وی ادامه داد: خوشبختانه امروزه ایران از نظر ارتقای سطح سلامت نسبت به منطقه از پیشرفت قابل توجهی برخوردار بوده که شاخصهای سلامت نیز گواه این ادعاست.
عضو فرهنگستان علوم پزشکی اظهار کرد: در حوزه اجتماعی سلامت دچار تلاطم هستیم زیرا در برههای از زمان پیشرفت قابل توجهی داریم و در دوره ای دچار افول شدهایم.
توفیقی بیان کرد: از لحاظ اقتصادی در حوزه سلامت دچار مشکلاتی هستیم و طرح تحول نظام سلامت باید در برخی قسمتها بازنگری شود تا ارائه خدمات بهداشتی درمانی به مردم بهتر و آسانتر صورت گیرد.
وی افزود: منابع مالی طرح تحول نظام سلامت به یک معضل جدی برای این پروژه تبدیل شده است زیرا بودجهای که تعهد شده بود محقق نشده و همین موضوع باعث بروز مسائل و مشکلات فراوان شده است.
وی ادامه داد:کلیات طرح تحول مبتنی بر قوانین بوده و بندی خارج از مقررات در این طرح به تصویب نرسیده است؛ این طرح یکی از کارهای عقب افتاده حوزه سلامت کشور بود که با اجرای آن پیشرفتهایی در زمینه بهداشت و درمان داشتیم.
عضو فرهنگستان علوم پزشکی اضافه کرد: البته طرح تحول نظام سلامت ضعفهایی هم داشت، برای مثال در ارائه خدمات بهداشت و درمانی نتوانست یکپارچگی بین بخش درمان و بهداشت را ایجاد کند؛ همچنین قادر به تقویت نظام ارجاع و پی اچ تی نبود.
توفیقی گفت: پایدارترین منابع، منابع مالیاتی محسوب میشوند و حتی یارانهها نیز به عنوان منابع پایدار تلقی نمیشوند و منابع مالیاتی که بر پایه اشتغال بوده خود دچار تغییراتی میشود اما مالیاتها را پایدار ترین منابع در حوزه سلامت در نظر گرفت و منابع مالی کشورمان از مالیات و حق بیمه و یا پرداخت از جیب تامین میشود و ما باید پرداختیهای حق بیمه را برای جلوگیری از بروز مشکلات مدیریت کنیم.
وی افزود: با افزایش حق بیمه درآمد دولت افزایش مییابد و منابع مالی بیشتری در اختیار حوزه سلامت و به ویژه طرح تحول قرار میگیرد.
انتهای پیام/