سایر زبان ها

صفحه نخست

انتخابات

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آیت‌الله جنتی: برخی کاندیدا‌های مجلس یک بار هم قانون اساسی را نخوانده‌اند

دبیر شورای نگهبان گفت: متأسفانه برخی کاندیدا‌های نمایندگی مجلس به ابتدائی‌ترین مسائل مربوط به مجلس آشنایی ندارند و چه بسا برخی اصلاً یک بار متن قانون اساسی را نخوانده باشند.

به گزارش خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، آیت‌الله جنتی در مراسم نکوداشت هفته پژوهش که همراه با نمایش دستاورد‌های پژوهشکده شورای نگهبان بود، ضمن تسلیت وفات حضرت فاطمه معصومه علیهاالسلام، گفت: وحدت حوزه و دانشگاه امری مهم است. قبل از پیروزی انقلاب جدایی بین حوزه و دانشگاه وجود داشت.

دبیر شورای نگهبان افزود: در آن مقطع حوزویان معتقد بودند دانشگاه وجهه و رنگ دینی ندارد و غرب‌زده است. دانشگاهیان نیز معتقد بودند حوزه به درد مردم نمی‌خورد و باید به سراغ فرهنگ، علوم و صنایع غربی رفت.

وی با اشاره به نقش تأثیرگذار آیت‌الله مطهری، آیت‌الله بهشتی و آیت‌الله مفتح در برقراری رابطه قوی و ایجاد وحدت میان حوزه و دانشگاه اظهار داشت: حوزه و دانشگاه باید همدیگر را به خوبی بشناسند و با همکاری هرچه تمام‌تر در جهت موفقیت‌های چشم‌گیرتری قدم بردارند.

آیت‌الله جنتی با بیان اینکه مجمع مشورتی فقهی و مجمع مشورتی حقوقی از نعمت‌های خداوند به شورای نگهبان است، افزود: مجمع مشورتی فقهی با ارشاد مقام معظم رهبری تأسیس شد و پایه‌گذار مجمع مشورتی حقوقی نیز آیت‌الله هاشمی‌شاهرودی است که برای شفای ایشان دعا می‌کنیم که خداوند سلامتی عاجل به ایشان عطا فرماید.

وی تصریح کرد: مجمع مشورتی فقهی با عنوان مرکز تحقیقات فعالیت خود را آغاز کرد که بعداً به پژوهشکده شورای نگهبان تغییر یافت که این مجموعه برکات بسیاری داشته است و تقریباً به یک معنا تشکیلات اداری و تشکیلات گوناگون شورای نگهبان را احیاء کرده است.

دبیر شورای نگهبان به موضوع‌شناسی پژوهشکده شورای نگهبان اشاره کرد و گفت: این پژوهشکده در خصوص مصوبات مجلس، استفساریه‌ها، نامه‌های دیوان عدالت اداری به عنوان بازوی مشورتی، نظرات خود را به شورای نگهبان ارسال می‌کند.

وی افزود: پژوهشکده شورای نگهبان برای اظهارنظرات خود از دستگاه‌های مربوطه دعوت می‌کند و نظرات و دلایل آن‌ها را راجع به مصوبه می‌گیرد و پس از بررسی و تحقیقات لازم، نتایج و نظرات خود را ارائه می‌نماید.

آیت‌الله جنتی با اشاره به پیشنه‌ی شورای نگهبان، گفت: این نهاد پس از انقلاب تأسیس شد که سابقه و پیشینه‌ای مانند سایر دستگاه‌ها مانند مجلس و دولت در ایران نداشته است؛ لذا این نهاد به مرور با توجه به ضرورت انتشار مشروح مذاکرات، اقدام به پیاده‌سازی و انتشار مشروح مذاکرات شورای نگهبان از ابتدای تأسیس کرده که قریب به یکصدوبیست هزار صفحه از این مشروح مذاکرات در دست تدوین و تنقیح است.

