وی با تاکید بر اینکه وضعیت ترخیص کالا از گمرک نسبت به چند ماه گذشته بهتر شده است افزود: از یک ماه قبل از شهریور روال به سمت عادی شدن رفت، اما در بنادر، گردش کالا همیشه وجود دارد که به دنبال سرعت دادن به آن هستیم.
معقولی افزود: ۹۵ درصد کالایی که به ما اظهار میشود زیر ۳ روز ترخیص میشود، اما هنوز بسیاری از کالاها ثبت سفارش نشده اند و بخشی هم که ثبت سفارش شده در انتظار تامین ارز از سوی بانک مرکزی است.
این مقام مسئول تصریح کرد: ما ۴ خط قرمز در گمرک داریم؛ کالای اساسی، دارو، تجهیزات پزشکی و موارد مربوط به خط تولید. در تامین کالای اساسی مجوزهای مربوطه گرفته شده و هیچ مشکلی برای تخصیص ارز و تامین آن در گمرک از این بابت نداریم. برای دارو مصوبهای گرفته ایم که با حداقل اسناد بتوانند دارو را از گمرک ترخیص کنند و دو ماه بعد اسناد را ارائه کنند.
وی افزود: برای تجهیزات پزشکی هم این مصوبه گرفته شد و مشمول دو ماه با حداقل اسناد برای ترخیص از گمرک میشوند. برای خدمات تولیدی مشکلات برطرف شده و هیچ واحد تولیدی نیست که ۷۰ درصد کالای آن بدون کد رهگیری بانک داده نشود بنابراین ما بحران کمبود در ۴ حوزه ذکر شده نداریم.
معقولی گفت: برای انتهای سال و سال آینده نیز طرحهای جدیدی داریم تا روال خروج کالا از گمرک تسهیل شود با کاهش نرخ دلار و ارز مشکلات تخصیص ارز در حال برطرف شدن است.
بر اساس این گزارش علیخانی معاون فنی و خدمات بازرگانی اتاق بازرگانی ایران در ادامه اظهار داشت: وضعیت گمرکات نسبت به چند ماه گذشته بهتر شده اما اگر از دید تنظیم بازار، زنجیره تولید و توزیع و تامین مواد اولیه نگاه کنیم هنوز مشکل پا برجاست.
وی افزود: طبق آمار در بندر شهید رجایی ۱۴۰ هزار کانتینر رسوب داریم که این رسوب کالا، تنظیم بازار و تامین کالاهای مصرفی و اساسی را با مشکل مواجه میکند و در تامین مواد مورد نیاز خط تولید هم مشکل آفرین است.
علیخانی تصریح کرد: اگر به کالاهای رسوب کرده در گمرک به عنوان کالای استراتژیک نگاه کنیم و فرایند ترخیص مدیریت نشود و گواهیهای فنی نتواند به موقع انجام شود و مشکل ارزی و پرداختها رفع نشود، اسناد در اختیار واردکننده قرار نمیگیرد بنابراین گمرک نمیتواند کارهای ترخیص را انجام دهد.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه سامانه نیما نتوانسته مشکل ارزی را حل کند، در تامین کالاهای اساسی و شوینده و بهداشتی دچار مشکل خواهیم شد پس مشکل را باید از دو زاویه گمرک و پشتیبانی دید تا در نظام تولید و تامین کالا به مشکل بر نخوریم.
این مقام مسئول تصریح کرد: مقرارات کشور برای شرایط عادی تصویب میشود بنابراین در شرایط خاص امروز که با تحریمها مواجه هستیم نیازمند استراتژی و برنامه خاص هستیم. در شرایط تحریم و مشکلات اقتصادی انتظار از ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی این است شرایط را سهل کنند و به سمت خود تحریمی نرویم.
بر اساس این گزارش نیازی مدیرکل مقررات صادرات و واردات سازمان توسعه تجارت در ادامه تصربح کرد: سال گذشته حدود ۵۰ درصد عملیات تجارت بدون انتقال ارز انجام می گرفت و نیاز به فرایند ثبت سفارش بدین شکل نبود. متقاضی و بازرگان با ثبت آماری کالای وارداتی آنرا ترخیص میکرد بنابراین حدود ۵۰ درصد تجارت بدون انتقال ارز بود.
وی با بیان اینکه با تصمیمات دولت سیل عظیم کالاهای وارداتی در گمرک ترخیص شد، گفت: با تاکید بانک مرکزی ثبت سفارش از طریق ارز بانکی انجام شد تا ارز بانکی قابل کنترل شود.
نیازی اظهار داشت: عملیات تجاری یک فرایند پویا است و در مقاطع مختلف احتمال انباشت کالا وجود دارد.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه ۳۰ خرداد امسال برای توانمندی تولیدات داخلی ثبت سفارش برخی کالاها ممنوع اعلام شد، افزود: ۲۱ شهریور امسال بر اساس مصوبه دولت بجز خودرو، کالاهای انبار شده درگمرک اجازه ترخیص پیدا کرد.
وی تاکید کرد: برای گذر از شرایط مختلف، تصمیمات مختلف گرفته ایم و شرایط نسبت به نیمه اول سال بهتر شده است.
انتهای پیام/