سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ورزش‌های مناسب برای درمان گودی کمر+ تصاویر

مشکلات مادرزادی و اشتباهات سبک زندگی باعث می‌شود گودی کمر شما بیش از حد استاندارد شود که در صورت درمان نشدن، اختلالات جبران ناپذیری را به همراه دارد.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، در حالت عادی و در همه انسان‌ها به طور طبیعی کمی گودی کمر با زاویه‌ای در حدود ۱۰ درجه وجود دارد، اما اگر بیش از این مقدار باشد فرد را مبتلا به گودی کمر می‌دانیم؛ در مجموع اگر فردی پس از دراز کشیدن به صورت طاق باز فاصله زیادی بین کمر خود و زمین احساس کرد؛ به طوری که با منقبض کردن عضلات کمر نتواند فاصله خالی را پر کند احتمالا باید برای جلوگیری از آسیب‌های آینده به یک فیزیوتراپ مراجعه کند.
 
در موارد حاد، این عارضه ممکن است کمر درد‌های شدید و در رفتگی دیسک بین مهره را برای بیمار به همراه داشته باشد؛ اغلب با اصلاح سبک زندگی و انجام حرکت‌های کششی می‌توان گودی کمر را برطرف یا حداقل از پیشرفت‌ آن جلوگیری کرد.


وجود این انحناها برای ما نقشی بسیار مهم دارد؛ بسیاری از توانایی‌های ما به دنبال همین برجستگی‌ها و فرورفتگی‌ها پدید می‌آید و اصولا توانایی ایستادن ما تا حد بسیار زیادی مدیون همین انحناها است؛ میزان انحنای ستون فقرات در یک ناحیه بر سایر قسمت‌ها هم اثر دارد و می‌تواند آنها را تغییر دهد.

زمانی که میزان انحنای کمر به حدی بیشتر از میزان طبیعی آن می‌رسد برای نامیدن آن اصطلاحا از کلمه  هیپرلوردوزیس(hyperlordosis) یا گودی بیش از حد کمر استفاده می‌کنیم.


بیشتر بخوانید: ورزش‌های مناسب برای درمان دیسک کمر + تصاویر


در حقیقت مهره‌های ستون فقرات توسط تعداد زیادی عضله محافظت و کنترل می‌شوند؛ سلامت و تعادل آنها در سلامت و نرمال بودن حالت ستون فقرات نقش بسیار مهمی ایفا می‌کند؛ عدم تعادل در عضلات نام برده یعنی قوی بودن برخی و ضعف یا گرفتگی بعضی دیگر از آنها موجب پدید آمدن ناهنجاری‌هایی در شکل کلی ستون فقرات خواهد شد.

اختلالات زیادی از جمله زایمان‌های‌ مکرر؛ در رفتگی‌ دو طرف‌ لگن‌، جابجایی‌ ستون‌ مهره‌ها به‌ سمت‌ جلو، ضعف‌ عضلات‌ شکمی‌ و عضلات‌ خلفی‌ ران‌ و باز کننده‌های‌ مفصل‌ ران‌، کوتاهی‌ عضله‌ سوئز خاصره‌ای‌ و راست‌ رانی، کوتاهی‌ عضلات‌ ناحیه‌ کمری‌، چاقی و پوکی استخوان منجر به ایجاد اختلال گودی کمر می‌شود.

در این میان نقش عضلات شکمی، بازکننده‌های مفصل پا به لگن و عضله بزرگ پشت باسن، در ایجاد گودی بیش از حد کمر، پُر رنگ‌تر از سایر عضلات این ناحیه است.

فشار ایرادات سبک زندگی روی دوش ستون مهره

اغلب ما بدون این که خودمان آگاه باشیم در بسیاری از اوقات روز با بد نشستن و استفاده ناصحیح از ستون فقرات‌مان به تخریب و پیری زودرس کمک می‌کنیم؛ بسیاری از دردهای گردن، کتف، شانه، کمر وغیره، در اثر نا آگاهی و استفاده ناصحیح از بدن به وجود می آیند.

این اختلال در صورت درمان نشدن منجر به ایجاد زمینه درد در ناحیه کمر، کاهش میزان تحمل پذیری، کشیدگی لگامنت طولی قدامی، فشار به ریشه های عصبی، برآمدگی شکم و کوتاهی قد می‌شود.

شایع‌ترین علل افزایش قوس کمر

یکی از  شایع‌ترین علل افزایش قوس کمر، ضعف عضلات شکم است که اجازه می‌دهد محتویات شکم به سمت جلو بیایند و همراه آنها مهره‌های کمری هم به سمت جلوکشیده شوند تا به این ترتیب قوس کمر افزایش پیدا کند؛ در افرادی که کفش پاشنه بلند استفاده می‌کنند هم ( کفش‌های با پاشنه ۳/۵ سانتی متر برای آقایان و 4/5 سانتی متر برای خانم‌ها)  محل مرکز ثقل تغییر می‌یابد و بدن برای حفظ تعادل گودی کمر را افزایش می‌دهد.

ورزش‌های پیشنهادی برای رفع گودی کمر

برخی اعقاد دارند که علت عمده بروز کمر درد، بر هم خوردن انحنای طبیعی ستون فقرات است، به بیان دیگر در اثر علل و عوامل مختلفی از جمله ضعف عضلات جداره شکم، میزان انحنا یا قوس ناحیه کمر افزایش پیدا می‌کند و همین عامل موجب بروز درد کمر می‌شود.

