بررسی وضعیت سد زاینده رود نشان میدهد که در حال حاضر ذخیره این سد به ۱۳۷ میلیون متر مکعب میرسد که با توجه به ظرفیت آن بالغ بر ۹۰ درصد از مخزن سد زاینده رود خالی است.
لازم به ذکر است که میزان ذخیره آب در سد زاینده رود نسبت به میانگین دراز مدت با کاهش حدود ۷۸ درصدی روبرو بوده که رقم قابل توجهی است.
همچنین سال گذشته در بازه زمانی مشابه حدود ۱۴۴ میلیون مترمکعب آب در مخزن سد ذخیره شده بود که کاهش حدود ۴ رصدی را نسبت به سال گذشته نشان میدهد.
در همین راستا حسن ساسانی معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای اصفهان، متوسط حجم ورودی سد زایندهرود از ابتدای سال آبی تا تا به امروز را ۷۵ میلیون متر مکعب اعلام کرد که این رقم نسبت به سال گذشته حدود ۲۸ درصد افزایش داشته و نسبت به میانگین بلند مدت با کاهش ۵۱ درصدی روبهرو بوده است.
این درحالی است که متوسط حجم خروجی از این سد از ابتدای سال آبی جاری تا کنون ۱۰۸ میلیون متر مکعب بوده که نسبت به سال آبی گذشته این مقدار حدود ۱۳ درصد و نسبت به میانگین بلندمدت ۶۲ درصد کاهش داشته است.
به گفته این مقام مسئول، بارشهای آبان ماه سال جاری تاثیر چندانی بر افزایش ذخیره مخزن سد زاینده رود نداشته و یکی از دلایل اصلی آن کاهش بی سابقه بارش در سال آبی گذشته بوده که سبب کاهش شدید رطوبت خاک و در نهایت موجب کاهش رواناب مؤثر شده است.
کم بارشیهای اخیر تنها بر سد زاینده رود تاثیر گذار نبوده و درحال حاضر اکثر سدهای استان اصفهان با وضعیت بحرانی روبهرو هستند.
انتهای پیام/