کاکائی در خصوص پنجمین نشست شورای عالی همکاری راهبردی تهران- آنکارا اظهار کرد: در این نشست دو طرف بر ضرورت ارتقا مبادلات تا مرز ۳۰ میلیارد دلار که از پیش توافق شده بود، تاکید کردند؛ این توافق حاکی از آن است که ایران و ترکیه به عنوان دو همسایه، اراده سیاسی لازم را برای گسترش این مبادلات دارند؛ البته چگونگی افزایش سطوح مبادلات دو کشور در سرمایهگذاری و همکاریهای حوزههای انرژی و ... هم مدنظر است.
وی افزود: با وجود آنکه ترکیه هم در ماههای گذشته تحت تحریم بود، اعلام کرد آمریکا را در تحریمهای یکجانبه علیه ایران همراهی نخواهد کرد؛ به عبارت دیگر ترکیه قصد دارد همکاری و روابط خود را با ایران بهبود بخشیده و به سیاستهای آمریکا بی توجهی کند.
این کارشناس مسائل غرب آسیا درباره همکاریهای نوین میان دو کشور گفت: یکی از نتایج نشست شورای عالی همکاری راهبردی تهران- آنکارا این بود که فرصتهای مبادلات و همکاریهای تجاری دو کشور با ارزهای ملی مورد بحث قرار گرفت تا مبادلات دو کشور تنها مبنای دلاری نداشته باشد. البته این موضوع قبلا هم مورد بحث بوده است و عملیاتی کردن آن برای هر دو کشور میتواند تسهیل کننده مبادلات تجاری باشد.
کارشناس مسائل غرب آسیا در ادامه بیان کرد: در کنار مسائل اقتصادی، ایران و ترکیه به عنوان دو بازیگر منطقه در عرصههای سیاسی تعاملات و گفتگوهایی با یکدیگر داشتهاند؛ تعاملاتی که میتواند در خصوص مسائل سوریه و مسائلی که قبلا در ارتباط با عراق و منطقه بوده، تاثیرگذار باشد.
کاکایی در پایان خاطرنشان کرد: همکاریهای امنیتی در مرزها از دیگر مسائلی بود که در نشست عالی شورای راهبردی دو کشور، مورد بحث قرار گرفت. به طور کلی پیشینه روابط ایران و ترکیه و همچنین اقتضاء همسایگی آنها، میتواند به استمرار و پایداری روابط و همکاریهای اقتصادی دو کشور کمک کند.
انتهای پیام/