این رسانهها در گزارشهای خود ضمن مرتبط کردن پرونده طلب قدیمی ایران از انگلیس و بازداشت نازنین زاغری، دلیل عدم آزادی وی را اصرار تهران بر تسویه بدهی ۴۰ سالهاش با لندن عنوان کردهاند.
در همین ارتباط، نشریه انگلیسی «سان» ادعا کرده است که لندن موافقت کرده که در ازای آزادی زاغری بدهی ۴۰۰ میلیون پوندی خود به تهران را بپردازد، اما اکنون طرفین در مورد میزان سود سالانهای که انگلیس باید علاوه بر این مبلغ به دلیل تأخیر ۴۰ ساله در پرداخت آن به ایران بپردازد، اختلافنظر دارند.
جرمی هانت، وزیر خارجه انگلیس طی ماههای اخیر بارها ادعا کرده است که ایران تلاش میکند از نازنین زاغری به عنوان یک اهرم دیپلماتیک استفاده کند. وی روز گذشته (جمعه) نیز این ادعا خود را در صفحه توییترش تکرار کرد.
نشریه سان در گزارش خود ادعا کرده است که ایران اصرار دارد که باید در ازای هر سال، ۸ درصد به عنوان بهره به اصل مبلغ بدهی انگلیس افزوده شود که در این صورت، طلب تهران از لندن به حدود ۵۰۰ میلیون پوند میرسد.
طلب ۴۰۰ میلیون پوندی ایران از انگلیس مربوط به قرارداد تسلیحاتی شاه مخلوع با لندن در دهه هفتاد میلادی است. رژیم پهلوی پیش از انقلاب اسلامی مبلغ ۶۵۰ میلیون پوند برای خرید ۱۷۵۰ دستگاه تانک "چیفتن" به دولت انگلیس پرداخت کرد اما پیش از سرنگون شدن تنها ۱۸۵ دستگاه از آن را تحویل گرفت.
وزارت دفاع انگلیس پس از انقلاب اسلامی به بهانه تحریمهای تسلیحاتی از تحویل مابقی تانک ها به ایران خودداری کرد و این تانکها را با انعقاد یک قرارداد جدید به ارتش صدام فروخت!
اکنون، تلاش برای مرتبط جلوه دادن این پرونده به پرونده بازداشت نازنین زاغری در حالی صورت میگیرد که یک دادگاه در سال ۲۰۱۰، انگلیس را به دلیل عدم اجرای قرارداد فروش تانک چیفتن به ایران به بازگرداندن اصل پول و همچنین سود مربوط به آن، محکوم کرد.
به نوشته سان، ایران بار دیگر پرونده طلب قدیمی خود از انگلیس را به دادگاهی در لندن برده و ماه آینده قرار است نمایندگان دو کشور در این دادگاه از مواضع خود دفاع کنند.
سان در گزارش خود به نقل از یک منبع آگاه مدعی شده است که دلیل پرداخت نشدن بدهی لندن به تهران این است که دیپلماتهای انگلیسی نتوانستهاند بر سر میزان سود پول با ایران به توافق برسند. این منبع مطلع همچنین گفته است قرار است آزادی نازنین زاغری بخشی از یک توافق بزرگ -از جمله پرداخت پول تانکها به ایران باشد- اما وزارت خارجه انگلیس تلاش میکند که اینطور به نظر نرسد.
سال گذشته نیز رسانههای انگلیسی گزارش دادند بوریس جانسون، وزیر خارجه وقت این کشور به مقامات وزارتخانه متبوعش دستور داده است به دنبال راهی باشند که بتوان با دور زدن تحریمهایی که مانع از انتقال پول به ایران میشوند، بدهی قدیمی لندن به ایران را برای اعتمادسازی و بهبود روابط دوجانبه پرداخت کرد اما این امر هرگز محقق نشد.
نازنین زاغری خرداد سال ۱۳۹۵ به اتهام اخلال و شبکهسازی برای اجرای اهداف بیگانگان و براندازی نظام جمهوری اسلامی ایران بازداشت و به ۵ سال حبس محکوم شد اما رسانههای انگلیسی و دولت این کشور با ادعای بیگناهی وی تلاش میکنند دلیل بازداشت او را باجخواهی ایران از انگلیس جلوه دهند.
انتهای پیام/
كاملا صحيح است
بدهیشونو هم بدن که تو دادگاه محکوم شدن بدن بازم دلیل ازادی اون نیس
دو تا مساله جداس