وی یکی دیگر از اقدامات پژوهشکده شورای نگهبان را تبیین جایگاه این نهاد، معرفی کرد و گفت: هرچند اعضاء و سخنگوی شورای نگهبان مصاحبه‌هایی دارند و در تبیین جایگاه شورا ایفای نقش می‌کنند، اما پژوهشکده به طور کامل در همه زمینه‌ها شورای نگهبان را معرفی و تحقیقات علمی را به دانشگاهیان و حوزویان عرضه می‌کند.

آیت‌الله جنتی با بیان اینکه کاندیدا‌های نمایندگی مجلس باید به مسائل علمی و تحقیقاتی آشنا باشند، گفت: متأسفانه برخی به ابتدایی‌ترین مسائل مربوط به مجلس آشنایی ندارند و چه بسا برخی اصلاً یک بار متن قانون اساسی را نخوانده باشند.

دبیر شورای نگهبان در ادامه گفت: آیا این نماینده که درباره مسائل پیچیده اقتصادی که می‌خواهد رأی بدهد، اطلاعات دارد؟ درباره مشکلات جامعه از جمله گرانی‌ها و تورم که مجلس می‌تواند برای حل آن سهم و نقش داشته باشد، آگاهی دارد؟

وی افزود: مجلس باید بررسی و پژوهش کند که چه چیز و چه کسانی مسبب مشکلات اقتصادی هست، حال بعد از بوجود آمدن این مشکلات راه حل برون رفت از آن چیست؟

آیت‌الله جنتی با تأکید بر آگاهی نامزد‌های نمایندگی مجلس به قانون اساسی و مسائل مختلف مجلس و وظایف خود و آشنایی با کمیسیون‌های مختلف، پیشنهاد داد تا نامزد‌های نمایندگی مجلس قبل از ورود به مجلس دوره‌های آموزشی را بگذرانند.

وی گفت: این طرح به نظر مناسب است تا مجلس بعد از مطالعه آن، درباره آن طرح بدهد که در این صورت آینده مجلس بهتر خواهد شد.

دبیر شورای نگهبان با اشاره به اینکه الان مجلس در آستانه بررسی بودجه کشور است، افزود: نمایندگان چقدر به مسائل بودجه که رگ حیاتی مملکت است آشنایی دارند، یعنی کجا و چقدر باید هزینه شود و نظارت کند تا دولت بودجه را در جای مناسب هزینه و از مصارف غیر ضروری جلوگیری نماید.

آیت الله جنتی با انتقاد از برخی اعمال نمایندگان مجلس شورای اسلامی گفت: باید نمایندگان در این زمینه نیز در دوره‌های اخلاقی شرکت کنند تا با وظیفه شرعی و قانونی خود آشنا شوند.

