سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رئیس مجلس شورای اسلامی در جاسک مطرح کرد؛

مکران منطقه ای استراتژیک و موثر در توسعه کشور/ برخی کشورهای دون‌پایه منطقه به دنبال پمپاژ سوءتفاهم و ایجاد اختلاف هستند

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: توسعه منطقه مکران موضوعی استراتژیک و موثر درتوسعه کشور است.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان  از بندرعباس ،علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در نشست شورای اداری شهرستان‌های سواحل مکران گفت: مطابق با برنامه ششم توسعه منطقه مکران موضوعی استراتژیک و موثر درتوسعه کشور است.

وی فعالیت نیروی دریایی در منطقه مکران را نشانه اهمیت این منطقه برای امنیت و منافع ملی دانست.

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: طرح‌های مهمی مانند خط انتقال نفت در این منطقه در دست اجراست و مقدمات سرمایه گذاری خارجی در این منطقه باید گسترش یابد.

لاریجانی افزود: ایجاد منطقه آزاد جاسک در مجلس شورای اسلامی بررسی و حتی به تصویب رسیده است، البته شورای نگهبان در این باره نظراتی دارد و مسیر این کار در مجلس هموار شده است.

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: مبادلات دریایی در این منطقه زمینه خوبی دارد، اما باید چارچوبی برای آن تعیین و گمرک جاسک باید فعالتر شود.

رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه با بیان اینکه مردم نباید از مبادلات تجاری و دریایی محروم شوند، اضافه کرد: البته به شرطی که این مبادلات برای اقتصاد کشور هم مفید باشد، همچنین در توسعه منطقه باید به تقویت سکونت‌های بومی هم توجه شود و نباید در این مناطق بخشی فقیر و غنی وجود داشته باشد.

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: استقرار دبیرخانه مکران علاوه در منطقه، در تهران نیز باید متمرکز شود.

لاریجانی افزود: در شورای هماهنگی سران قوا ساختار توسعه در منطقه بررسی، و به وزیر راه و شهرسازی برای ایجاد خط هوایی توصیه می‌شود.

وی گفت: برای فعال شدن ایرلاین‌های بخش خصوصی و پر شدن ظرفیت صندلی‌های خالی این خطوط، باید از اعتبارات استانی نیز کمک گرفته شود. البته در آینده با توسعه این منطقه، این موضوع حل خواهد شد.

لاریجانی با تاکید بر استفاده از صاحبنظران منطقه برای توسعه گفت: یکی از مشکلات ما در کشور نادیده گرفتن نخبه‌های محلی در توسعه مناطق است.

وی با تاکید بر ظرفیت این منطقه در صادرات میوه و تره بار گفت: صادرات میوه نباید موجب کمبود آن در کشور شود.

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: زندگی مسالمت آمیز شیعیان و اهل سنت در این منطقه یک مزیت است، اما دشمنان سعی دارند با رواج دروغ پردازی و توهین، بین مسلمانان تفرقه افکنی کنند.

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: مسئولان استانی و مردم منطقه نیز خود را آماده توسعه کنند، زیرا آینده این منطقه درخشان است و لازم است مردم فرزندان خود را برای فراگیری رشته‌های مورد نیاز این منطقه تشویق کنند تا نیروی بومی با دانش کافی بتواند نیاز توسعه منطقه را برآورده کند.

رئیس مجلس شورای اسلامی بر راه اندازی رشته‌های مرتبط با نیاز منطقه در دانشگاه‌های هرمزگان تاکید کرد.

رئیس مجلس شورای اسلامی در بخش پایانی صحبت‌های خود با تاکید بر تقویت اتحاد بین شیعیان و اهل تسنن گفت: یکی از نکات خوب منطقه زندگی آرام و دوستانه شیعیان در کنار اهل تسنن است و این از نکات کلیدی کشور و مورد تاکید امام خمینی (ره) از ابتدای انقلاب بود و این وحدت نباید تحت هیچ شرایطی تخریب شود.

وی تصریح کرد: برخی کشورهای دون پایه منطقه دائم به دنبال پمپاژ سوءتفاهم و ایجاد اختلاف هستند که نباید فریب آنها را خورد، چرا که اگر شرایط وفاق بین فِرَق مختلف فراهم باشد، آبادانی و امید در کشور شکل می گیرد.

لاریجانی تصریح کرد: استقرار دولت الکترونیک نیز در این منطقه و در سراسر کشور از اهمیت بالایی برخوردار است و با ایجاد زیرساخت های این بخش، دیگر فاصله مرکز استان با شهرستان های مختلف موجب سرگردانی و رفت و آمدهای متعدد مردم نمی شود و در جلسات سران قوا نیز به این نکته تاکید شد.

رئیس قوه مقننه اضافه کرد: نکته ای که به عنوان نکته پایانی مورد تاکید من است خطاب به مردم، ریش سفیدان، مسئولان و دانشگاهیان است و آن این است که باید رویکرد به سمت آمادگی برای ایجاد توسعه در آینده باشد و مردم بومی باید این آمادگی را در خو دایجاد کنند و با توسعه مهارت های خود از نظر فنی و حرفه ای نیازهای رشد استان را تامین نماید تا دیگر مجبور نباشیم برای امور فنی و توسعه ای از شهرها و استان های دیگر دور و نزدیک نیروی حرفه ای وارد کنیم و دانشگاه ها نیز باید متناسب با همین نیازها نیرو تربیت کنند.


انتهای پیام/ر


تاکید رئیس مجلس شورای اسلامی بر پرورش نیرو‌های بومی متخصص

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.