وی با بیان اینکه بورس کالا یک مسیر برای عرضه زعفران به شمار میرود، تاکید کرد: بورس کالا به عنوان یک ساختار اقتصادی منسجم و پیشرفته میتواند یکی از نیازهای زعفران را در جهت شفافیت، به مرور زمان و با مدیریت مرتفع کند.
بیشتر بخوانید: سازوکار بورس کالا به رقابت پذیری تولید کمک میکند
عضو شورای ملی زعفران در خصوص معاملات قراردادهای آتی و گواهی سپرده زعفران در بورس افزود: اقدام به عرضه گسترده زعفران در بورس کالا آن هم با روشهای مختلف، نشان دهنده آن است که مدیران و مسوولان بخش کشاورزی به فکر خدمات گسترده تر و سبد بزرگتری از همکاری با بخش اقتصادی و تعامل با واحدهای تجاری هستند.
شریعتی مقدم بیان کرد: زعفران صدها بازیگر جدی دارد و بورس کالای ایران به عنوان بازار رسمی کالای کشور میتواند با همکاری نهادهای مرتبط، زمینه ارائه خدمات و ظرفیتهای مطلوب برای همه این بازیگران را فراهم کند.
وی ادامه داد: بورس کالا میتواند در تعیین قیمت صادرات زعفران نقش مهمی ایفا کند و با برداشتن گامهای بلندتری، علاوه بر ساماندهی قیمت زعفران در بازار سنتی، مرجع قیمت زعفران دنیا شود که این عوامل بدون بر اشتیاق ورود فعالان بازار زعفران به بورس کالا میافزاید.
شریعتی مقدم، یکی از ضعفهای موجود در بازار زعفران را عدم یا کمبود تخصص و دانش در بهبود کیفیت آن عنوان و اظهار کرد: تمام فعالان حوزه زعفران باید علاوه بر فرهنگ سازی، در سطح کلان هم به دنبال ایجاد دستورالعملی برای عرضه این محصول باشند و آموزش و تکمیل تخصص را مدنظر قرار دهند. از این رو عرضه زعفران استاندارد و باکیفیت نیز یکی از مزایای بورس کالا به شمار میرود.
انتهای پیام/