وی در باره اهداف ماهواره پیام گفت: ماهواره پیام دانشگاه امیرکبیر در مدار 500 کیلومتری از سطح زمین قرار گرفته و به 4 دوربین مجهز است هدف این ماهواره پایش اطلاعات گیاهی، ذخیره و ارسال اطلاعات و همچنین اندازهگیری تشعشعات فضایی است.
صفوی ادامه داد: رشد گیاهان، فعالیتهای محیط زیستی پایش پوشش گیاهی و همچنین ذخیره و ارسال اطلاعات از برنامههای این ماهواره است.
مدیر پروژه ماهواره پیام امیرکبیر در باره چگونگی تحویل این ماهواره به سازمان فضایی بیان کرد: قرار است طی یک مراسم رسمی ماهواره پیام امیرکبیر برای پرتاب به سازمان فضایی تحویل داده شود.
وی با اشاره به آغاز فرایند ساخت ماهواره پیام گفت: سال 86 با سفارش سازمان فضایی کار ساخت ماهواره پیام در دانشگاه امیرکبیر آغاز شد و اکنون تمام تستهای نهایی خود را انجام داده و تنها مجوز پرتاب آن باقی مانده است.
صفوی در باره چرایی پرتاب نشدن این ماهواره طی سالیان گذشته بیان کرد: در ابتدا قرار بود که این ماهواره با پرتابگر خارجی به فضا ارسال شود اما به دلیل برخی مشکلات فنی ارتفاع ماهواره را از 661 کیلومتر به 500 کیلومتر تغییر دادیم و اکنون قرار است به کمک پرتابگر داخلی پیام به فضا فرستاده شود.
وی با بیان اینکه تعدادی دانشجو و استاد کار ساخت این ماهواره را برعهده داشتند، اظهار کرد: 110 دانشجوی کارشناسی ارشد و دکترا و 20 استاد از رشتههای مهندسی هوا فضا، مهندسی برق، مهندسی کامپیوتر و مهندسی مکانیک در ساخت پیام دخیل بودهاند.
مدیر پروژه ماهواره پیام امیرکبیر با اشاره به تستهای این ماهواره گفت: اکنون پیام امیرکبیر تمام تستهای سازگاری مغناطیسی، حرارتی و سازهای را پشت سر گذاشته است و با اعلام سازمان فضایی برای قرار گرفتن به مدت 2 سال روی مدار به زودی پرتاب خواهد شد.
صفوی یادآوری کرد: البته زمان دقیق پرتاب ماهواره دست مسئولان مربوطه است اما ما در دانشگاه امیرکبیر به وظیفه خود مبنی بر ساخت طراحی ماهواره به صورت کاملاً تخصصی و دقیق عمل کردهایم و آن را تحویل مراجع مربوطه دادهایم.
انتهای پیام/