وی ادامه داد: باید توسعه پایدار یعنی توسعه بدون تخریب را مد نظر داشته باشیم و بعد به کشاورزی پایدار برسیم به گونهای که بازار هدف داشته باشیم، الگوی مصرف داشته باشیم و پس بدانیم الگوی تولید باید چگونه باشد موضوعی که اصلا به آن توجه نمیشود.
وی بیان کرد: سیر را به گرجستان تحت برنامه فرامرزی بردیم و در آنجا کشت کردیم از آنجا که کشاورزی مقوله پیچیدهای نیست خود آنها مشغول به تولید سیر شدند و اکنون یک گرم سیر از ما خریداری نکردند.
اسدیان اظهار داشت: ایران بیش از ۷ هزار سال است که زعفران را میشناسد و به هر شکلی زعفران را تولید میکند، ولی افغانستان ۱۵ سال است که زعفران را میشناسند، ولی ۳ سال متوالی است که سازمان جهانی فائو و یونسکو برند تولید با کیفیت زعفران را به افغانستان دادند.
وی در ادامه افزود: این موضوع سیاسی است و به سبب کاهش تولید مواد مخدر بوده است چرا که افغانستان ۷ هزار تن تولید مواد مخدر داشت و جالب است که این میزان نه تنها کاهش نیافت بلکه به ۸ هزار تن رسیده است و حالا ژرم پلاسم زعفران ایران را غارت کردند وبه عنوان کشور پیشتاز به جلو میروند و در این راستا خود ایران هم نتوانست استانداردها را افزایش و میزان بار آلودگی محصول را پایین بیاورد در حالی که افغانها بهداشت عمومی هم ندارند.
رئیس مرکز آموزش تحقیقات و ترویج کشاورزی و منابع طبیعی با بیان اینکه کل مصرف زعفران جهان ۳۰۰ تن است که ۲۵۰ تن آن را ایران تأمین میکند افزود: ایران به اسپانیا و امارات و دیگر صادر میکند و آنها آن را بسته بندی کرده و به نام خود عرضه میکند که در حال حاضر تجارت زعفران ۸ میلیارد دلار است؛ در بخش صادرات ۹۴ درصد زعفران مصرفی دنیا را ایران تولید میکند، اما یک گرم به نام و برند ایرانی صادر نمیشود.
اسدیان بیان کرد: گیاهان دارویی معادل اقتصاد نفت میتوانند به کشور کمک کنند، بنابراین باید از این پتانسیلها و استعدادها به نحو مطلوب استفاده کنیم نه این که گیاهان دارویی را به صورت خام صادر کنیم تا کشورهای دیگر از ارزش افزوده آن استفاده کنند و برای این کار باید از تکنولوژی استفاده کنیم.
انتهای پیام/ج