سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آیا صدای شهروندان در شورای شهر خاموش شده است؟

دو هفته‌ای است که تذکرات شفاهی از صحن شورای شهر تهران حذف شده است، تجربه این دو هفته نشان می‌دهد شاید رسیدگی به دستور جلسات شتاب گرفته باشد، اما خبری از صدای مردم در پارلمان محلی نیست.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، چند هفته‌ای است تذکرات شفاهی از صحن شورای شهر تهران حذف شده و اعضا به صورت مکتوب تذکرات خود را به هیات رئیسه ارائه می کنند. طی سال های گذشته اعضای شورای شهر به موضوعات و حوادث روز در قالب تذکر واکنش نشان می دادند اما به دلیل تأخیر در رسیدگی به بخشی از دستور جلسات شورا، چند هفته ای است که رئیس شورای شهر تهران اعلام کرده تذکرات تنها به صورت کتبی ارائه شود و تنها تذکراتی اعلام وصول می‌شود که ۴۸ ساعت قبل از صحن علنی به هیات رئیسه داده شده باشد.

سالگرد زلزله تهران گذشت اما نشانی از آن در شورای شهر تهران دیده نشد. این که مسئولان ایمنی شهر به صحن شورا بیایند و درخصوص این که در این یک ساله بعد از آن تکان آرامی که تهران خورد چه اقداماتی کرده اند گزارش بدهند. هر هفته تعداد زیادی از پیمانکاران طلبکار در مقابل شورا تجمع می کنند هفته گذشته حتی خیابان بهشت را هم مسدود کردند اما باز هم اعضای شورای شهر تهران به آن واکنشی نشان نداند.

تنها صدای شهرداری در شورا شنیده می شود

احمد مسجدجامعی عضو شورای شهر تهران در خصوص حذف تذکرات شفاهی به مهر می گوید: به نظر می رسد رویه سال های طولانی شورا در خصوص تذکرات به شفافیت نزدیک تر است.

وی ادامه می دهد: تریبون مجلس با شورا متفاوت است، در مجلس با ۳۰۰ نماینده امکان تذکر شفاهی همه نمایندگان فراهم نیست اما جنس کار شورا، جنس کف خیابانی است، مسئله ای پیش می آید باید در صحن نسبت به آن واکنش نشان داده شود. دستفروشی مورد ضرب و شتم قرار می گیرد یا اتفاقی که لازم است به آن نگاه ویژه ای داشت.

وی با تأکید بر اینکه با این رویه مخالف است، می گوید: در جلسات نیز اعلام کردم این اتفاق باعث فاصله مردم از شورا می شود. مردم با این شکل و شمایل شورا با آن احساس نزدیکی بیشتری می کردند و این نوع فاصله گذاری ها که الگوبرداری از شکل و شمایل مجلس است، در آن صدای شهروندان دیده نمی شود.

مسجدجامعی تأکید کرد: در وضعیت فعلی تنها صدای شهرداری در شورا شنیده می شود، در حالی که شورا محل صدای شهروندان است.

تذکر بخشی از وظیفه نظارتی شورا است

محمد سالاری رئیس کمیته معماری و شهرسازی شورای شهر تهران یکی از اعضایی است که بر موقتی بودن حذف تذکرات تأکید دارد می‌گوید: تغییر شیوه مدیریتی که طی یکی، دو هفته اخیر توسط رئیس شورا اعمال شده، مقطعی است. قطعاً این موضوع که اعضای شورا اجازه داشته باشند در خصوص موضوعاتی که شهر تهران به آن مبتلا است، تذکر دهند و اظهارنظر کنند و از نهادهای مرتبط پاسخ بخواهند، بخشی از وظایف نظارتی شورا محسوب می‌شود و حذف آن، اعضا را در ایفای نقش نظارتی خود با مشکل مواجه کرده و به این حُسن انجام این وظیفه لطمه می‌زند.

او ادامه می‌دهد: در طول ماه‌های گذشته وقت جلسات به گونه‌ای بود که برای بررسی دستور جلسات کافی نبود و برای آنکه روند تصمیم‌گیری‌ها سرعت پیدا کند، تذکرات به صورت کتبی داده می‌شد. البته با توجه به اینکه یک هفته در میان و دو روز در هفته جلسه شورا برگزار می‌شود، می‌توان به صورت محدود و مدیریت شده، تذکرات را تنظیم کرد که هم از این حوزه تذکر داشته و هم بررسی لوایح و طرح‌ها نیز با مشکل روبرو نشود.

رویه ای میانه ای را پیش می گیریم

محمد جواد حق شناس رییس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای شهر تهران هم این روش را نمی پسندد ومی گوید: در این رابطه دو نظر وجود داشت، برخی از اعضا معتقد بودند فرصت کافی برای این که مصوبات و لوایح در جلسات به نتیجه برسد وجود ندارد و برخی از موضوعات به دلیل زمان بر بودن به زمان بیشتری برای بررسی نیاز دارند، به همین دلیل برخی لوایح و طرح ها چند ماهی است که در نوبت طرح در صحن هستند و یا در صحن به نتیجه نرسیده اند که در این میان دوستان معتقد بودند تذکرات وقت زیادی از صحن را به خود اختصاص می دهد.

حق شناس اضافه می کند : نگاه دوم هم این بود که تذکرات بازخورد مشکلات و نگاه مردم در صحن شورای شهر تهران است ونباید از صحن حذف شود. اما در نهایت به دلیل آن که فصل بررسی برنامه و بودجه هم در راه است قرار بر این شد که مدتی تذکرات مدیریت شود و تذکرات از سوی رییس شورای شهر قرائت شود. اما این رویه ادامه نخواهد داشت و احتمالا روند میانه ای پیگیری شود و در هر جلسه سه تذکر ۳ دقیقه ای داده شود تا مدیریت زمان هم داشته باشیم.

نشاط از شورا غایت است

زهرا نژادبهرام عضو دیگر شورای شهر تهران نیز در خصوص حذف تذکرات از صحن علنی می گوید: نشاط از شورا غایب شده، اما از دست نرفته و این رویه موقت است.

وی با بیان اینکه تذکرات بخش مهمی از فعالیت های شورای شهر بود، به مهر می گوید: گاهی این تذکرات بیش از یک ساعت به طول می انجامید و دستورجلسات مهمی باقی می ماند. تصمیم گیری هایی که بخشی از شهروندان منتظر آن بودند مانند تصمیم گیری در خصوص پرونده باغات، نامگذاری ها و رأی گیری برای برخی از نمایندگی ها، بنابراین تصمیم بر این شد برای اینکه دستورجلسات با سرعت خوبی بررسی شود، تذکرات به طور موقت در صحن به صورت مکتوب ارائه شوند. این رویه، رویه دائمی نیست و به گفته رئیس شورا موقتی است.

نژادبهرام تصریح کرد: بارها شده بود دستورجلسه ای چندین بار در نوبت رسیدگی باقی می ماند و باز هم نوبت به رسیدگی آن در صحن نمی شد.

منبع: مهر

انتهای پیام/

آیا صدای شهروندان در شورای شهر خاموش شده است؟

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.