سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح شد؛

کنسرت نوستالژی ناصر چشم آذر برگزار می‌شود/ انتقاد از وضعیت بیمه هنرمندان

نوازنده کشورمان از بی‌توجهی برخی مسئولان به بیمه هنرمندان و ایجاد تسهیلات برای این قشر انتقاد کرد.

به گزارش خبرنگار حوزه موسیقی  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، بهزاد رواقی نوازنده‌ تار و سه‌تار است. او بیش از ۱۵ سال فعالیت حرفه‌ای داشته و با خوانندگان و موزیسین‌هایی چون رشید وطن دوست، سالار عقیلی، محمد معتمدی و فرهاد فخر الدینی سابقه‌ همکاری دارد. رواقی یکی از نوازندگانی بود که در ارکستر محمد معتمدی در نخستین کنسرت خیابانی حضور داشت و تار نواخت.

درباره‌ این کنسرت با رواقی گفتگو کردیم. وی کنسرت خیابانی را تجربه‌ای تکرار نشدنی دانست و اظهار کرد: برنامه گروه ما با خوانندگی محمد معتمدی در فضای باز بوستان آب و آتش به سفارش شهرداری تهران کنسرت برگزار کرد. این اجرا دو ویژگی داشت؛ اول اینکه مجانی برگزار شد و نکته‌ دیگر حذف سلسله مراتب بلیت فروشی برای تماشای کنسرت در فضای باز بود. ما افتخار این را داشتیم که مردم بیایند و بدون هیچ سلسله مراتبی در فضای پارک، موسیقی دلخواهشان را گوش کنند. خدا را شکر که این اجرا مورد استقبال مردم قرار گرفت؛ هرچند حواشی فراوانی پس از اجرا به وجود آمد.

وی افزود: ذات هنر اینگونه است که در مواجهه با مردم ارزش واقعی پیدا می‌کند. وقتی مخاطبی، نوازنده را روی استیج می‌بیند، دنیایی از شوق و ذوق در وجودش شکل می‌گیرد. همچنین انرژی که در ساز جریان دارد، از مخاطب گرفته می‌شود. این اتفاق مصداقِ آن عبارتِ مشهور است که می گوید «مستمع صاحب سخن را بر سر ذوق آورد». نکته‌ قابل توجه، درباره‌ کنسرت خیابانی محمد معتمدی، این بود که ساز‌های ایرانی در فضای باز تغییر کوک اساسی لازم دارد؛ چرا که ساز‌های ایرانی پوستی هستند. جالب این است که برنامه خیلی خوب انجام شد و ما تغییر کوک چندانی حین اجرا نداشتیم. امیدوارم از اجرای خیابانی حمایت بیشتر شود.

این نوازنده‌ تار که تجربه‌ معاشرت و همنشینی با مرحوم ناصر چشم آذر را دارد، با اشاره به شخصیت این هنرمند فقید گفت: امیل زولا نویسنده‌ فرانسوی می‌گوید، اگر از من بپرسند که برای چه به دنیا آمده‌ام، می‌گویم من هنرمند هستم که با صدای بلند زندگی کنم. ناصر چشم آذر مصداق این جمله بود. ایشان با صدای بلند زندگی کرد. استاد چشم آذر، جاودانه‌ای بود که برای سه نسل خاطره سازی کرد. ما ایشان را عمو ناصر صدا می‌زدیم. وقتی منزل عمو ناصر می‌رفتیم، در هر شرایطی پیانو جلوی دستش بود. بار‌ها شاهد این بودیم که شب‌ها به دوستان و هم صنفانش زنگ می‌زد، پشت تلفن ساز می‌زد و با آن‌ها صحبت می‌کرد. این همان بلند زندگی کردن است. در آثارش نیز این موضوع دیده می‌شد.

رواقی با اشاره به برگزاری کنسرت نوستالژی ناصر چشم آذر بیان کرد: ما در کنسرت پیش رو که اول و دوم دی ماه در سالن همایش‌های برج میلاد برگزار می‌شود،کمی با ایشان و آثارشان خاطره سازی می‌کنیم. این کنسرت به رهبری آرمین قیطاسی روی صحنه می‌رود. در این کنسرت من سه‌تار می‌زنم. اجرای قطعاتی از فیلم قصه‌های مجید و قطعات با کلام با صدای حمید حامی و مهدی یغمایی بخش‌های دیگر این کنسرت است.

رواقی در پایان با اشاره به وضعیت بیمه‌ هنرمندان و موزیسین‌ها بیان کرد: شرایط بیمه‌ هنرمندان به هیچ وجه خوب نیست. بیمه‌ای که در پایین‌ترین سطح و برای کارگران است، برای ما هم در نظر گرفته شده است؛ این شأن نوازنده و هنرمند نیست. از طرفی برای صندوق هنرمندان فضای پیگیری و پاسخگویی درستی وجود ندارد. مگر ما چند هنرمند در کشور داریم؟ باید یک بیمارستان یا درمانگاهی برای هنرمندان احداث شود که به شکل بهتری به وضعیت هنرمندان و پیشکسوتان رسیدگی شود.

انتهای پیام/

صحبت‌های رواقی درباره‌ کنسرت خیابانی

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.