سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

عدد نرمال فشار خون/ راهکار‌هایی ساده برای پیشگیری از مرگ خاموش

یک متخصص قلب و عروق گفت: فشار خون اغلب علامت یا نشانه‌ای خاص نداشته و بیشتر مبتلایان از این بیماری آگاه نیستند. شاید همین موضوع باعث شده است که این بیماری را قاتل خاموش بنامند.

سید هاشم سزاوار، متخصص قلب و عروق در گفت‌وگو با خبرنگار  حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، درباره فشار خون عادی گفت: فشار خون بالا از بیماری‌های شایع و یکی از عوامل اصلی اختلالات قلبی و عروقی است؛ در اغلب موارد فشارخون بالا یا همان پرفشاری علت اصلی ایجاد سکته و برخی نارسایی‌ها خواهد شد.

وی ادامه داد: متاسفانه این بیماری اغلب علامت یا نشانه‌ای خاص نداشته و بیشتر مبتلایان به این عارضه از آن آگاه نیستند، شاید همین موضوع باعث می‌شود این بیماری قاتل خاموش نامیده شود، از این رو پزشکان توصیه می‌کنند افراد بالغ به صورت دوره‌ای فشار خون خود را اندازه‌گیری کنند.

سزاوار تشریح کرد: در یک فرد بالغ و معمولی فشار خون طبیعی باید ۱۲۰ روی ۸۰ باشد؛ عدد بالایی در واقع بیشترین مقدار فشار خون و عدد پایین کمترین فشار خون در طول این جریان است، عدد بالا به اصطلاح فشار سیستولیک و عدد پایینی فشار دیاستولیک است که هر ۲ بر حسب میلی‌متر جیوه اندازه‌گیری می‌شود؛ از آنجایی که ضربان قلب و پمپاژ خون در بدن حالت نوسانی دارد، مقدار فشار خون همیشه در یک حد نمانده و کم و زیاد می‌شود.

خط مرزی ابتلا به فشار خون

این متخصص قلب و عروق بیان کرد: اگر این عدد به ۱۴۰ به روی ۹۰ برسد عملا فرد به پرفشاری خون مبتلا شده است و هرچه این عدد بالاتر برود عوارض و خطر بیشتری به همراه دارد؛ عدد فشار خون در سنین مختلف متفاوت است،  فشار خون بالا ممکن است در سنین کمتر  نیز وجود داشته باشد که در ین حالت حتما باید حتماً توسط پزشک بررسی شود.

وی درباره علت بروز فشار خون تصریح کرد: ابتلا به فشارخون بالا، در ۹۰ درصد از بیماران سرشتی است و علت مشخصی ندارد اما برخی اختلالات مانند بیماری‌های کلیوی، مشکلات غدد و مشکلات عروقی به ایجاد پر فشاری خون منجر می‌شود.


بیشتر بخوانید: چگونه فشار خون بالا را کنترل کنیم؟


سزاوار گفت: اولین قدم برای درمان فشارخون بالا، داشتن زندگی سالم و اصلاح سبک زندگی است؛ فرد باید سعی کند در حد امکان از غذاهای کم نمک و کم‌چرب استفاده کنند، مصرف میوه و سبزیجات را افزایش داده و سیگار را فراموش کند، وزنی متناسب داشته باشد و حتما به صورت مداوم ورزش انجام داده و یا حداقل پیاده روی کند؛ کاهش استفاده از غذاهای آماده  و فست‌فود نیز در رفع این اختلال موثر است.

این متخصص قلب و عروق  افزود: حتی اگر فردی به بیماری پرفشاری خون نیز مبتلا باشد انجام اصلاحات فوق و داشتن سبک زندگی سالم می‌تواند به بهبود روند درمان او کمک کند؛ در صورت کافی نبودن تغییرات گفته شده لازم است برای درمان از دارو استفاده کنیم؛ داروهایی مختلف برای کنترل فشار خون وجود دارد که پزشکان با توجه به شرایط بیمار یکی آنها را تجویز  خواهند کرد؛ در این بین نکته‌ مهم این است که اگر درمان فشارخون بالا را شروع کرده‌اید به هیچ وجه خودسرانه آن را قطع نکنید، چرا که ممکن  است منجر به افزایش ناگهانی فشارخون شده و در نهایت بسیار مخاطره انگیز باشد.

