وی ادامه داد: متأسفانه مقاومت میکروبی یکی از مشکلات امروز بیمارستانها و مراکز درمانی سراسر دنیاست و پزشکان و محققین بسیاری روی این موضوع پژوهش و تحقیق انجام میدهند.
این کارشناس مراقبتهای ویژه ادامه داد: امروزه تنوع آنتی بیوتیکها بسیار وسیع شده است و این قرصها را بدون توجه به حجم ورودی بدن به صورت خودسرانه مصرف میشوند؛ زمانی که تعداد بسیار زیادی آنتی بیوتیک جذب بدن شود، مقاومت در مقابل انواع میکروبها ایجاد خواهد شد و در بلند مدت بیماریها قابلیت درمان نخواهند بود.
وی بیان کرد: باید برای کاهش مقاومت میکروبی نسبت به آنتی بیوتیکها برای درمان بیماریهای مختلف روشی غیر از آنتی بیوتیک تراپی استفاده کنیم؛ در خارج از کشور نیز بر روی این موضوع تحقیقات موثری انجام شده است و خوشبختانه نتایج قابل قبولی نیز به وسیله دانشمندان به دست آمده است.
فروغی افزود: امکانات تحقیقی و پژوهشی در زمینه مقاومتهای میکروبی و تأثیر آنها بر روی بدن به مراتب بیشتر از ایران است؛ به طوری که کشورهای اروپایی به سمت کاهش مصرف آنتی بیوتیک تراپی رفتهاند تا با این کار از عوارض ناشی از مصرف این قرصها کم کنند.
این کارشناس مراقبتهای ویژه گفت: حجم توزیع نیروی انسانی در بیمارستانها و مراکز درمانی سطح کشور بسیار کم است و تناسبی خوب بین پزشکان، تختهای آی سی یو و بیماران وجود ندارد.
وی یادآوری کرد: کشور نیازمند نیروی پرستار بیشتری در مقایسه با تختهای آی سی یو و تعداد جمعیت بیماران در سراسر کشور وجود دارد و من معتقدم که نیروی پرستار نقشی موثر در کاهش عوارض مصرف قرصها و مقاومتهای میکروبی در بین بیماران دارد.
انتهای پیام/