سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بخش انزل ارومیه؛ نیازمند توجه همه جانبه مسوولان

بخش انزل یکی از بخش‌های تابعه شهرستان ارومیه در استان آذربایجان غربی در شمال غربی ایران است که نیازمند توجه همه جانبه مسوولان است.

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ارومیه ،بخش انزل یکی از بخش‌های تابعه شهرستان ارومیه در استان آذربایجان غربی در شمال غربی ایران است.

 مرکز این بخش شهر قوشچی تنها شهر این بخش است که خبرنگاران ارومیه در قالب تور خبری به این شهر سفر کرده و پس از حضور در نشست خبری امام جمعه و اعضای شورای اسلامی شهر، از ظرفیت‌های گردشگری و دیدنی منطقه بازدید کردند.

امام جمعه قوشچی گفت: آذربایجان غربی معروف به سرزمین رنگین کمان اقوام و ادیان است و این شاخصه در بخش انزل ارومیه نمود عینی دارد.

حجت‌الاسلام حیدر عباسی در گفتگو با خبرنگاران اظهار داشت: زندگی مسالمت آمیز اقوام و مذاهب مختلف در کنارهم در این بخش از خطه آذربایجان غربی تجلی بارزی از مفاهمی والای جایگاه انسانیت در فرهنگ متعالی اسلام است.

وی به پتانسیل‌های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی بخش انزل از جمله وجود ذخایر معدنی مختلف اشاره و خاطرنشان کرد: قلعه کاظم‌داشی قوشچی در منطقه انزل ارومیه ظرفیت بالقوه‌ای در این بخش برای تبدیل شدن به قطب تاریخی و گردشگری استان ایجاد کرده است در حالیکه از مناطق مغفول حوزه گردشگری است و لازم است مورد توجه جدی مسوولان قرار گیرد.

عباسی تصریح کرد: توجه به ظرفیت‌های این منطقه می‌تواند سبب ایجاد زمینه‌های اشتغال‌زایی شود و از روند مهاجرت افراد به مرکز شهر جلوگیری کند در حالیکه سیستم موجود جوابگو نیست و ضروری است مسوولان استانی نسبت به تغییر سیستم موجود و ارتقای آن اقدام کنند.

امام جمعه قوشچی ادامه داد: اگر بخش انزل مورد تهدید واقع شود، ارومیه با مشکل اساسی مواجه می‌شود چرا که با مهاجرت مردم منطقه شاهد گسترش حاشیه نشینی در ارومیه خواهیم بود.

رئیس شورای اسلامی شهر قوشچی نیز در این نشست با اشاره به وجود شخصیت حماسی «کاظم خان قوشچی» که نقش فراوانی در امنیت منطقه ایفا کرده است، گفت: بخش انزل همواره نقش بی بدیل خود را در طول تاریخ نشان داده است از این رو می‌طلبد همواره محور توجه مسوولان استانی قرار گیرد.

محمد پوراحمدی افزود: بخش انزل با دارا بودن ترکیب جمعیتی شیعه و سنی، نماد وحدت استان است و نباید با برخی اقدامات باعث ایجاد تنش شد.

وی در ادامه بخش انزل را مستعد در توسعه کشاورزی معرفی کرده و در عین حال متذکر شد: قنات‌ها میراث نیاکان و پدران ماست و بهره گیری از این آب در کشاورزی و دامداری اقدامی متداول است، اما در شرایط حاضر آبدهی ۴۲ رشته قنات شهر قوشچی به دلیل خشکسالی و عدم لایروبی به حداقل رسیده است.

رئیس شورای اسلامی شهر قوشچی افزود: قنوات با توجه به نقشی که در تامین آب کشاورزی دارند باید احیا، نگهداری، مرمت و بازسازی شوند و به عنوان میراثی ماندگار در فهرست سرمایه‌های مادی و معنوی این سرزمین ثبت شوند چراکه با مرگ قنات‌ها دیگر هیچ امیدی به حفظ منابع آبی نیست و دیر یا زود تشنگی و خشکی این منطقه را در بر می‌گیرد.

وی در عین حال گفت: بعد از رایزنی و مراودات انجام گرفته با جهاد کشاورزی استان، لایروبی ۱۵ رشته قنات تا ۵۰ درصد انجام گرفته است، اما جوابگوی اراضی کشاورزی نیست و می‌طلبد لایروبی‌ها به صورت اصولی و مدرن انجام گیرد.