در اثر ضعف عضلات سرینی یا عدم انعطاف پذیری در عضلات اطراف لگن و ران به ویژه عضلات پشت ران ( عضلات همسترینگ ) شخص در هنگام فعالیت یا کار از الگوی صحیح استفاده نمی‌کند و همین عامل موجب مختل شدن حرکات مفاصل بین لگن و ناحیه کمر و در نتیجه باعث بروز درد کمر می شود؛ بنابراین برای کاهش انحنا یا قوس کمر، تقویت عضلات ناحیه شکم و ایجاد انعطاف پذیری در عضلات اطراف لگن و باسن، ورزش‌ها یا حرکات درمانی ویژه‌ای طرح شد.

فرد در حالی که به حالت راحت دراز کشیده و زانوهایش خم است، سعی می‌کند ضمن منقبض کردن عضلات شکم، لگن خود را کمی بلند نماید
هدف از انجام اولین حرکت، تقویت عضلات باسن و کاهش انحنا یا لوردوز کمر است.

فرد در حالی که خوابیده و زانوهایش کمی خم است، سعی می‌کند با دست‌های کشیده به حالت نشسته در آید؛ هدف از انجام ورزش دوم، تقویت عضلات شکم و کاهش انحنا یا لوردوز کمر است


فرد در حالت خوابیده، سعی می‌کند زانوهای خود را تا آنجا که می‌تواند به طرف سینه حرکت دهد؛ هدف از انجام این  ورزش، ایجاد کشش و انعطاف پذیری در عضلات و عناصر اطراف ستون فقرات است.

فرد در حالی که نشسته است، سعی می کند به طور ملایم دست‌هایش را به مچ پا برساند تا باعث  ایجاد کشش و انعطاف پذیری در عضلات پشت ران ( عضلات همسترینگ) است.

فرد در حالی که در حالت استارت دو میدانی قرار گرفته است، سعی می‌کند با متمایل شدن به سمت جلو بر روی پای عقب خود فشار وارد کند؛ در مرحله بعد ضمن عوض کردن پاها، همین حرکت را برای پای دیگر انجام می‌دهد.

هدف از انجام ورزش پنجم، کاهش انحنا یا قوس کمر است.


فرد در حالی که کنار دیوار ایستاده است، سعی می‌کند بنشیند؛ در ضمن ممکن است این تمرین را با استفاده از یک صندلی انجام داد، یعنی فرد در کنار صندلی قرار می‌گیرد و به جای اینکه بر روی زمین بنشیند، بر روی صندلی می‌نشیند.

هدف از انجام ورزش ششم ویلیامز، تقویت عضله چهارسر رانی است، همینطور در این تمرین عضلات سرینی تقویت می‌شوند.

 

به پشت بخوابید زانوها را خم کنید و کف پاها را روی زمین قرار دهید، عضلات شکم خود را منقبض کنید به طوری که کمر شما به کف زمین فشرده شود چند ثانیه مکث نمایید سپس به حالت اول خود برگردید. 

به پشت بخوابید و گردن و سینه خود را آرام به طرف بالا بیاورید چند ثانیه مکث نمایید، این حرکت را وقتی دست‌های خود را روی سینه قرار داده‌اید و یا روی پشت گردن خود قلاب کرده‌اید نیز تکرار نمایید.

در ضمن به یاد داشته باشید در زمان نشستن، کف پا را صاف بر روی زمین قرار دهید، صندلی خود را تنظیم کنید و در صورت نیاز از یک بالشتک کوچک برای پُر کردن فضای خالی پشت کمرتان استفاده کنید؛ وقتی ایستاده اید، یک پا را مستقیم روی زمین و دیگری را روی یک پله، چهار پایه و یا هر چیز مشابه، در سطحی کمی بالاتر از پای دیگر قرار دهید. این کار حمایت کمرتان را افزایش خواهد داد.

بهترین حالت برای خوابیدن، وضعیت صورت و شکم رو به بالا است، در حالی که بالشی زیر زانوها قرار گیرد اما در صورتی که تمایل دارید بر روی شکم بخوابید حتما بالشی زیر شکم خود قرار دهید.

توجه داشته باشید که پوشیدن کفش پاشنه بلندموجب افزایش گودی کمرتان خواهند شد.

از تقویت عضلات شکم، باسن و کمر غافل نباشید.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
عباس هاشیمی
۱۴:۳۴ ۱۷ آذر ۱۳۹۸
من ازگودی کمر رنج می برم تشکر از راهنمائی شما
Fateme
۲۱:۰۵ ۰۴ آبان ۱۳۹۸
سلام‌ مطالب عالی بود فقط چطور بفهمیم گودی کمر چه علتی داره؟
ضعف عضلات شکمی؟یا ضعف عضلات همسترینگ یا سرینی؟؟
اصلا ممکنه بخاطر ضعف این عصلات نباشه؟
شادی
۱۵:۳۰ ۱۲ مرداد ۱۳۹۸
۹/۸ ماهی طول میکشه..اگه به صورت مرتب این حرکات انجام بشه.
یه انسان
۱۹:۴۶ ۱۲ تير ۱۳۹۸
چند وقت باید انجام داد
عرفان
۰۱:۰۶ ۰۹ تير ۱۳۹۸
باسلام من گودی کمر دارم خاستم بپرسم باورزش بدن سازی وباحرکت مکررفیله کمر وحرکت های دیگر واستفاده ازمکمل گودی میتواندپرشود
ناشناس
۲۱:۰۰ ۲۸ خرداد ۱۳۹۸
چه مدتی طول میکشد تا گودی کمر کاملا به حالت عادی برگردد؟؟؟