وی افزود: این دنباله دار یکشنبه ۲۵ آذر نیز به نزدیکترین فاصله از زمین (۱۱.۵ میلیون کیلومتری) خواهد رسید.
این کارشناس نجوم خاطر نشان کرد: این دنباله دار درخشانترین دنباله دار سال ۱۳۹۷ است و انتظار میرود که روز یکشنبه به قدر ۳ برسد.
بشیتربخوانید :کاوشگر ناسا از حباب خورشید خارج شد
آزادگان ادامه داد: از روی عدد قدر دنباله دار میتوان حدس زد که دیدن آن کار بسیار راحتی باشد، ولی مسئله اصلی اینجا است که برخلاف ستارهها که تمام درخشندگی آنها در یک نقطه قرار دارد، درخشندگی دنباله دارها در سطح گستردهای پخش میشود.
وی افزود: البته این دنباله دار در نزدیکترین فاصله خود، ۳۰ برابر از ماه برای ما دورتر است؛ بنابراین برای رصد این دنباله دار باید به محلی کاملا تاریک رفت. بهتر است که از دوربین دوچشمی یا تلسکوپ کوچک برای رصد استفاده شود.
این کارشناس نجوم عنوان کرد: در اولین شبهای هفته پایانی آذرماه میتوان این دنباله دار را درست مابین «خوشه پروین» و «خوشه قلائص» در صورت فلکی «ثور» رصد کرد.
آزادگان با بیان اینکه دوره تناوب این دنباله دار ۵.۴ سال و قطر آن ۱.۲ کیلومتر است و در ۲۷ دی ماه ۱۳۲۷ شمسی توسط کارل ویرتانن کشف شد، افزود: فضاپیمای رزتا ابتدا قرار بود که به سوی این دنباله دار برود و آن را از نزدیک بررسی کند، اما چون آژانس فضایی اروپا پنجره پرتاب مناسب برای رسیدن به این دنباله دار را از دست داد رزتا را به سوی چریوموف-گراسیمنکو پرتاب کردند.
منبع: مهر
انتهای پیام/