سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

عبدالسلام: برنده اصلی برقراری آتش‌بس در حدیده، ملت یمن است

سخنگوی جنبش انصارالله یمن با تاکید بر لزوم حل بحران این کشور از طریق سیاسی گفت برنده اصلی برقراری آتش‌بس در بندر حدیده، ملت این کشور است.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان، محمد عبدالسلام، سخنگوی جنبش انصارالله یمن، در مصاحبه با شبکه تلویزیونی الجزیره با اشاره به اجرایی شدن  توافق آتش‌بس در حدیده گفت برنده اصلی این موضوع ملت یمن است.

او گفت: توافقی که در مذاکرات و رایزنی‌های ما در سوئد به دست آمده است می‌بایست آتش‌بس در روز پایانی مذاکرات برقرار می‌شد، اما متاسفانه ائتلاف متجاوز سعودی با این دستاویز که به هفتاد و دو ساعت برای ایجاد سازوکاری برای برقراری آتش‌بس نیاز دارد به اقدام‌های خصمانه و تجاوزکارانه خود ادامه داد. از این رو نماینده سازمان ملل متحد در یمن با ارسال نامه‌ای رسمی به ما از ما خواست که آتش‌بس از نیمه‌شب سه‌شنبه برقرار شود. ما نیز از این مسئله استقبال کرد و اسامی نمایندگان خود در کمیته هماهنگی مشترک برای آتش‌بس ارائه کردیم.

سخنگوی جنبش انصارالله یمن افزود: بر اساس اعلام وزارت دفاع یمن در صنعا و شورای عالی سیاسی یمن و سایر شرکای سیاسی ما، آتش‌بس از نیمه‌شب سه‌شنبه آغاز شد و همگان تاکید کردند که از برقراری آتش‌بس و صلح در شهر حدیده یمن حمایت می‌کنند؛ چرا که این شهر به لحاظ اقتصادی و نقشی که در وصول کمک‌های بشردوستانه به مردم یمن دارد از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.

عبدالسلام اضافه کرد: ما هم‌اکنون کمیته هماهنگی مشترک آتش‌بس در صنعا تشکیل داده‌ایم و این کمیته ارتباط مستقیم با سازمان ملل متحد دارد و قرار است که در این کمیته هماهنگی مشترک نمایندگی از دو طرف حضور داشته باشند. ریاست این کمیته را سازمان ملل متحد بر عهده خواهد داشت و این کمیته گزارش‌های هفتگی درباره هرگونه نقضی که از سوی هر طرفی رخ دهد ارائه می‌کند.

او در ادامه گفت: معتقدم اگر حملات هوایی ادامه پیدا کند دیگر نیازی به پایش اقدام‌های ناقض آتش‌بس نیست و دیگر لازم نیست که ما مثلاً بگوییم در فلان جا تیری از تفنگی به سوی طرف دیگر شلیک شده یا در جایی دیگر حملات توپخانه‌ای صورت گرفته است.  قبل از آغاز آتش‌بس تیراندازی شدیدی از سوی طرف دیگر انجام شد. ما امیدواریم که طرف دیگر به آتش‌بس پایبند باشد و این را بفهمد که جنگ به چنین شیوه‌ای نمی‌تواند منجر به یک راه حل سیاسی شود بلکه صرفاً منجر به بحران انسانی می‌شود.

سخنگوی جنبش انصارالله یمن در ادامه تاکید کرد: توجه به چهار سال تجاوزگری و نتایج آن کافی است تا به این مسئله پی برده شود که بحران یمن باید از طریق راه حل سیاسی حل و فصل شود و همگان باید شرایط را برای گفتگوی آتی که در نیمه یا اواخر ماه ژانویه برگزار می‌شود فراهم کنند.

عبدالسلام درباره مذاکرات سوئد نیز گفت: اجازه دهید برخی از امتیاز‌هایی که ما برای دستیابی به این آتش‌بس دادیم برای شما بیان کنم. ما این امتیاز را دادیم که سازمان ملل متحد به محموله‌هایی که وارد بندر حدیده می‌شود نظارت داشته باشد و آن‌ها را مورد بازرسی قرار دهد. ما همچنین پذیرفتیم که کالا‌هایی که وارد یمن می‌شود و مبالغی که به دست ما می‌رسد بر اساس سازوکاری که کمیته اقتصادی‌ای که در سوئد با ما بود میان یمنی‌ها توزیع شود و حقوق کارمندان یمنی پرداخت شود. همچنین این امتیاز را دادیم که نیرو‌های نظامی که به جهت مقابله با نیرو‌های طرف دیگر در حدیده حضور دارند از این منطقه عقب بنشینند و این اقدام بر اساس توافق‌هایی که با سازمان ملل متحد صورت گرفته انجام شود. این امتیاز‌هایی که ما داده‌ایم نشان می‌دهد که ما به شدت به دنبال آن هستیم که وضع حدیده که تاثیر زیادی بر تمام یمن دارد، سامان داده شود. باید یادآور شوم آنکه از آتش‌بس حدیده سود می‌برد ملت یمن است. آتش بس یمن باعث می‌شود که مواد غذایی اساسی، مشتقات نفتی و کمک‌های بشردوستانه به دست مردم برسد.

سخنگوی انصارالله یمن در پاسخ به این سوال که آیا شما آمادگی آن را دارید که با فرا رسیدن سی و یک دسامبر بندر حدیده را تحویل سازمان ملل متحد دهید، گفت: مسئله برقراری آتش‌بس در حدیده مراحلی داشته و دارد. در مرحله نخست ما حدود یک سال پیش از سازمان ملل متحد خواستیم که به ایفای این نقش بپردازد، اما پاسخ مثبتی دریافت نکردیم زیرا توجیه حمله به شهر حدیده این بود که از بندر حدیده سلاح به دست ما می‌رسد و کالا‌هایی که از این بندر وارد می‌شود به مصارف نظامی می‌رسد. حتی خود سید عبدالملک بدرالدین شخصاً این طرح را مطرح کردند و وقتی با نماینده سازمان ملل متحد در یمن دیدار کرد همین مسئله را مطرح کرد. از این رو ما هیچ اشکالی در این نمی‌بینیم که سازمان ملل متحد نقش نظارتی بر واردات کالا‌ها به بندر یمن داشته باشد و آن‌ها را مورد بازرسی قرار دهد.

عبدالسلام افزود: بندر حدیده یمن یک پادگان نظامی نیست تا ما سخن از کنترل و سیطره بر این بندر سخن بگوییم. چنین مسئله‌ای حتی از سوی سازمان ملل متحد و کشور‌های ائتلاف نیز مطرح نشده است. در مرحله دوم نیرو‌های نظامی‌ای که در شهر حدیده حضور دارند باید به مناطقی بروند که مورد توافق با کمیته مشترک آتش‌بس قرار گرفته است و این مناطق مشخص است. پس از اجرای این مرحله، نیرو‌های محلی به کار خود به صورت طبیعی ادامه می‌دهند. مرحله سوم این است که مشخص شود چگونه می‌توان گذرگاه‌های آبی بین‌المللی از جمله باب المندب را امن کرد، به این جزئیات کمیته مشترک آتش و سازمان ملل متحد پاسخ می‌گویند. توافق که صورت گرفته کاملاً روشن و به زبان عربی است و نیازی به ابراز تردید و تشکیک در آن نیست و ما تمامی مسائل را با سازمان ملل متحد مورد بحث و بررسی قرار داده‌ایم.

انتهای پیام/

برچسب ها: یمن ، سازمان ملل
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.