دبیر شورای نگهبان در پایان از مشکلات کنونی کشور به عدم کادرسازی در دستگاه‌های گوناگون اشاره کرد و با قدردانی از تلاش‌های پژوهشکده شورای نگهبان که بسیار موفق بوده است، گفت: جوانان متعهد این پژوهشکده، انقلابی و متدین هستند که بی‌طمع مشغول فعالیت علمی هستند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳۶
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۹:۵۴ ۲۹ آذر ۱۳۹۷
مشکل اصلی به نقص وکمبودقانون انتخابات است.خداونداین نیک مومن رجل اسلام راحفظ فرماید.
ناشناس
۱۶:۵۰ ۲۹ آذر ۱۳۹۷
صرف یکبار خوندن هم کافی نیست
از چند ماه قبل علاوه برچند نوبت آزمون با اونها نسبت به درک درست از قانون چالش کنند اگر قبول شدند وسایر شرایط از جمله تبعیت از ولایت فقیه رو داشتند و علاقه. ای به غربگرایی نداشتند تائیدشون کنند
البته مردم در رای دادن به کاندیدهاذباید بسبار دقت کنند بهر حال ممکنه شورایذنگهبان باوقتدکم و کثرت کاندیدها وقت کافی برایذبررسی ریزتر نداشته باشه
ناشناس
۱۴:۲۷ ۲۹ آذر ۱۳۹۷
نماینده ها باید حوان ازنخبه گان رشته های مختلف فارغ ازتحصیل ازدانشگاههی معتبر جهان باشند بدور از هرگونه گرایشهای حزبی
ناشناس
۱۳:۱۵ ۲۹ آذر ۱۳۹۷
تعهد بالاتر است یا تخصص ؟ مسأله این است
salman
۱۵:۳۹ ۲۹ آذر ۱۳۹۷
این سوال انحرافی است ما افراد زیادی داریم که هم متعهدند و هم متخصص ولی سیستم به افراد آقازاده و سفارش شده بها می دهد. هم تعهد و هم تخصص مهم است. ایندو را باهم مقایسه نکنید.
ناشناس
۱۶:۴۴ ۲۹ آذر ۱۳۹۷
دَم مهمتر است یا بازدم؟!
وقتی جواب شماهردو مهمست میباشد
پس تعهد وتخصص هم باهم مهم ونیاز است
ناشناس
۱۳:۰۹ ۲۹ آذر ۱۳۹۷
ماشا الله
چشم نخورند ایشا الله
!!!!!!!
ناشناس
۱۲:۵۶ ۲۹ آذر ۱۳۹۷
لطفا نظارت برای حقوق باز نشستگان داشته باشید کمک به باز نشستگان کشوری کی پرداخت میشود
ناشناس
۱۲:۵۴ ۲۹ آذر ۱۳۹۷
ایرا د از نماینده نیست ایرا د از حقوق بالا است
ناشناس
۱۱:۳۳ ۲۹ آذر ۱۳۹۷
لطفا از کاندیداها قبل از تایید صلاحیت یک آزمون جامع قانون اساسی گرفته شود وکلیه قوانین آداب معاشرت و نحوه برخورد با مردم که شامل تمامی قشر ها میشود و همینطورنحوه دیدارهای رسمی و غیر رسمی آموزش داده شود این خوبه که نماینده هامون مردمی هستند ولی باید آموزش دیده باشند.
ناشناس
۱۱:۲۷ ۲۹ آذر ۱۳۹۷
لطفا از کاندیداها قبل از تایید صلاحیت یک آزمون جامع قانون اساسی گرفته شود وکلیه قوانین آداب معاشرت و نحوه برخورد با مردم که شامل تمامی قشر ها میشود و همینطورنحوه دیدارهای رسمی و غیر رسمی آموزش داده شود این خوبه که نماینده هامون مردمی هستند ولی باید آموزش دیده باشند.
ناشناس
۱۱:۲۳ ۲۹ آذر ۱۳۹۷
ایراد از من هست که به همچنین آدمهای را دادم
ناشناس
۱۱:۰۸ ۲۹ آذر ۱۳۹۷
لطفا به داد ما کارگرای خدماتی بیمارستان امام خمینی استان بوشهرشهرستان کنگان برسید باتوجه به اینکه تمام وقت دربیمارستان شاغل هستیم ولی متاسفانه بدون قراردادومزایای قانون کار هستیم حقوق رابصورت ساعتی دریافت میکنیم
ناشناس
۰۹:۴۹ ۲۹ آذر ۱۳۹۷
اگر ممکن فایل صوتی ایشان بزارید
ناشناس
۰۹:۴۰ ۲۹ آذر ۱۳۹۷
لطفا یارانه مردم رو 10 برابر کنید .وام ازوداج رو 70 میلیون کنید نفری ارز رز 4200 برای سال 98 بذارید تا مردم بتونن نفس بکشن
ناشناس
۰۹:۳۵ ۲۹ آذر ۱۳۹۷
ایراد از نماینده ها نیست ایراد از منه که بهش رای میدم
بیداد
۰۹:۳۳ ۲۹ آذر ۱۳۹۷
وقتی شما تایید صلاحیت می کنید، چرا گله مندید؟
ناشناس
۰۹:۲۰ ۲۹ آذر ۱۳۹۷
بعضی ها هم حتی نمی تونن بگن FATF و متنش رو نخوندن اما به مفادش ایراد می گیرن
ناشناس
۱۱:۰۷ ۲۹ آذر ۱۳۹۷
میشه خودت یه بار تلفظ کنی
ناشناس
۱۹:۱۴ ۳۰ آذر ۱۳۹۷
تو خودت خوندی که داری ازش کورکورانه حمایت میکنی؟
ناشناس
۰۸:۰۷ ۲۹ آذر ۱۳۹۷
از کاندید نمایندگی امتحان بگیرید ببنید اصلا قانون اساسی وشرح وظایف نمایندگی را می دانند
ناشناس
۰۳:۳۰ ۲۹ آذر ۱۳۹۷
احسنت عالی گفتین
ناشناس
۰۲:۵۳ ۲۹ آذر ۱۳۹۷
نماینده ها خیلی بی ادب شدن مثلا نماینده مجلس اسلامی هستند این فاجعه هست
ناشناس
۰۲:۵۳ ۲۹ آذر ۱۳۹۷
نماینده ها خیلی بی ادب شدن مثلا نماینده مجلس اسلامی هستند این فاجعه هست
ناشناس
۰۲:۴۸ ۲۹ آذر ۱۳۹۷
خدا به داد ما برسه
ناشناس
۰۱:۴۶ ۲۹ آذر ۱۳۹۷
صد درصد درسته.نمایندگان فقط دنبال حواشی ودرآمدزایی خود هستند.
علی
۰۰:۱۱ ۲۹ آذر ۱۳۹۷
رشته دانشگاهی تاسیس شود که شامل تمام رشته بصورت کلی تدریس شود . و کسی که در این دانشگاه مدرک گرفت در امور مهم کشور انتجاب شود . از نماینده گرفته تا کارمندای دولتی
ناشناس
۱۲:۳۴ ۲۹ آذر ۱۳۹۷
این هم فایده نداشته
ناشناس
۲۳:۲۷ ۲۸ آذر ۱۳۹۷
نمیدونم از بیکاری چیکار کنم
ناشناس
۲۳:۱۸ ۲۸ آذر ۱۳۹۷
باید برای افرادی که قصد شرکت در انتخابات را دارند دانشکده ایجاد کرد و امتحان ازشون گرفت هر چی سخت تر باشه برا اینده کشور مفیدتره .
ناشناس
۲۲:۵۴ ۲۸ آذر ۱۳۹۷
برخی نماینده های مجلس اصلا نمیدونن قانون جیه !!درد مردم و نمیدونن و فقط برای منافع خودشون به مجلس میان
ناشناس
۲۲:۵۱ ۲۸ آذر ۱۳۹۷
تائید صلاحیت همین نماینده ها با کجاست ؟؟؟
ناشناس
۲۲:۲۸ ۲۸ آذر ۱۳۹۷
بهترین کار اینه که هرکسی که می خواهد کاندید مجلس بشود باید در ازمون ورودی پذیرفته شده باشد
ناشناس
۲۲:۱۷ ۲۸ آذر ۱۳۹۷
حرف سنگین و درستیست

