در این نشست سجادی سفیر کشورمان دستگیری بسیاری از اتباع ایرانی در این کشور را ناشی از عدم آگاهی هموطنان ایرانی از قوانین و مقررات ارمنستان و وجود برخی تفاوتها در نگاه قوانین دو کشور به جرائم دانستند و گفت: برخی از اعمال و رفتارها که در قوانین ارمنستان جرم شناخته میشوند در ایران جرم نیست و گردشگران ایرانی بدون اطلاع از این قوانین و متهم شدن به این جرائم سالها در زندانهای ارمنستان گرفتار میشوند.
سجادی با اشاره به اینکه تلاشهای زیادی صورت گرفته تا در مبادی ورودی و گمرگهای ارمنستان اطلاع رسانی لازم از طریق نصب بنر، چاپ بروشور و سایتها و شبکههای مجازی به گردشگران داده شود، گفت: ولی علیرغم همه این اقدامات باز هم برخی از هموطنان ایرانی بدون توجه به این مسائل توسط ماموران انتظامی و مرزی دستگیر و گرفتار پروسههای قضایی طولانی مدت در ارمنستان میشوند.
سفیر کشورمان در ارمنستان با تاکید بر اینکه وکلا وظیفه سنگینی برای حمایت از موکلان خود بر دوش دارند، افزود: در صورت شناخت وکیل از آداب و رسوم، قوانین کشور محل زندگی موکل و روحیات آنان، در پروسه دادرسی راحتتر میتوانند از موکلان ایرانی خود حمایت کنند.
وی پیشنهاد کرد اعضای کانون طی سفر به کشورمان و برگزاری جلسات با کانون وکلای ایران نسبت به آشنایی با قوانین ایران اطلاعات کافی بدست آورند.
در این نشست همچنین آرستمیان رئیس کانون وکلای تسخیری ایروان با اعلام اینکه سفارت جمهوری اسلامی ایران در ایروان یکی از فعالترین سفارتخانههای خارجی در پیگیری حقوق اتباع خود است، افزود: امکانات و شرایط این کانون محدود است، اما همواره تلاش کرده ایم که از شهروندان ایرانی نیز همانند شهروندان ارمنی دفاع کنیم تا حقی از آنان ضایع نشود.
رئیس کانون وکلای ایروان در ادامه افزود: کمبود مترجم، عدم آگاهی موکلان از قوانین و مقررات ارمنستان و عدم دسترسی به موکلین از زمان دستگیری تا زمان دادگاهی از جمله موانع مهم در پیگیری امور موکلان ایرانی است، خواستار حمایت بیشتر سفارت از کانون وکلا برای دفاع از حقوقو اتباع ایرانی شود.
در این دیدار مقرر شد به محض اطلاع کانون وکلا از دستگیری اتباع ایرانی این موضوع به طرق مقتضی به اطلاع سفارت رسانده شود تا مقدمات اعزام مترجم و سایر تسهیلات برای افراد دستگیر شده فراهم شود.
انتهای پیام/