وی اظهار داشت: در حال حاضر پیشرفت فیزیکی سد گرین شهرستان نهاوند ۱۰ درصد است همچنین میزان ذخیره سد در گذشته ۴۰ میلیون متر مکعب و برای مصارف کشاورزی و باغات پایین دست بوده در صورتی که در طرح جدید ذخیره سد به بیشتر از نصف و معادل ۲۲ میلیون متر مکعب برای تامین نیاز شرب و صنعت شهرستان کاهش پیدا کرده و ۱۲۰ میلیون متر مکعب مربوط به حجم تنظیمی و آورد سالانه رودخانه گاماسیاب است.
سرپرست شرکت آب منطقه ای همدان ادامه داد: در طرح جدید پروژه سد گرین به دو صورت قابل واگذاری است که اگر دولت بخواهد از محل در آمد های عمومی آن را اجرا کند بر آورد هزینه آن حدود ۱۷۵میلیارد تومان است.
وی اضافه کرد: اگر به روش دوم که واگذاری به بخش خصوصی با آورده ۱۷۰ میلیارد تومانی و سود مشارکت حساب کنیم هزینه عملیات اجرایی آن بین ۳۷۵ تا ۴۰۰میلیارد تومان با تورم سالانه می باشد.
ستوده خاطرنشان کرد: با تغییر کاربری حجم ذخیره سد از کشاورزی به شرب و صنعت کیفیت سد به چندین برابر افزایش پیدا کرده و با کاهش ارتفاع سد تا یک متر کمتر از زیر سطح چشمه گاماسیاب موضوع زیر آب رفتن چشمه و امکان برگشت آب به چشمه های مجاور در شهرستان های اطراف منتفی خواهد شد.
سرپرست آب منطقه ای همدان گفت: اخیرا شایعاتی در بین مردم و کشاورزان شده که آب سد گرین به همدان منتقل می شود که این خبر از اساس کذب است و احداث این سد برای نیاز مردم نهاوند است و آب همدان از کردستان تامین می شود و خط لوله آن در حال انجام است.
انتهای پیام/ ش