البته برخی تحلیلگران سیاسی و کارشناسان فناوری با دیده تردید به علت عنوان شده برای قطع شبکه اینترنت تلفن همراه در سراسر بنگلادش مینگرند، زیرا قطعی اینترنت از سوی دولت در این کشور پیش از این نیز اتفاق افتاده بود. در ماه مرداد سال جاری نیز دولت این کشور اقدام به قطع اینترنت تلفن همراه کرده بود. در آن زمان علت قطعی اینترنت جلوگیری از گسترش اعتراضات به عدم وجود ایمنی در جادههای این کشور اعلام شد.
اما شواهدی وجود دارد که نشان میدهد برخی رفتارهای سختگیرانه پلیس و نیروهای امنیتی بنگلادش با معترضان سبب شد دولت برای جلوگیری از پخش شدن ویدئو آنها، اینترنت را قطع کند. اختلال و قطعی اینترنت تلفن همراه در بنگلادش یک بار هم در سال ۲۰۱۵ اتفاق افتاده بود و در همان زمان دلایل مشابه از سوی مسئولین بیان شد.
حامیان حقوق شهروندی و آزادی فضای مجازی با انتقاد شدید از این اقدام دولت بنگلادش آن را نقض قوانین دموکراسی خواندند و از دولت درخواست کردند با قطع نکردن اینترنت تلفن همراه در جریان آزاد انتقال اطلاعات اختلال ایجاد نکند. آنها معتقداند با گسترش و توسعه تکنولوژی دولتها با هر روشی نمیتوانند انتقال اطلاعات را متوقف کنند و تنها سرعت آن را پایین میآورد.
بیشتر بخوانید: تدبیر تحسینبرانگیز مرد روهینگیایی برای دفاع از خانوادهاش +فیلم
انتهای پیام/