سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تقویم بارداری هفته به هفته؛

هفته دوم بارداری و اتفاق‌های عجیب و جالبی که مادر و جنین تجربه می‌کنند+ عکس

در هفته دوم باردرای جنین لانه گزینی و مادر به تدریج تغییرات را در بدن حس می‌کند.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، در این خبر روی صحبت ما با خانم‌های باردار است،‌ خانم‌هایی که با ورود به مرحله‌ای جدید از زندگی نیاز به داشتن اطلاعات تازه درباره وضعیت خود و جنینشان دارند.

در هفته اول بارداری باروری تخمک انجام شده است و در هفته دوم قسمت داخلی جنین یا همان «بلاستوسیت» به «رویان» تبدیل می‌شود.

بلاستوسیت به اندازه سر سوزن است و به ۳ بخش درونی، بیرونی و مایع تقسیم می‌شود، بخش درونی، جنین و بخش بیرونی، جفت و بخش مایع مانند «پرده آمنیوتیک» یا به اصطلاح «کیسه‌آب» نام دارند، اکنون که در هفته دوم بارداری به سر می‌برید، بلاستوسیست به مخاط داخلی رحم به نام «آندومتر» می‌چسبد و این هنگام است که بارداری تثبیت می‌شود.

در هفته دوم بارداری هورمون استروژن موجب ضخیم و پرخون شدن آندومتر یا دیواره رحم می‌شود و هورمون پروژسترون دیواره رحم را ضخیم و پرخون نگه می‌دارد تا بلاستوسیست یا جنین این توانایی را پیدا کند که به رحم بچسبد و مواد مغذی را از آن تغذیه کند که به این فرآیند «لانه گزینی» می‌گویند، شاید برایتان جالب باشد که جنین در هفته دوم شبیه یک تخم مرغ است و تصویر زیر سونوگررافی در هفته دوم را نشان می‌دهد.

علائم بارداری در هفته دوم

به تدریج به دنبال ترشح هورمون استروژن سینه‌های شما بزررگ و درناک می‌شوند و احساس سنگینی بیشتری می‌کنید.

علائم اولیه بارداری مثل حساس‌شدن سینه‌ها، حس خستگی و کسلی را ممکن است خانم‌های باردار تجربه کنند.

در هفته‌های اول بارداری، اشتهای خانم باردار دستخوش تغییر می‌شود ودهان طعم آهن پیدا می‌کند.

مراقبت‌های بارداری و رژیم غذایی در هفته دوم

خانم‌هایی که قصد بارداری دارند باید پیش از باردار شدن در صورت مصرف دارو‌های خاص آن را به پزشک اطلاع دهند، زیرا بسیاری از خانم‌ها تا یک ماهگی متوجه بارداری نمی‌شوند و ممکن است برخی دارو‌ها به سلامت جنین آسیب برساند.

در هفته‌های اول تغدیه در رشد سریع جنین بسیار نقش داردو باید مادران باردار موادغذایی سالم و مفید مصرف کنند و توصیه می‌شود که نیمی از بشقاب غذایی خود را به میوه و نیم دیگر را به پروتئین و حبوبات اختصاص دهند و از مصرف از مواد غذایی پر چرب، پر نمک و شیرین پرهیز کنند.

در صورتی که گرفتار حالت تهوع دوران بارداری یا به اصطلاح ویار هستید، می‌توانید با مصرف برخی میوه‌های ملس مانند انار ملس، سیب و به ملس تهوع و استفراغ را کم کنید.

مولتی ویتامین‌های بارداری بسیار کمک کننده هستند ویتامین‌ها و مواد معدنی مورد نیاز جنین تامین شوند.

اسید فولیک و آهن مادران باردار روزانه به ۶۰۰ میکروگرم فولیک نیاز دارند تا خطر نقص لوله عصبی از بین برود و این ماده را می‌توان با مصرف سبزیجات برگ سبز، میوه‌های خشک و آجیل و جو تامین کرد.

خانم‌هایی که قصد بارداری دارند باید از مصرف الکل و دخانیات اجتناب کنند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۰:۲۱ ۰۵ فروردين ۱۴۰۰
سلام مطالب جالبی بود.
فقط قسپت آخر که احتمال زیاد ترجمه منبع خارجی هست راحذف کنید،گفتن این جمله در کشوری اسلامی جسارت هست.مگه چندتا از این همه مادر باردار در کل کشور اون رو مصرف میکنن!پس آخرش رو حذف کنید.
ناشناس
۱۴:۰۹ ۱۹ بهمن ۱۳۹۹
عالی بود
ناشناس
۲۱:۴۷ ۰۱ آذر ۱۳۹۹
مرسی
ناشناس
۱۱:۰۴ ۱۲ آبان ۱۳۹۹
خوب بود
ناشناس
۱۱:۰۴ ۱۲ آبان ۱۳۹۹
مرسی
Leyla
۱۱:۲۲ ۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
عالیه
ناشناس
۱۹:۴۷ ۲۴ آبان ۱۳۹۸
عالی