کانوال سیبال، کارشناس مسائل خارجی در هند، بر این باور است که اعلام این خبر از طرف ترامپ با تناقضهایی همراه است. به این معنی که به رغم ادعای پیروزی ترامپ، این اقدام بیشتر به منزله واگذاری میدان به بازیگران مخالف آمریکا مانند روسیه و ایران است.
این کارشناس مسائل خارجی و دیپلمات سابق در گفتگو با اسپوتنیک با تاکید بر اینکه این تصمیم با تناقضاتی همراه است، گفت: برخی مقامات ارشد در عرصه سیاسی آمریکا هستند که ضد این اقدام مطالبی بیان کرده اند. این تصمیم اگر اجرایی شود فضا را برای کشورهایی مانند ایران و روسیه بازتر میکند تا حضور خود را در منطقه مستحکمتر کنند.
کی پی فابیان، یک دیپلمات بازنشسته دیگر، نیز معتقد است آمریکا تلاش میکند خود را از اوضاعی مبهم و پیچیده خلاص کند.
او در مصاحبه با اسپوتنیک گفت: آمریکا ابتدا تصمیم داشت حکومت سوریه را تغییر دهد، اما خیلی وقت پیش از این تصمیم منصرف شد. حضور آمریکا در سوریه در ماههای اخیر تنها با هدف حمایت از کُردها ادامه یافت. اما واقعیتهای ژئوپلیتیکی در نهایت آمریکا را مجبور کرد تصمیم بگیرد از سوریه عقب نشینی کند.
به اعتقاد وی، بعید است ترامپ متوجه امتیازهایی نشده باشد که روسیه و ایران در سوریه از آنها برخوردارند.
این دیپلمات بازنشسته افزود: "ترامپ متوجه امتیازهای نظامی و محلی چشمگیری که روسیه و ایران در سوریه از آنها بهره مندند، شده است و این اقدام [خارج کردن نیروهای آمریکایی از سوریه] با هدف به حداقل رساندن خسارتهایی است که کشورش متحمل میشود."
انتهای پیام/