سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

چرا آیت الله آملی لاریجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام شد؟

انتصاب آیت الله آملی لاریجانی در فاصله کوتاهی از وفات آیت الله شاهرودی نشان می‌دهد که رهبری در شرایط فعلی بر سرو سامان گرفتن مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید ویژه‌ای دارند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، رهبر معظم انقلاب اسلامی در حالی آیت‌الله آملی لاریجانی را به عنوان رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام و عضو فقهای شورای نگهبان منصوب کردند که نکات قابل توجهی در اینباره از نظر و ظن نگارنده وجود دارد.

انتصاب آقای آملی لاریجانی در فاصله کوتاهی از وفات آیت الله شاهرودی نشان می‌دهد که رهبری در شرایط فعلی بر سرو سامان گرفتن مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید ویژه‌ای دارند. عمده اصرار رهبری نیز نشان می‌دهد که ایشان چابک‌تر کردن و کارآمدتر کردن این نهاد مهم را در فاصله کوتاهی مدنظر دارند. این در حالیست که ایشان پیش از این نیز برکارآمدتر کردن مجلس خبرگان توصیه‌های کرده بودند که تشکیل هیأت اندیشه ورز در این نهاد تعیین کننده و حساس یکی از خروجی‌های آن بود. می‌توان در اینباره گفت که جدای از اینکه انتخاب بهترین و جامع‌ترین گزینه برای ریاست مجمع تشخیص و انجام موفق مأموریت‌های ویژه این نهاد مدنظر رهبری بوده، این مساله مهم که چه فردی هم توانایی تحول فوری -مدنظر ایشان- در شرایط فعلی را در مجمع نیز داشته است، را نیز نباید مورد غفلت قرار داد. به تعبییر ساده‌تر به نظر می‌رسد رهبری تنها به دنبال یک فرد جامع و مدیر برای اداره جلسات مجمع تشخیص نبوده بلکه علاوه بر آن به دنبال فردی توانمند در متحول کردن ساختار و بهینه‌تر کردن این مجموعه مهم در کشور بودند.
 

همچنانکه گرچه از برخی کلمات کلیدی در حکم رهبر معم انقلاب این مساله را نیز برداشت کرد که رهبری با توجه به زمان نزدیک شدن نه چندان دور پایان حکم ریاست آیت الله آملی لاریجانی بر قوه قضائیه به سرانجام رساندن و نظم بخشی برخی امور در قوه قضائیه را همچنان مورد تاکید و توجه قرار دادند، ولی ساماندهی ارکان مجمع تشخیص مصلحت در روز‌های آتی را به عنوان اولویت خاص از ایشان مطالبه کردند.

از سوی دیگر تجربه قبلی آیت الله آملی لاریجانی در شورای نگهبان و همچنین ریاست قوه قضائیه عملاً از ایشان یک فرد باتجربه و آشنا و مسلط به امور و مصالح اساسی جمهوری اسلامی ساخته است. ضمن اینکه سوابق علمی برجسته و تسلط ایشان به مبانی و مصالح اسلامی که مورد توجه ویژه رهبر معظم انقلاب نیز است را باید به این مسائل اضافه کرد.

همچنین علاوه بر سیره سیاسی مستقل، فراجناخی و همچنین بر عهده داشتن سال‌ها مسئولیت‌های کلان در نهاد‌ها و مجموعه‌های فراسیاسی حاکمیت، مزیت دیگری است که ریاست بر مجمع تشخیص را برای آیت الله آملی لاریجانی مناسب‌تر می‌کند.

درباره عضویت آقای لاریجانی در شورای نگهبان نیز این نکته نباید غفلت شود که ایشان پیش از این نیز عضو فق‌های شورای نگهبان بوده‌اند و به علت ریاست بر قوه قضائیه اجبارا از این مجموعه کنار رفتند. یعنی رهبری از سال‌ها قبل ایشان را فردی مناسب برای عضویت در شورای نگهبان می‌دانستند و عملاً ایشان به خانه اول خود بازگشته‌اند.

درپایان درباره انتصاب آیت الله لاریجانی می‌توان یک نکته ظریف دیگری را نیز اشاره کرد؛ ایشان در حالی چند سال قبل از سوی رهبری به ریاست قوه قضائیه رسیدند که با وجود جامعیت علمی، می‌توان گفت: چهره‌ای جوان در آن مقطع محسوب می‌شدند و اینک نیز در یک شرایط سنی مناسب به ریاست مجمع رسیده‌اند. این تدبیر خودبه نوعی یک نمونه از تربیت نیرو و کادرسازی رهبرمعظم انقلاب برای سطوح عالی مدیریتی در جمهوری اسلامی محسوب می‌شود.