پوراحمدی اصلاح شبکه آبیاری در استان را امری ضروری و حیاتی خواند و اظهار داشت: انتقال آب تا مزرعه به صورت سنتی انجام می‌گیرد که باعث هدررفت منابع آبی می‌شود لذا باید برای رفع مشکلات این بخش تدابیری اندیشیده شود.

رئیس شورای اسلامی شهر قوشچی ادامه داد: علاوه بر بخش کشاورزی، آب شرب منطقه نیز مورد تهدید جدی است و می‌طلبد مسوولان نسبت به انتقال آب از سد نازلو که در حال حاضر متوقف شده است اقدام کنند.

او از دیگر مشکلات مهم شهر قوشچی را در حوزه راه، بیکاری و رکود ناحیه صنعتی عنوان کرد.
 

بیکاری مهمترین معظل در بخش انزل ارومیه

پوراحمدی با اشاره به معضل بیکاری جوانان بخش انزل اظهار کرد: با وجود اینکه در بخش آموزش و پرورش وضعیت مطلوب است، از لحاظ باسوادی رتبه خوبی داریم و دانش آموزان منطقه در کنکور حائز رتبه‌های برتر هستند، اما مهمترین معضل و دغدغه جوانان و نوجوانان این بخش به ویژه فارغ التحصیلان دانشگاهی بیکاری است که باعث مهاجرت جوانان شده است.

وی به فراهم بودن زمینه‌های سرمایه گذاری در بخش انزل اشاره کرد و گفت: از تمامی سرمایه گذاران دعوت می‌کنیم تا با حضور در بخش‌های مختلف گامی بزرگ در جهت توسعه و شکوفایی این منطقه بردارند.

رئیس شورای اسلامی شهر قوشچی همچنین همراهی و همکاری را در جهت توسعه بخش انزل لازم دانست و افزود: هر کوتاهی می‌تواند نتایج فعالیت‌های دیگر بخش‌ها را با مشکل مواجه کند.

نبود امکانات و زیرساخت‌های کافی عامل اصلی مهاجرت

 
بخشدار انزل نیز گفت: نبود امکانات و زیرساخت‌های کافی مهاجرت مردم این خطه را به دنبال داشته است.

پورجبلی افزود: مهمترین مشکل شهر قوشچی نبود راه‌های آسفالته در روستا‌های آن است که مشکلات عدیده‌ای را برای روستاییان در فصل زمستان به وجود آورده است.

بازدید از قلعه و منزل تاریخی کاظم خان قوشچی از دیگر برنامه‌های سفر یک روزه خبرنگاران به شهر قوشچی بود.

گفتنی است، کاظم خان در سال ۱۲۴۶ هجری شمسی در روستای قوشچی از توابع محال انزل ارومیه دیده به جهان گشود.

دوره جوانی او مقارن با عمده‌ترین تحولات اجتماعی جامعه ایران یعنی نهضت مشروطیت بود و از جهت بین المللی رقابت‌های امپراطوری‌ها زمینه جنگ جهانی اول را فراهم ساخت.

اهالی انزل که در سطح وسیع به جهت کارگری به قفقاز و عثمانی می‌رفتند در بازگشت جویای حال وقایع بودند که در دوول همجوار می‌گذشت.

به تبع رقابت‌های فوق آذربایجان غربی به خصوص منطقه انزل به عرصه تاخت و تاز سربازان روس و دولت‌های بیگانه تبدیل شده بود و در این میان منطقه انزل به لحاظ بافت خاص اجتماعی و گردنه قوشچی مورد توجه بیگانگان بود و در مبارزه میان آنان آنچه غارت می‌شد اهالی انزل بود و آنچه که از آن نشانی نبود حاکمیت دولت مرکزی ایران بود و مردم از نعمت امنیت بی نصیب بودند.

" کاظم خان" با شجاعت که پشتوانه درایت وی در امور بود با قطع امید از حکومت مرکزی خود به ساماندهی اهالی غیور منطقه جهت مقابله با اجانب پرداخته و در راه حفظ ناموس و دین مبارزه پیگیری را بنیان نهاد.

کاظم خان در جریان خلع سلاح مردم توسط روس‌ها از باز پس دادن اسلحه‌ها خودداری ورزید و در کوه‌های اطراف پنهان گشت.


 
انتهای پیام/
 
 
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.