در این مراسم محمدرضا زمردیان، رئیس جشنواره بینالمللی قصهگویی در خصوص این جشنواره گفت: خوشحالم در آغاز سومین دههی برگزاری جشنواره قصه گویی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، سهم هر چند کوچکی در برگزاری آن داشتم. قصه گویی یک فرآیند است که سالیانه در این مرکز اتفاق میافتد و مربیان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در بیش از هزار مرکز ثابت و سیار همه روزه برای کودکان قصه میگوید. بعد از دو دهه به نظر میرسد جشنواره بین المللی قصه گویی باید زمینهای را فراهم کند تا همه در آن مشارکت کنند.
رئیس جشنواره بینالمللی قصهگویی با اشاره به حضور افراد غیرکانونی در جشنواره بینالمللی قصه گویی، بیان کرد: در این دوره ۳۱ جشنواره استانی و ۵ جشنواره ملی برگزار شد و بخشی با عنوان ۹۰ ثانیه به جشنواره اضافه شد.
زمردیان اظهار داشت: قریب به ۱۱ هزار اثر به بیست و یکمین جشنواره بینالمللی قصه گویی رسید و داوران آثار را بررسی و آثار برتر را انتخاب کردند. در راستای برگزاری انجمنهای تخصصی در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، نخستین انجمن قصه گویی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان تا پایان سال جاری تاسیس و راه اندازی خواهد شد.
دکتر محمد گودرزی دهریزی، دکتر مینا ذاکر شهرک و دکتر نگین صدری زاده، هیات داوران بخش علمى برگزیدگان این بخش جشنواره قصه گویى را به شرح ذیل معرفى کردند:
رتبه اول: سارا نادری- لایق رحمانى از کرمانشاه
رتبه دوم: جلیل الیاسى سرزلى-صابر شریفى از کرمانشاه
رتبه سوم:فریبا فروزانفر
بهار ملک پورشهرکى-ریحانه کیوانى هفشجانى- زیبا علیخانى
در این بخش: فاطمه اولادى از آذربایجان غربى و ریحانه رفیع زاده و زهرا رهبرنیا از اصفهان شایسته تقدیر دانسته شدند.
مهتاب کرامتى، منصور ضابطیان و کاسپر سورنسن هیات داوران بخش بین الملل برگزیدگان این بخش جشنواره قصه گویى را به شرح ذیل معرفى کردند:
رتبه اول: نجمه احمدزاده مروست از یزد
رتبه دوم: آلیسیا دونجو بانگ از کره
رتبه سوم: فلور کانالس باستیداس از اسپانیا
همچنین فرزاد شیرمحمدى از تهران و اولیویر ویلانوو از فرانسه شایسته تقدیر شناخته شدند.
مهتاب کرامتى، رسول صدرعاملى، بهرام شاه محمدلو، شرمین نادرى و منوچهر شاهسوارى، هیات داوران بخش قصه ٩٠ ثانیه برگزیدگان این بخش جشنواره قصه گویى را به شرح ذیل معرفى کردند:
رتبه اول: نرگس حاجى زاده از استان بوشهر
رتبه دوم: درسا پارسا از استان تهران
رتبه سوم: کوثر فلاح نژاد از استان البرز
همچنین در این بخش با توجه به انتخاب آراى مردمى:
رتبه اول: ستایش خلیلى از اصفهان
رتبه دوم: سهیلا ابوالحسنى هنجنى از تهران
رتبه سوم: اعظم خزایى از خراسان رضوى
جایزه ویژه:
محمدحسین تقویان از استان خراسان رضوى
شیرین عبدالکریمى از استان تهران
دیپلم افتخار:
یسنا قاسمى از استان گیلان
هانیه عابدى از استان قزوین
بخش خبرنگاران:
المیرا حصارکى از تهران
مریم گلباز از تهران
در این مراسم از حجتالاسلام و المسلمین اسماعیل آذری نژاد تقدیر شد. وی پس از تقدیر گفت: بیش از ۵ سال است برای کودکان روستایم قصه می گویم تا درد محرومیت با قصه گویی از بین برود. ای کاش بخشی از آموزش و پرورش به کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان واگذار شود تا کودکان ما کودکی کنند چراکه کودکان ما در آموزش و پرورش کودکی نمیکنند.
هوشنگ مرادی کرمانی، نویسنده کودک و نوجوان اظهار داشت: پدربزرگم یکی از بهترین قصه گویان و کسانی بود که تخیل گرم و شیرینی داشت و سخنگوی بسیار خوبی بود. یک نویسنده بزرگ گفته بود اگر مادربزرگم نمینوشت من نویسنده نمیشدم. امیدوارم سال آینده اگر در جشنواره بینالمللی قصه گویی بودم پدر بزرگها و مادربزرگها را که بسیاری از شاعران و نویسندگان حاصل فکر آن ها هستند و در جای جای ایران زندگی میکنند، در اینجا ببینم.
احترام برومند، ليلى رشيدى، منصور ضابطيان، على خانجانى و فرهاد حسن زاده هيات داوران بخش ملى برگزيدگان اين بخش جشنواره قصه گويى را به شرح ذيل معرفى كردند:
بخش پدربزرگ ها و مادربزرگ ها
رتبه اول: فاطمه موسوى از استان البرز
رتبه دوم: زهره خيرانديش از استان كرمانشاه
بخش زنان و مردان
رتبه اول: فرانك حياتى از استان كرمانشاه
رتبه دوم: عفت تفضلى از استان هرمزگان
رتبه سوم: فائزه خسروى از استان كرمان
همچنين در اين بخش هادى رفيعى از زنجان، ناديا بوستانى از يزد و ساراكوكب كاهبازيان از سيستان و بلوچستان شايسته تقدير دانسته شدند.
بخش دختران و پسران:
رتبه اول: نگار موحدى رودى از خراسان رضوى
رتبه دوم: مبينا جعفرى از هرمزگان
رتبه سوم: كيميا يعقوبى گودرزى از تهران
جایزه ویژه رئیس جشنواره بینالمللی قصه گویی، به احمد عسگری از همدان و نگار طهماسبی تعلق گرفت.
در این مراسم از بهرام شاه محمدلو، آقای حکایتی تقدیر شد.
شاه محمدلو گفت: این جایزه برایم بسیار ارزشمند است. از راضیه برومند که سالها در زمینه کودکان نوشتند، بازی کردند و اجرا کردند، تشکر میکنم.
در این مراسم فاضل نظری، مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با اشاره به اینکه همه ما یک کودک درون داریم، بیان کرد: بعضی از ما بزرگ شدنمان باعث میشود پیوندهایمان با گذشته قطع شود. زندگی ما را ناچار کرده است در حصار رفتار رسمی باشیم. زمان بزرگداشت آقای حکایتی حس میکردم بعضیها سختشان بود و معذب بودند.
وی افزود: همه ما به کسانی که کودکیهایمان را شیرین کردهاند، بدهکاریم. این خبر خوشی برای همه شماست که امروز برای کودک و نوجوان کار میکنید. کودکان و نوجوانان شما را دوست خواهند داشت و در بزرگسالی به شما ابراز محبت میکنند. کار کردن در این عرصه خودش پاداش است این پاداش یک کار نیک است که قبلا انجام دادید.
مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با اظهار امیدواری برای توسعه روز به روز قصهگویی در کشور، اظهار داشت: بد نیست به قصه زندگی خودمان هم رجوع کنیم که چگونه میتوانیم آخر قصهها را شیرین کنیم. امیدوارم ادامه قصه زندگی شما پرتلالوتر از همیشه باشد.
انتهای پیام/