منبع: جهان نیوز
 
انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳۸
در انتظار بررسی: ۰
مهران شاکری
۱۱:۲۴ ۲۷ خرداد ۱۳۹۸
سلام
خداوند را شاکریم بخاطر داشتن چنین رهبر و اقای شایسته و دانایی که با وجودشان تعداد پله های پیشرفت و ترقی برایمان بی انتها و کسب کردنشان برایمان آسان و تهی از هرگونه وابستگی به بیگانگان است.
الهی لک الحمد
محمد علی
۱۸:۵۰ ۱۱ دی ۱۳۹۷
اللهم احفظ قائدنا الاعظم الامام الخامنه ای مد ظله العالی
محمدعلی کاظمی
۱۶:۰۳ ۱۱ دی ۱۳۹۷
اول تشکر میکنم که به نظر من پاسخ دادید ولی هنوز حدوداًکمترازهفت ماه از مدت ریاست ایشان‌باقی مانده ودرمورد رفتن یاتمدیدمسئولیت ایشان هنوزهیچ نظر رسمی‌وتایید
شده‌ای موجودنیست وهفت ماه باقیمانده تااتمام ریاست ایشان هم زمان کمی نیست
ضمناً من بیشترازجنبه حقوقی‌به‌این موضوع‌پرداختم
محمد علي
۱۳:۳۱ ۱۱ دی ۱۳۹۷
با سلام
داشتن رهبر عالم و اگاه بزرگترين نعمت براي كشور ما ست و مردم بايد قدر دان و پشت رهبر عزيزمان باشيم كدام رهبر هست زندگي ساده داره هيچ وقت نه خود ايشان نه فرزندان ايشان سو استفاده اي نكردند و هميشه نگران و دلسوز مردم هست پس پيگري ايشان براي رياست مصلحت نظام از احساس وظيفه ايشان به نظام هست تا خداي نكرده موضعي شود براي حمله رسانه هاي بيگانه
ناشناس
۱۳:۲۴ ۱۱ دی ۱۳۹۷
مگه یه نفر میتونه چند شغل گوناگون داشته باشه؟؟؟!!!
ناشناس
۱۸:۴۲ ۱۱ دی ۱۳۹۷
بلی برادر میتواند داشته باشد
زهرا
۱۳:۲۱ ۱۱ دی ۱۳۹۷
دست اقا درد نکنه خیلی انتخاب خوبیه . اقای من فدای شما .هر چه شما بپسندید پسند ماست .
ناشناس
۱۸:۴۳ ۱۱ دی ۱۳۹۷
احسنت اجرکم عند الله
فرشته
۱۳:۲۱ ۱۱ دی ۱۳۹۷
دست اقا درد نکنه خیلی انتخاب خوبیه .
ناشناس
۱۲:۱۶ ۱۱ دی ۱۳۹۷
بخاطر اینکه مجمع رییس نداشت خیلی جای مهمی هم هست و وظایف بسیار مهم که رهبری با توجه به سیاست واینده کشورچنان تصمیم مهمی اتخاذ فرمودند
ناشناس
۱۲:۱۴ ۱۱ دی ۱۳۹۷
ریاست قوه قضائیه به کنار ، بودن در شورای نگهبان و هم ریاست تشیخص مصلحت نظام را داشتن خودش یک کار سختی است
ناشناس
۱۲:۰۳ ۱۱ دی ۱۳۹۷
چون خیلی آقاست.دوستش داریم
ایرانی
۱۱:۵۴ ۱۱ دی ۱۳۹۷
ایشون که چندتا شغل دارن ولی خیلی ها بدون حتی یک شغل ساده هستند
ناشناس
۱۱:۴۰ ۱۱ دی ۱۳۹۷
چرا قبول نکنه؟
ناشناس..
۱۰:۵۲ ۱۱ دی ۱۳۹۷
کی به فکر ملت .یکی ماهانه 600 تومان حقوق میگیره یکی بالای میلیارد اینم شد تبعیض آخه.
ناشناس
۱۰:۴۴ ۱۱ دی ۱۳۹۷
باسلام
یک سوال داشتم که میخواستم بپرسم مگرنه اینکه یکی ازوظایف مهم واصلی مجمع تشخیص مصلحت
داوری کردن درصورت بروز اختلاف احتمالی بین قوا ورفع مشکل بین آنها می‌باشد؟وحال آنکه با ریاست آقای لاریجانی برقوه قضاییه که یکی از قوا می‌باشددرصورت بروز اختلاف احتمالی داوری چگونه میسر میگردد؟؟؟
رضا
۱۱:۰۶ ۱۱ دی ۱۳۹۷
