سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

کنعانی مقدم مطرح کرد؛

سرمایه‌گذاری در مکران از محورهای مذاکراتی شاه محمود قریشی و ظریف

کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: پاکستان علاقه فراوانی به سرمایه گذاری و فعالیت های اقتصادی در منطقه مکران دارد.

به گزارش خبرنگار حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، "شاه محمود قریشی" وزیر خارجه پاکستان دوشنبه 3 دی ماه اسلام آباد را با هدف رایزنی با 4 کشور افغانستان، ایران، چین و روسیه ترک کرد.

وزیر خارجه اسلام آباد محوریت این سفرها را روابط دو جانبه، گسترش همکاری‌های اطلاعاتی و امنیتی، سرمایه گذاری‌های مشترک و افزایش حجم تجارت با چهار کشور منطقه دانست و تاکید کرد که قرن حاضر باید قرن پیشرفت قاره آسیا باشد و این امر در گرو همکاری میان کشورهای منطقه است.

حسین کنعانی مقدم کارشناس مسائل غرب آسیا در گفت‌وگو با حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره سفر امروز وزیر خارجه پاکستان به تهران اظهار کرد: امروز مناسبات دو کشور ایران و پاکستان وارد مرحله جدیدی شده است و با توجه به عمق روابط ایران و پاکستان در باره مسائل تجاری،امنیتی ، حسن همجواری و همچنین مشکلاتی که به سبب نفوذ گروه های تروریستی از درون کشور پاکستان به مرز ایران وجود دارد مرتباً دو کشور در حال رایزنی و تبادل نظر برای حل این مسائل هستند.

کارشناس مسائل غرب آسیا با اشاره به  آینده روابط تهران و اسلام آباد خاطرنشان کرد: به تازگی  پاکستان اقداماتی را در راستای جدایی از سیاست‌های سعودی‌ها در منطقه اتخاذ کرده و از همین رو به نظر می‌رسد در آینده روابط تهران و اسلام آباد بیش از پیش بهبود خواهد یافت. علاوه بر این مدتهاست که  پاکستان علاقه فراوانی به سرمایه گذاری و فعالیت های اقتصادی  در منطقه مُکران  (منطقه‌ای ساحلی در جنوب شرقی ایران و جنوب غربی پاکستان ) دارد که در سفر اخیر وزیر خارجه این کشور به تهران بی تاثیر نبوده است.

وی با اشاره به تنش های ایجاد شده در مرز دو کشور ایران و پاکستان ادامه داد: نفوذ گروه‌های تروریستی در پاکستان ،حضورشان در افغانستان و همچنین پشتیبانی‌هایی که عربستان سعودی از این گروه ها در منطقه انجام می‌دهند عملاً مرزهای پاکستان را تبدیل به منطقه آزاد گروه‌های تروریستی کرده و آنها هم عملاً مرزهایشان را رها کرده واین ما هستیم که باید پاسخگوی اقدامات گروه‌های تروریستی باشیم. تمامی این مسائل باعث شده که هر از چند گاهی شاهد نفوذ و عملیات تروریستی باشیم که بارها  از سمت ایران تذکر داده شده و حتی در سطوح بالا توسط وزیر کشور و نیروهای مسلح ایران در پاکستان مورد بررسی قرار گرفته است. امروز هم قطعا مسائل امنیتی، ‌مبارزه با تروریسم و مواد مخدر موضوعات مورد طرح توسط مقامات دوکشور خواهند بود.

کارشناس مسائل غرب آسیا در پایان درباره آخرین دیدار های انجام شده از سوی سران دو کشور ایران و پاکستان گفت: در ماه های گذشته محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه، سرلشکر باقری، فرماندهی کل نیروهای مسلح و همچنین وزیر کشور سفرهای متعددی به پاکستان داشته‌اند و این سفر هم می‌تواند مقدمه‌ای برای سفر آینده رئیس جمهور کشورمان به اسلام آباد باشد.

انتهای پیام/

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.