وی با اشاره به دلایل ثبات حاکم بر بازار زعفران افزود: با توجه به تعطیلی پایان سال میلادی در اروپا قیمت زعفران به ثبات رسیده است.
حسینی ادامه داد: اگر ثبات قیمت زعفران در بازار استمرار یابد به گونهای که قیمتها نوسانی نداشته باشد، مطمئنا این بازار به نفع تولیدکننده، مصرف کننده و صادر کننده خواهد بود چرا که افزایش و کاهش شدید قیمت منجر به از بین رفتن تعادل در بازار زعفران میشود.
حسینی با اشاره به اینکه صادرات زعفران به سبب تعطیلات پایان سال میلادی کند است، بیان کرد: براساس آمار هشت ماهه گمرک ۱۵۲ تن و ۶۰۲ کیلو زعفران به ارزش بالغ بر ۲۴۰ میلیون دلار به بازارهای هدف صادر شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر وزنی ۳۲.۴۶ درصد و ارزشی ۴۶ درصد رشد داشته است که انتطار میرود روند روبه رشد صادرات ادامه یابد.
بیشتربخوانید: صادرات یک کیلو زعفران برابر با ۱۵ بشکه نفت است/حداکثر قیمت هر کیلو طلای سرخ ۱۱ میلیون تومان
عضو شورای ملی زعفران درباره آخرین وضعیت تولید زعفران در سال جاری بیان کرد: برآورد دقیق میزان تولید بر عهده وزارت جهاد کشاورزی متولی نولید است که با گذشت دو هفته از فصل تولید هنوز آمار دقیق تولید را اعلام نکرده است و علت تعلل وزارت جهاد در برآورد دقیق تولید را نمیدانم.
به گفته وی براساس پیش بینیهای اولیه و رصد مزارع تولید زعفران با رشد ۱۰ تا ۱۵ درصدی تولید نسبت به مدت مشابه سال قبل به ۴۰۰ تن میرسد.
عضو شورای ملی زعفران با تاکید بر شناسنامه دار شدن زعفران ایرانی تصریح کرد: با توجه به آنکه شناسنامه دار شدن زعفران سوء استفاده و تخلف رابه حداقل میرساند و نفع تولیدکننده، مصرف کننده و صادرکننده را در برخواهد داشت، از این رو انتظار میرود که این امر هرچه سریعتر اجرا شود چرا که شورای ملی زعفران در ۶ سال اخیر این طرح را به صورت پایلوت اجرا کرد.
حسینی در پایان با اشاره به اینکه شناسنامه دار شدن زعفران به سبب رقابت میان تولیدکنندگان در توسعه صادرات نقش بسزایی دارد، بیان کرد: مدیریت عرضه پیاز زعفران و شناسنامه دار شدنمحصول در جلوگیری از قاچاق و توسعه صادرات طلای سرخ ایرانی امری مهم به شمار میرود.
انتهای پیام/