سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

معاون راهبردی و برنامه‌ریزی وزارت بهداشت مطرح کرد؛

اسلام همه مسائل علمی را در خود جا داده است/ لزوم بروزرسانی قوانین فقهی

حق دوست گفت: همان‌طور که مسائل پزشکی به طور مستقیم با زندگی انسان‌ها در ارتباط است مسائل فقه و احکام شرعی نیز ارتباطی مؤثری در زندگی انسان دارد.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، علی اکبر حق دوست معاون راهبردی و برنامه‌ریزی وزارت بهداشت امروز در مراسم امضا تفاهم‌نامه ۳ جانبه بین وزارت بهداشت و فرهنگستان علوم پزشکی ایران و مؤسسه موضوع ‌شناسی اهداف حوزه علمیه قم که در سالن اجتماعات فرهنگستان علوم پزشکی برگزار شد اظهار کرد: در پزشکی برای طبابت بر اساس مستندات و شواهد کار انجام می‌شود و در اسلام مفاهیم مبتنی بر مستندات علمی وجود دارد و باعث افتخار است که بگویم اسلام همه مسائل علمی را در خودش وارد کرده است.

وی ادامه داد: در فقه با مسائلی مختلف از جمله پزشکی مواجه می‌شویم که لازم است با توجه به بروز بودن دانش پزشکی مسائل به صورت شفاف مطرح شود و فقه اسلام نظر خود را در زمینه حوزه‌های مختلف بدهد و بهترین تصمیم گیری برای انجام کارهای مختلف در حوزه سلامت گرفته شود.

معاون راهبردی و برنامه‌ریزی وزارت بهداشت بیان کرد: خوشبختانه در کشوری زندگی می‌کنیم که قانون گذاری آن مبتنی بر قوانین فقهی و شرعی است و خروج از قوانین منجر به خارج از حدود شرعی می‌شود که در وزارت بهداشت نیز بر اساس قانون ابلاغی عمل می‌کنیم.

حق دوست تأکید کرد: ما بر اساس قانون باید خدمات بهداشتی درمانی را ارائه دهیم و امروزه با توجه به مسائل جدید قوانینی به روز را می‌طلبد که فقها باید در  این خصوص نظر خود را اعلام کنند.

وی افزود: برای قوانین جدید ضرورت ایجاب می‌کند تا مشارکت حداکثری داشته باشیم تا جامعه پزشکی بر اساس یکسری اصول نظر فقهای شرعی را گرفته تا به مشکل مردم رسیدگی کند.

رفع ابهامات سلامت با کمک مسائل فقهی

در ادامه مراسم مرندی رئیس فرهنگستان علوم پزشکی گفت: بر اساس این توافق مؤسسه موضوع شناسی احکام فقهی حوزه علمیه قم به ما در مسائل فقهی و ابهامات حوزه سلامت کمک می کند تا موضوعات مختلف بر اساس اولویت‌ها رسیدگی و فقها نظر شرعی خود را در این خصوص اعلام کنند.

رئیس فرهنگستان علوم پزشکی گفت: این تفاهم‌نامه ۵ ساله است و قابلیت تمدید دارد.

امکان پذیر نبودن بررسی موضوعات پزشکی بدون هماهنگی با متخصصان سلامت

در ادامه مراسم حجت‌الاسلام فلاح‌زاده رئیس هیئت مدیره موضوع شناسی احکام فقهی حوزه قم گفت: این مؤسسه چند سالی با عنایت مقام معظم رهبری و مراجع تقلید معظم برای بررسی موضوعات احکام فقهی راه اندازی شده است و دارای مجوز از شورای حوزه علمیه و وزارت ارشاد دارد.

فلاح زاده ادامه داد: بررسی موضوعات پزشکی بدون هماهنگی با متخصصان حوزه سلامت امکان پذیر نیست و نیازمند همکاری جدی‌تر در این زمینه است.

رئیس هیئت مدیره موضوع شناسی احکام فقهی حوزه قم افزود: بر اساس این تفاهم‌نامه در حوزه‌های علمی مختلف از جمله سلامت احکام فقهی مشخص تعیین می‌شود تا راهگشایی برای قانون گذاری باشد تا سریعتر بتوانیم احکام شرعی را در حوزه‌های مختلف پزشکی ارائه دهیم.

بررسی مسائل مختلف پزشکی از منظر قوانین شرعی

در ادامه مراسم حجت الاسلام کلباسی رئیس مؤسسه موضوع‌شناسی احکام فقهی حوزه فقهی قم گفت: در گذشته طبیبان فقیه بودند اما امروز به دلیل تخصصی شدن علم و توسعه دانشگاه‌ها به مرزهایی بین دو گروه ایجاد شده است.

وی ادامه داد: فقه چارچوب تشریعی زندگی دینی است و همان‌طور که مسائل پزشکی به طور مستقیم و مؤثر در زندگی انسان‌ها ارتباط دارد مسائل فقه و احکام شرعی نیز ارتباط مفید و مؤثری در زندگی انسان و حوزه سلامت دارد که امروزه به برکت انقلاب اسلامی قوانین موضوعی بر اساس چارچوب‌های فقهی است.

رئیس مؤسسه موضوع‌شناسی احکام فقهی حوزه فقهی قم تأکید کرد: در مؤسسه موضوع شناسی احکام فقهی قم گروه‌های مختلفی در حوزه سلامت، هنر، اقتصاد به بررسی اقدامات مختلف مانند بانکداری، مسائل مربوط به خرید و فروش ماشین، مواد غذایی و حتی مواد تراریخته فعالیت می‌کنند و در این مؤسسه مسائل حقوقی و فقهی استفاده از موادی مانند ژلاتین که از حیوانات تهیه می‌شود بررسی و نظر نهایی به وسیله فقهان داده می‌شود.

کلباسی گفت: در مؤسسه موضوع شناسی احکام فقهی قرار است نظرات فقها در خصوص مسائل مختلف از جمله حوزه سلامت در چارچوب قوانین شرعی ارائه شود.

انتهای پیام /

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.