به زودی پرتاب می‌شود

البته وجود برخی مشکلات مانند تحریم، سازگار نبود با پرتاب گر داخلی، برخی مشکلات فنی و اجازه شورای عالی امنیت ملی سبب شدند تا پرتاب آن ماهواره‌ها با کمی تاخیر مواجه شود .

اما اکنون مسئولان سازمان و پژوهش‌گاه فضایی خبر خوشی را داده اند و  گفتند که پیام درحال انجام تست‌های نهایی است و تا چند هفته دیگر پرتاب خواهد شد؛ ماهواره ای سنجشی که اگر موفق به پرتاب آن شویم نه تنها ناممان در کنار سایر کشورهای جهان در پرتاب ماهواره قرار می‌گیرد و افتخاری برزگ نصیبمان می‌شود بلکه می‌توانیم به کمک آن بسیاری از مشکلات زیست محیطی کشور را هم برطرف کنیم.

البته مسئولان جز پیام به ماهواره دوستی هم توجه دارند و دوستیر هم اکنون درحال گذراندن تست‌های پایانی است و پس از پیام به فضا فرستاده خواهد شد.

اما باید بدانیم که صنعت فضایی تنها در ساخت ماهواره‌های مخلتف خلاصه نشده است و اکنون تعداد شرکت‌های دانش بنیان و استارت آپ‌های این حوزه بسیار زیاده شده است و علاوه بر ساخت اصلی ترین دستاورد فضایی جوانان به دنبال دستیابی به اطلاعات فضایی از طریق استارت‌آپ‌ها هستند و خوشبختانه تعداد  استارت‌آپ روز به روز درحال افزایش است.

هیچ یک از کشورهای جهان فکر نمی‌کردند روزی برسد که ایران بتواند در شرایط سخت تحریمی و تنگناهایی که برایش درست شده دست به تولید ماهواره بزند و به این فناوری مهم و پیچیده دست‌یابد اما امروز نه تنها توانسته ایم موقعیت خودرا در حوزه فضایی حفظ کنیم بلکه چندین ماهواره آماده پرتاب هم در اتاق تمیز کشورمان وجود دارد و هر زمانی که بخواهیم می‌توانیم آنهارا به فضل پرتاب کنیم.

رشدی که کشورهای جهان را انگشت به دهان نگه داشته است

طی ۳۰ سال توانستیم  پیشرفتی داشته باشیم و دستاوردهایی را تولید کنیم که در جهان نمونه ندارند و رشدی داشتیم که کشورهای غربی را انگشت به دهان نگه داشته است کشورهایی که می‌خواستند زمین گیرمان کنند و در  زمین پایمان را ببندند اکنون شاهد موفقیت‌های ایران روی مدارهای فضایی هستند.

اکنون همه ما خوشحال از ساخت ماهواره های متعدد دانشگاهی هستیم و چشم به انتظار پرتاب ماهواره پیام نشسته ایم؛ ماهواره ای که قدمهای نهایی خود برای پرتاب را می‌گذراند و تا چند هفته دیگر روی مدارهای فضایی قرار خواهد گرفت؛ صنعت فضایی ايران مدیون جوانانی است که توانستند با ما می‌توانیم گفتن کشور را صاحب صاحب قدرت کنند اکنون پیام روی سکو است و پس از آن دوستی، مصباح و ظفر هم روی سکوی پرتاب می‌روند تا دستاوردی دیگر در صنعت کشور رقم بخورد.

انتهای پیام/

گزارش از: مهشید جعفری

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۰
در انتظار بررسی: ۰
احمدی
۰۹:۵۷ ۱۴ دی ۱۳۹۷
عجیبه !!! مگه الان میتونیم ماشین بسازیم ؟؟
امیر دریادل
۱۲:۱۴ ۱۲ دی ۱۳۹۷
ما هم اکنون موشک های نقطه زن داریم و ماهوراه هم به مدار فرستادیم و میفرستیم و بهترین دانشمندان و مهندسین داریم ولی چرا صنعت خودروسازی ما صفره؟. جواب آن ساده ست.
تا وقتی این خودروسازان انحصاری باشند همین بی کیفیتی صنعت خودرو هم هست. کاش دست
سپاه میافتاد تا علم و صنعت خودرو را به رخ جهانیان میکشیدیم. شک نکنید
ناشناس
۱۴:۱۵ ۱۱ دی ۱۳۹۷
واقعا اونایی ک دستی در صنعت خودرو دارند و با باند بازی نمیزان خودرو امن و ارزان تولید بشه اون دنیا چی میخان جواب ملیون ها نفری رو بدن ک بخاطر عدم ایمنی خودروهای ساخت اونا جونشون رو از دست دادن
ناشناس
۱۳:۱۸ ۱۱ دی ۱۳۹۷
چند ساله بودجه این بخش حذف شده
خیلی دیر نشده؟
ناشناس
۱۲:۴۲ ۱۱ دی ۱۳۹۷
خودرو سازها متعلق به دولت هستند پس امکان ساخت خودرو خوب وجود ندارد از فرانسه ساندرو وارد می کنیم
راد
۰۴:۱۶ ۱۲ دی ۱۳۹۷
خوردرو سازها متعلق به خودشان هستند.
ناشناس
۱۲:۰۳ ۱۱ دی ۱۳۹۷
یدالله فوق ایدیهم
ناشناس
۰۷:۵۹ ۱۱ دی ۱۳۹۷
"سالها پیش حتی توان ساخت ماشین را نداشتیم!!!"
مگه الان داریم؟
ناشناس
۱۰:۲۲ ۱۱ دی ۱۳۹۷
سالها پيش ماشين نساختيم الان هم نمي تونيم يعني پسرفت نداشتيم اين خودش موفقيته
ناشناس
۱۰:۴۴ ۱۱ دی ۱۳۹۷
دانشگاه ها بله‌دارند اما خودروسازها نه !