وی یادآوری کرد: کسانی که داروی پرفشاری خون مصرف می‌کنند باید در استفاده از برخی داروها و مسکن‌ها مانند پروپرانول دیکلوفناک و غیره محتاط باشند زیرا خوردن آنها بر داروی فشار خون اثر گذار است و کنترل فشار خون را کمتر می‌کند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۱:۴۸ ۱۱ دی ۱۳۹۷
کلا سعی کنید یه دستگاه دیجیتالی فشارخون بخرید که البته هم باطری بخوره هم مستقیم وصل بشه به برق...توو هرخونه باید یکی باشه بهتره....
ناشناس
۱۰:۵۲ ۱۱ دی ۱۳۹۷
ایا دست راست دردکنه این نشانه ایی ازعلایم فشارخون هست؟
ناشناس
۱۱:۴۵ ۱۱ دی ۱۳۹۷
در بعضی افراد بی علامته و وقتی خیلی زیاد پایین یا بالا میاد علامتش مشخص میشه.کلا پشت سر یا همون پس سر که درد بگیره یا فشار خیلی بالاست یا خیلی پایین.علامتش کلا درد گرفتن پشت سر هست..
jafar
۱۰:۳۴ ۱۱ دی ۱۳۹۷
اگر فشار خون پایین دارید و هیچ مشکلی برایتان پیش نیاورده ( بیحالی و ضعف ) باید به شما تبریک گفت . چون اغلب در ورزشکاران چنین اتفاقی میافتد .سالم و سلامت باشید
ناشناس
۰۹:۱۱ ۱۱ دی ۱۳۹۷
متاسفانه فشارخون شده دستگاه پول چاپ کنی متخصصین قلب . به جرات میتونم بگم خیلی از افرادی که داروی فشار خون میل میکنن نیازی به مصرف دارو ندارن
ناشناس
۱۰:۳۲ ۱۱ دی ۱۳۹۷
دقیقا درست میگید.برای اینکه مشخص بشه فشارخون دارید یا خیر قبل از مصرف قرص حتما دستگاه هولتر فشارخون باید ۱روز کامل ببندید هر۱ساعت فشار رو میگیره و در بخش دیجیتالی خودش ثبت میکنه بعد دکتر نگاه میکنه و دقیق مشخص میشه فشارخون دارید یا خیر یا دارو نیاز هست یا خیر.به منم اشتباه قرص دادن گفتن تا ابد بخور.بعد که هولتر بستم به بازوم و چک شدم مشخص شد فشارم استرسیه و داروهارو قطع کردن...حتما باید خودتون پیشنهاد دستگاه هولتر بدید بعد در صورت نیاز دارو مصرف بشه..
ملکوت
۰۹:۰۲ ۱۱ دی ۱۳۹۷
درمورد فشارخون پائین هم توضیح دهید چکار کنیم که مناسب شود .
مرتضی
۰۰:۰۸ ۱۱ دی ۱۳۹۷
فشار پایین رو چطور ؟؟ در مورد فشار پایین هم اطلاعات بزارید اطفا
ناشناس
۱۰:۰۷ ۱۱ دی ۱۳۹۷
تووی گوگل در مورد هرچی خواستید مثل علل و درمان فشارخون پایین سرچ کنید و اطلاعات خوبی رو به دست بیارید.تجربه تونم میره بالا...
سارا
۲۲:۴۴ ۱۰ دی ۱۳۹۷
من که هزار تا درد و مرض داشتم.علت ش چاقی من و ورزش نکردن و استرس و ناراحتی و تغذیه نادرست با روغن زیاد و برنج و فست فود بود. وزنم از ۸۸ آوردم ۶۸ یه تردمیل هم خریدم هر روز ورزش.تمام بیماریهام بدون دارو خوب شد ..دیابت فشارخون چربی خون ...تغذیه مم درست کردم تنقلات و روغن و برنج و ماکارونی و فست فود تقریبا حذف و خیلی کم..سعی کردم دیگه از اتفاقات روزمره خیلی ناراحت و هیجانی نشم و همه چیزو منطقی بپذیرم و استرس نداشته باشم..
امتحان کنید
ورزش +
تغذیه مناسب +
وزن متناسب+
استرس و ناراحتی رو از خود دور کردن
= درمان اکثر بیماریها بدون دارو
ناشناس
۲۰:۰۰ ۱۰ دی ۱۳۹۷
لطفا در مورد فشار خون پایین هم مطلب بزارید