سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران جوان گزارش می‌دهد؛

اولویت‌های کمیسیون فرهنگی شورای شهر تهران کدامند؟/ برچیده شدن نرده‌های چهار راه ولیعصر یا تعیین وضعیت مسجد ولیعصر(عج)؟

در حالی که اعضای شورای شهر تهران برای برچیده شدن نرده های چهار راه ولیعصر(عج) جلسات مکرر برگزار می کنند، رئیس کمیسیون فرهنگی شورا در خصوص مسجد این چهار راه می گوید که تاکنون کمیسیون فرهنگی به این ماجرا ورود نداشته است.

به گزارش خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، چهاراه ولیعصر(عج)  یکی از پرتردد ترین چهارراه های تهران است که  نزدیکی آن به دانشگاه تهران و قرار گرفتن سالن اصلی تئاتر شهر در آن، از دیرباز این چهارراه را به پاتوقی برای اهالی علم و فرهنگ و هنر تبدیل کرده است.

شهرداری تهران طی سالهای اخیر به منظور افزایش ظرفیت هنری این چهار راه تصمیم گرفت که مسجدی قدیمی را که در ضلع جنوبی تئاتر شهر قرار داشت، نوسازی کرده و کاربری های آن را افزایش دهد. در همین راستا شهرداری تهران با هزینه ای قریب به 50 میلیارد تومان سازه‌ای را در محل این مسجد بنا کرد و نام آن را «مسجد و مجتمع فرهنگی حضرت ولیعصر»  گذاشت. البته هنوز در این مسجد نماز جماعتی خوانده نمی شود و صدای اذانی هم به گوش نمی رسد.

در دوره قبل مدیریت شهری این پرونده توسط کمیسیون فرهنگی شورای شهر پیگیری شد و با روی کار آمدن شواری پنجم، ادامه این ماموریت به عهده کمیسیون فرهنگی شورای پنجم گذاشته شد.

بیش از یک سال است که شورای پنجم، سکان مدیریت شهری را به دست گرفته و اکنون وقت آن است که ببینیم کمیسیون فرهنگی شورای شهر تهران تاکنون چه تدبیری برای این مسجد کرده است.

محمد جواد حق شناس رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران در گفتگو با خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، با بیان اینکه کمیسیون فرهنگی شورا در جریان قضیه این مسجد نیست، تاکید کرد: «تاکنون کمیسیون فرهنگی به این ماجرا ورود نداشته است.»

رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر با بیان اینکه نمی دانیم کار این پروژه  تمام شده یا خیر و تکلیفش روشن نیست، اظهار کرد: «پیگیری این موضوع یا باید به ما ارجاع بشود، که تا الان ارجاع نشده است و یا ما خودمان باید پیگیر موضوع این مسجد شده و ورود کنیم.»

یکی دیگر از موضوعات چالشی چهار راه ولیعصر، نرده های این چهار راه است که شورای شهر در این مورد بر خلاف موضوع مسجد، کاملا به ماجرا ورود کرده است و به شدت خواستار برچیده شده شدن آنهاست.

زهرا نژاد بهرام عضو هیئت رئیسه شورای شهر تهران در خصوص علت اصرار شورای شهر به برچیده شده این نرده ها به خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت:‌ «ما در مورد نرده‌های چهارراه ولیعصر(عج) در مقابل مطالبات مردم قرار گرفته‌ایم و مدیریت شهری باید به مطالبات مردم پاسخ دهد.»

اولویت‌های کمیسیون فرهنگی شورای شهر کدامند؟

اگرچه حق شناس در خصوص علت ورود نکردن کمیسیون فرهنگی شورا به مسئله مسجد چهاراه ولیعصر، پاسخ روشنی نداد، اما پاسخ نژادبهرام در خصوص علت ورود شورا به موضوع نرده های چهارراه ولیعصر، می تواند بیانگر این مطلب باشد که کمیسیون فرهنگی شورای شهر برای مسجد چهار راه ولیعصر هنوز در مقابل خواسته های مردم قرار نگرفته و حل مشکل این مسجد در اولویت شورا نیست. اگر چنین چیزی اتفاق افتاده بود، همچون موضوع تغییر نام خیابان نفت شمالی به نام «مصدق» که با درخواست حق شناس انجام شد، وضعیت این مسجد هم مورد رسیدگی قرار می گرفت.

البته قرار گرفتن در مقابل خواست مردم، تنها بخشی از ماجرا است و بخش دیگر آن به اولویت‌های کمیسیون فرهنگی شورای شهر برمی گردد.

در این یکسال هر بار که به خاطر مسابقات خاص و پر تماشاچی فوتبال، تب فوتبال در جامعه شدت گرفت، محمد جواد حق شناس و حجت نظری همزمان مسئله ورود زنان به استادیوم را در صحن شورا مطرح کردند.

شاید یکی دیگر از دلایلی که موجب شده هنوز موضوع مسجد چهاراه ولیعصر در شورا مطرح نشود و به گفته حق شناس، کمسیون فرهنگی هم در جریان آن نباشد، این است که  مسئله اقامه نماز در مسجد، در میان رهگذران چهارراه ولیعصر و اهالی تئاتر شهر هنوز جدی نشده است.


بیشتر بخوانید: سرنوشت مسجد جنجالی چهارراه ولی‌عصر(عج) چه خواهد بود؛ تخریب یا تبدیل به موزه؟


حسن خلیل آبادی عضو دیگر کمیسیون فرهنگی شورای شهر تهران، در گفتگو با خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به وضعیت این مسجد گفت: به نظر من این سازه نه به مسجد شبیه است و نه هیچ نمادی از فرهنگ دارد و تنها یک سازه مدرن است.

وی افزود: اگر همین بنا با معماری مسجد ساخته می‌شد، می‌توانست مکمل تئاتر شهر باشد، اما در حال حاضر یک سازه بی‌هویت ساخته شده که هیچ نشانی از مسجد و فرهنگ ندارد.

خلیل‌آبادی گفت: وقتی پروژه‌ای را آغاز می‌کنیم و پیوست‌های فرهنگی و اجتماعی آن را لحاظ نمی‌کنیم، نتیجه همین بنایی می‌شود که نه شبیه به مسجد است و نه نمادی از فرهنگ دارد.

مجتبی صداقت، معاون فرهنگی مرکز رسیدگی به امور مساجد هم با تاکید بر اینکه این مرکز نقشه‌ این مسجد را از ابتدا تأیید نکرد، می گوید: ما به شهرداری گفتیم که مسجد را در اختیار ما قرار دهید تا تغییراتی را در راستای طراحی ایرانی اسلامی ایجاد کنیم، زیرا معماری آن مسجد  موجب اختلافات زیادی شده است.

احمد مسجد جامعی‌ عضو شورای شهر تهران در گفتگو با خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، با یادآوری مواضع خود در زمانی که تصمیم به ساخت این مسجد گرفته شد، گفت: در آن زمان من پیشنهاد دادم که این زمین به تکیه شهر تبدیل شود و پیشنهاد دیگری هم بعداً به آن اضافه شد که کتابخانه و موزه تخصصی حضرت سیدالشهدا‌(ع) در این تکیه تشکیل شود، زیرا ما در پایتخت خلأ‌هایی از این جنس را داریم.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۹:۲۳ ۰۸ دی ۱۳۹۷
خرابش کنند.