سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

خواندن نماز جماعت برای پلدختری ها رویا شد/اقامه نماز جمعه در گرما و سرمای خیابان

پروژه مصلای نماز جمعه پلدختر با گذشت ۹ سال هنوز ۵۸ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، تا مردم مجبور شوند که نماز خود را در گرما و سرمای خیابان اقامه کنند.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ، مصلا به عنوان محلی برای تجمعات بزرگ دینی، مذهبی، فرهنگی و اجتماعی از جمله نیازهای مردم شهرها است که نمازگزاران هر شهر هر جمعه برای برپایی نماز در آن گرد هم می آیند، پلدختر با جمعیت ۸۰ هزار نفری و با وجود لقب «هویزه ثانی» از این نعمت محروم است.

یکی از شهروندان پلدختری گفت: تکمیل مصلای نماز جمعه دیگر برای مردم پلدختر به یک آرزو تبدیل شده و بخشی از نمازگزاران در روزهای جمعه به دلیل کمبود فضا و کفاف ندادن ظرفیت مسجد جامع این شهر برای برپایی نماز مجبور می شوند داخل کوچه نماز خود را اقامه کنند.

رمضان قنبری، افزود: این موضوع در فصول مختلف سال مشکلات خاص خود را دارد به گونه ای که در فصل تابستان با وجود گرمای ۵۰ درجه چندین صف از نمازگزاران جمعه در پلدختر بیرون از مسجد نماز می خوانند و حتی امام جمعه نیز پس از ایراد خطبه ها به جمع آنها ملحق می شود و بیرون از مسجد به نماز می ایستد.

یک نمازگزار نماز جمعه گفت: تکمیل مصلا یکی از نیازها و ضروریات نمازگزاران در شهر پلدختر است، زیرا کمبود فضای مسجد جامع و نبود مصلی به ویژه در جمعه های شلوغ آنها را با مشکلات عدیده ای مواجه می کند.

عباس قنبری، افزود: بخشی از نمازگزاران نماز جمعه در پلدختر در فصل زمستان با وجود پدیده های مختلف مانند باد، باران و سرما در شرایط سخت و زیر باران نماز خود را اقامه می کنند.

مسئول ستاد نماز جمعه خواهران پلدختر گفت: مصلای المهدی(عج) شهر پلدختر چند سال است گرچه به حال خود رها نشده اما روند اجرایی بسیار کند و لاک پشتی دارد و مردم به ویژه نمازگزاران را در انتظار گذاشته است.

هما کریمیان، افزود: نمازگزاران نماز جمعه در پلدختر گاهی اوقات اگر دیر به صفوف تشکیل شده در داخل مسجد جامع و دارالقرآن برسند مجبور می شوند بیرون از مسجد برای نماز صف بکشند که این امر با توجه به ویژگی های فصول مختلف سال مشکلات خاص خود را دارد.

وی، خاطرنشان کرد: به دلیل کمبود فضا، برخی خواهران نمازگزار پلدختری در دارالقران الزهرا (س)، برخی طبقه بالای مسجد جامع و علاوه بر آن بخشی از آنها در جمعه های شلوغ بیرون از مسجد و داخل کوچه برای نماز صف می بندند که از هر نظر برای خادمان و نمازگزاران مشکلاتی را به همراه دارد.

مسئول ستاد نماز جمعه خواهران پلدختر، گفت: خادمان نماز و اعضای ستاد مجبور می شوند در چنین شرایطی برای انجام امور مربوط به برگزاری نماز و خدمت به نمازگزاران جمعه به چند گروه تقسیم شوند و از طرفی قبل از شروع برنامه های نماز باید در سه مکان مجزا از طریق نوارهای سبز رنگ با دقت مسیر قبله را برای نمازگزاران مشخص کنند که این امر نیز سختی خاص خود را دارد و تکمیل مصلا بسیاری از مشکلات موجود را برطرف می سازد.

سید حمیدرضا کاظمی نماینده مردم پلدختر و معمولان در مجلس شورای اسلامی نیز در این رابطه، گفت: مصلای نماز جمعه شهر پلدختر پروژه ای است که به زمین مانده و از مطالبات به حق مردم به ویژه نمازگزاران جمعه است که تکمیل آن نیاز به یک جهش و همت جدی دارد.

وی، اظهار داشت:تکمیل مصلای پلدختر کاری فرهنگی است که از نظر تجمعات سیاسی، اجتماعی و معنوی نیاز شهر بوده و انتظار می رود مدیران استانی مانند راه و شهرسازی و برنامه و بودجه به طور جدی توجه ویژه ای به این مطالبه مردم داشته باشند.

نماینده مردم پلدختر و معمولان در مجلس شورای اسلامی، افزود: مسجد جامع محل فعلی اقامه نماز جمعه، ظرفیت کافی نمازگزاران را ندارد و لازم است مسئولان برای تکمیل مصلای پلدختر که از ضروریات این شهر است اعتباراتی در نظر بگیرند تا نماز جمعه در مصلا برگزار شود.

کاظمی، گفت: پیشرفت فیزیکی پروژه مصلای نماز جمعه پلدختر برای امام جمعه، مردم و مسئولان رضایت بخش نیست و می توان با هزینه های جزیی و حداقل مصلا را برای اقامه نماز آماده و قابل استفاده کرد و سپس در آینده با تخصیص اعتبارات آن را کامل کرد.

حجت الاسلام احمد علی حسین زاده آملی امام جمعه پلدختر نیز گفت: طی مدت کوتاهی که در این شهر به سمت امامت جمعه منصوب شده ام دو بار از مصلای المهدی (عج) شهر پلدختر بازدید کرده ام که مشخص شد پیشرفت فیزیکی رضایت بخشی ندارد.

وی اضافه کرد: عملیات اجرایی این مصلا در سال ۸۸ در زمینی به مساحت حدود پنج هزار و زیر بنای سه هزار متر مربع آغاز شده که تا کنون حدود ۵۸ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

امام جمعه پلدختر افزود: مکان فعلی که در آن نماز جمعه پلدختر برپا می شود گنجایش کافی برای اجتماع و خیل نمازگزاران را ندارد و این مشکل در گذشته نیز بوده که این امر تکمیل مصلا را ضروری می سازد.

حجت الاسلام حسین زاده آملی، گفت: مقرر شد حداقل ریزه کاری های داخلی مصلا و کارهای جزیی تکمیل شود تا بتوان در سالروز ورود امام راحل به کشور و در تاریخ ۱۲ بهمن ماه سال جاری نخستین نماز جمعه پلدختر را در آن برگزار کرد و با همت و تلاش مضاعف این امر حتی می تواند زودتر تحقق یابد.

منبع: مهر

انتهای پیام/ب

پروسه تکمیل مصلای پلدختر همچنان ادامه دارد

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.