برخی مردم بر اساس تعصبات به کاندیداها رای می دن ، چاره ای هم نیست چرا نباید نخبه ها کاندیدا بشن ،
بهترین راه اینه که چند ماه قبل از انتخابات برای کاندیدا ها کلاس های درست و حسابی برگزار و بهترین ها و باهوش ترین کانیددا ها رو گلچین کنن حتی اگر اهل اون شهر هم نبود با مسائل اون شهر آشنا بشن و در عوض جوانان و نخبه ها وارد مجلس بشن

بهتر از این روشیست که فعلا وجود داره و تخبه هایی جوان و دلسوز از جنس سپاهیان وارد مجلس بشن شهر ها رو آباد و در قانون های دیگر ایران رو می سازن این حرف رو بارها من و امثال من به صورت کامنت نوشتیم کاش یک رسانه تاثیرگذار مثل باشگاه خبرگزارن به صورت مفصل به این موضوع می پرداخت و مرتب در موردش بحث میشد.
ناشناس
۲۲:۱۳ ۲۸ آذر ۱۳۹۷
اگر نخوانده اند ازبیت المال حقوق های میلیاردی و مفت گرفته اند که
مهران
۲۲:۰۱ ۲۸ آذر ۱۳۹۷
به نظر من برای کاندیداها قبل ازانتخابات یک امتحان کتبی بگذارید تا حد اقل یک بار قانون اساسی را بخوانند وبا قانون آشنا به شوند