سخن شما درسته. آقای لاریجانی از قوه قضاییه میروند چون پایان مدت حضورشون در این قوه میباشد پس مشکلی پیش نمیاد
ناشناس
۰۹:۵۸ ۱۱ دی ۱۳۹۷
لابدایشان ازعلم مدنی برخورداره که بتواند این همه سمت را درسطح عالی مدیریت کنه ؟؟؟
ناشناس
۱۳:۲۲ ۱۱ دی ۱۳۹۷
منظورت (علم لدني ) بود ديگه؟
ناشناس
۰۹:۴۳ ۱۱ دی ۱۳۹۷
عالی میباشد آیت الله آملی لاریجانی انسانی متدین و ولایی میباشد است و برای این کار خوب است
ناشناس
۰۹:۴۲ ۱۱ دی ۱۳۹۷
کی رفت قوه قضاییه پس؟
ناشناس
۱۰:۰۲ ۱۱ دی ۱۳۹۷
رييسي احتمالا
بهرام
۱۰:۲۱ ۱۱ دی ۱۳۹۷
آقای رئیسی
بهرام
۱۰:۳۲ ۱۱ دی ۱۳۹۷
رئیسی میشه رییس قوه قضاییه...البته هنوز رهبری حکم انتصاب رئیسی را را به صورت رسمی صادر ننمودند. به این دلیل که چهار ماه از دوره 5 ساله دوم ریاست آملی لاریجانی در قوه قضاییه مونده. قرار شد انتقال قدرت از لاریجانی به رئیسی بصورت آرام و تدریجی(ظرف 4 ماه باقی مانده) صورت پذیرد.
ناشناس
۰۹:۴۱ ۱۱ دی ۱۳۹۷
با سلام . تا زمانی که نظام بانکی کشور ما اصلاح نشود امکان اینکه سرمایه های مردم به تولید هدایت شود خیلی دشوار است . چون در نظام بانکی کشور ما براحتی می توان وام دریافتی را در جای دیگر صرف کرد . این یک عرف و عادت و عمل پسندیده در میان مردم و بانک شده است .و بعضی مواقع خود بانکها ،مردم را هدایت می کنند که وام را در جای دیگر غیر از محل تعریف شده خرج کرد .می بینیم وام تولید در واردات . وام اشتغال در خرید . وام خودرو برای خرید لوازم خانگی و غیره
ناشناس
۰۹:۳۴ ۱۱ دی ۱۳۹۷
باید کسی رئیس مصلحت شود که رای مردم را هم داشته باشد
م
۱۰:۰۰ ۱۱ دی ۱۳۹۷
موافقم
سید مهدی
۰۸:۴۷ ۱۱ دی ۱۳۹۷
چرا نباید بشه!!!!؟ مملکت گل وبلبله دیگه.
فرامرز
۰۸:۴۶ ۱۱ دی ۱۳۹۷
با توجه به بیکاری زیاد جوانان به نظر من تصدی چند سمت و شغل حتی برای آقای لاریجانی نکته مثبتی نیست .یک نفر اگه خیلی خدمتگزار باشه در یک شغل بهتر میتونه موفق باشه.تصدی چند شغل علاوه بر محروم کردن چند نفر مشکلات خاص بوجود میاره.اینها باید الگوی تمام برای مردم باشند
این همه کارگر و مردم بیکار با دیدن اینها بیشتر عصبی و دلزده از کشور میشوند.
ن
۱۰:۵۴ ۱۱ دی ۱۳۹۷
منم کارگرم ماهی 600 تومان میگیرم .
نصیری
۱۲:۵۵ ۱۱ دی ۱۳۹۷
به نظرم داریم عجولانه قضاوت می کنیم
زنبور
۰۸:۱۹ ۱۱ دی ۱۳۹۷
اول که به ایشون تبریک می گم و انشاالله منشا خیر باشن اما سوالی که برای من پیش اومده اینه که ایشون با این همه تعدد پست و سمت چطور می خوان به همه رسیدگی کنن؟
ناشناس
۰۹:۴۵ ۱۱ دی ۱۳۹۷
دوست عزيز اصلا نگران نباش
ناشناس
۱۰:۵۵ ۱۱ دی ۱۳۹۷
تو نگران باش متعصب!!!!!!
ناشناس
۰۸:۰۸ ۱۱ دی ۱۳۹۷
چرا یه شخص باید چندتا پست داشته باشه ؟؟؟؟
اا
۱۰:۵۲ ۱۱ دی ۱۳۹۷
نمیدونم
ایرانم را دوست دارم
۱۱:۱۴ ۱۱ دی ۱۳۹۷
جناب آیت الله لاریجانی عشقه
م
۱۹:۳۶ ۱۱ دی ۱۳۹۷
شاید صلاحیتش رو داشته