پاسخ این پرسش را به وضوح میتوان در آنچه که دونالد ترامپ در بدو ورود به عراق در گفتگو با خبرنگاران به زبان آورد، مشاهده کرد. او در این گفتگو با اذعان به مخفیانه بودن سفرش به عراق گفت: «ما از سه یا چهار هفته پیش برای انجام این سفر در حال برنامهریزی بودیم اما این سفر چندین بار به دلایل امنیتی لغو شد چون اطلاعات آن به بیرون درز کرده بود.»
ترامپ ادامه داد: «خیلی غمانگیز است که شما ۷ تریلیون دلار در خاورمیانه خرج کنید اما ناچار باشید اینطور مخفیانه و با اسکورت نظامی به منطقه سفر کنید و عملیات پوششی گستردهای را با هواپیماها و با بهترین تجهیزات موجود در جهان به اجرا بگذارید تا بتوانید سالم به مقصد برسید!»
رئیسجمهور آمریکا در ادامه با بیان جزئیات بیشتری از نحوه ورودش به عراق به خبرنگاران گفت: «کاش میدیدید که ما برای انجام این سفر مجبور شدیم چه کارهایی انجام دهیم. هواپیما در تاریکی عمیق فرو رفته بود. همه پنجرهها بسته شده بودند. هیچ چراغی روشن نبود. همه جا تاریکی مطلق بود. تاکنون چنین چیزی ندیده بودم. من سوارِ هواپیماهای زیادی شدهام؛ از همه نوع و همه شکل و همه اندازه. اما هرگز چیزی شبیه به این [تا این اندازه تاریک] ندیده بودم.»
ترامپ سپس در پاسخ به یک خبرنگار دیگر که از او پرسید آیا پیش از آنکه بخواهد به عراق سفر کند، ترس و نگرانی هم داشته است یا نه، جواب داد: «قطعا همین طور است. من نه تنها برای خودم بلکه برای همسرم ملانیا نیز نگرانی داشتم. من در خصوص ریاست جمهوری آمریکا هم نگران بودم. میپرسید من برای این سفر نگرانی نداشتم؟ باید بگویم که چرا نگران بودم.»
البته این اولین باری نیست که از زمان اشغال عراق از سوی آمریکا، رئیسجمهور این کشور بدون اطلاع قبلی وارد عراق میشود. پیش از این، جرج دابلیو بوش و باراک اوباما نیز بارها به طور سرزده به این کشور سفر کرده بودند اما هیچیک صراحت لهجه ترامپ را نداشتند که اذعان کنند برای دیدن نیروهای خود در کشوری که ۱۵ سال است آن را تحت اشغال خود دارند، مجبورند "دزدکی" به آن سفر کنند.
جرج بوش برای اولین بار در نوامبر ۲۰۰۳ یعنی حدود هشت ماه پس از تهاجم نظامی آمریکا به عراق، برای تبریک عید شکرگزاری به نظامیان آمریکایی در میان تدابیر امنیتی بیسابقه وارد عراق شد و پس از آن، سه مرتبه دیگر نیز به صورت سرزده به این کشور سفر کرد که آخرین مورد آن همان سفری بود که «منتظر الزیدی» خبرنگار عراقی با لنگه کفش از او استقبال کرد.
اوباما نیز در دوران ریاستجمهوری خود یک بار در سال ۲۰۰۹ به صورت کاملا محرمانه به عراق سفر کرد اما با وجود آنکه جنگ در این کشور به پایان رسیده بود و صدام هم به دار مجازات آویخته شده بود، سفرش به این کشور با تمام برنامههای آن از جمله سخنرانی در پایگاه نظامی النصر در نزدیکی بغداد تنها چهار ساعت و نیم طول کشید.
اما به نظر میرسد دوران سفرهای دزدکی روسایجمهور آمریکا به عراق رو به پایان است. هرچند دلیل این سفرهای خارج از عرف، فقدان امنیتی است که آنها نتوانستهاند در طول ۱۵ سال حضور نظامی در عراق برای خود ایجاد کنند ولی با توجه به قوام یافتن ساختارهای سیاسی در عراق، انجام اینگونه سفرها دیگر "نقض حاکمیت ملی" این کشور به شمار میرود.
واکنش بیسابقه گروههای عراقی به سفر اخیر ترامپ نیز گواهی بر این ادعاست. از شامگاه چهارشنبه که خبر بازدید سرزده رئیسجمهور آمریکا از پایگاه الاسد در خروجی خبرگزاریها قرار گرفت، بسیاری از جریانها و شخصیتهای سیاسی عراق این سفر را محکوم کرده و خواستار واکنش دولت عراق به این مسئله و خروج سریع نیروهای آمریکایی از این کشور شدهاند.
انتهای پیام/
مرگ بر آمریکا
دزدکی یا سری؟
دزدکی یا برای رفتن دوشیدن کشور عراق؟
خوب باشید؛ اون وقت می بینید که ترس و دلهره ای نخواهید داشت
بیچاره کسانیکه سنگ این مجامع ضد بشری و تروریستی را به سینه می زنند !!!