رئیس دانشگاه هوا فضای دانشگاه امیرکبیر درباره مسئله ارتباط صنعت و دانشگاه، گفت: سالهای پیش از انقلاب هم این مبحث مطرح بوده اما تا به امروز به درستی نتوانستهایم صنعت و دانشگاه را با یکدیگر مرتبط کنیم؛ این ارتباط زمانی برقرار میشود که دانشگاهها بتوانند از نیازهای صنعت با خبر شوند و از سویی دیگر صنعت هم نیازهای پژوهشی خود را به دانشگاهها معرفی کند.
وی درباره سابقه ماهوارهسازی در کشور اظهار کرد: ۱۰ سال پیش سازمان فضایی کشور برای رونق بخش ماهوارهای به سه دانشگاه شریف، علم و صنعت و امیرکبیر سفارش ساخت ماهوارههای مختلفی را داد.
مانی ادامه داد: همچنین قرار شد که مأموریت ماهوارهها را هم خود دانشگاهها مشخص کنند و آنها بر اساس تحقیقات خود بگویند که به چه ماهوارهای احتیاج داریم.
رئیس دانشکده هوا فضای دانشگاه امیرکبیر درباره وظیفه ماهواره پیام، گفت: این ماهواره برای تصویربرداری از پوشش گیاهی سطح کشور طراحی شده است و قرار است اطلاعات سطح زمین و محیط زیست را پایش کند.
وی با بیان اینکه به دلیل مشکلاتی این ماهواره دچار تغییراتی شد، اظهار کرد: برای سازگاری با پرتابگر بومی مجبور شدیم تا برخی از ویژگیهای فنی این ماهواره را تغییر دهیم و همین موضوع سبب شد که عمر ماهواره کمی کاهش یابد.
مانی درباره سایر ماهوارههای در دست ساخت، گفت: ناهید یک، پارس یک و ماهوارههای مکعبی از جمله ماهوارههایی هستند که با همکاری دانشگاه و پژوهشگاه فضایی در حال طراحی و ساخت هستند.
رئیس دانشگاه هوا فضای دانشگاه امیرکبیر با اشاره به پروژه هواپیمای 150 نفره دانشگاه امیرکبیر اظهار کرد: چند سال پیش پروژه ساخت ماهواره 150 نفره به دانشگاه امیرکبیر داده شد اما به دلیل نبود بودجه مناسب مجبور شدیم که این پروژه را رها کنیم و اکنون تمام افرادی که آن زمان در این حوزه کار میکردند به کشورهای خارجی رفتند.
وی یادآوری کرد: امیدوار هستیم تا ماهوارههای کشور بتوانند به کمک جوانان بومیسازی شوند و با تأمین بودجه مناسب و توجهات مناسب جوانان را در کشور نگه داریم و مانع از خروج آنها شویم.
انتهای پیام/