سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

نوری پور در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان:

سایه سنگین تنهایی بر زندگی تک فرزندان/ مهد کودک جای خواهر و برادر را نمی‌گیرد

یک روانشناس گفت: تنهایی از جمله آسیب‌هایی که گریبان‌گیر تک فرزندان است و آنها این احساس را در زندگی خود تجربه می‌کنند.

رقیه نوری پور لیاولی روانشناس و مشاور خانواده در گفتگو با خبرنگار حوزه ازدواج وخانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره‌ آسیب‌های تک فرزندی اظهار کرد: صاحبان نظر همیشه گفته اند وقتی فرزند اول به نحو احسن تربیت شود، فرزندان دیگر به صورت خودکار از فرزند اول الگو گیری می‌کند.

این روانشناس با بیان اینکه کودکی که تک فرزند است جز والدین سرمشق دیگری ندارد، افزود: از آسیب‌هایی که گریبان گیر تک فرزندان است می‌توان به احساس تنهایی که آنان در زندگی تجربه می‌کنند، اشاره کرد.

وی بیان کرد: والدین این کودکان توقع زیادی از تنها فرزند خود دارد و در مسائل تحصیلی، شغلی و اجتماعی انتظار والدین نسبت به آن‌ها بالا است.

نوری پور لیاولی  ادامه داد: والدین این فرزندان به هنگام پیری نیز دلبستگی زیادی به آنان دارند و به همین دلیل با آسیب‌های روانی، عاطفی، اجتماعی مواجه می‌شوند.

این مشاور خانواده گفت: کودک در مهدکودک با همسالان خود تعامل دارد، اما در خانه شرایطی که بتواند با همسال خود  یک پیوند عاطفی برقرار کند وجود ندارد و مهد کودک جای خواهر و یا برادر را نمی‌گیرد.

  وی افزود: اگر کودک، خواهر و برادری از جنس مخالف خود نداشته باشد و فقط دنیا را از دیدگاه جنس خود ببیند در آینده، برای ارتباط با جنس مخالف با مشکلاتی روبه رو خواهد شد.

این روانشناس اظهار کرد: والدین اگر اشتباهاتی در رفتار با تک فرزند خود داشته باشند، این مسئله تا بزرگسالی کودک ادامه پیدا می‌کند.

نوری پور لیاولی گفت: هنگامی که والدین کودکان تک فرزند پا در دوره میانسالی و پیری می‌گذارند فرزند از طرف والدین و اطرافیان، تحت فشار قرار می‌گیرد و برای مراقبت از والدین خود باید تمام تلاش خود را کند؛ در صورتی که اگر خواهر یا برادری داشت این مسئولیت تقسیم می‌شد.

این روانشناس با بیان اینکه اولین شوک تک فرزند‌ها زمانی است که وارد مدرسه می‌شوند، افزود؛ همیشه به آن‌ها القا شده که تو بهترین هستی و کانون توجه بودند؛ هنگامی که وارد مدرسه می‌شوند با همسالان شبیه به خود روبه رو می‌شوند به همین دلیل در دوست یابی با مشکلاتی روبه رو خواهند شد.

وی  بیان کرد: این کودکان همدلی کمتری با همسالان خود دارند چرا که همیشه ارتباط آن‌ها محدود به ارتباط با والدین بوده است و ارتباط با والدین بسیار متفاوت از ارتباط با خواهر و برادر است همدلی با همسن‌های خود را خیلی تجربه نکردند.

این روانشناس گفت: کودکان تک فرزند توقعات بالایی دارند؛ چرا که همیشه والدین به دلیل تک بودن توقعات آن‌ها را برآورده کرده و ممکن است از دیگران نیز توقعات بالایی داشته باشند و این مسئله مشکلاتی برای آن‌ها در ارتباط با دیگران به همراه دارد.

نوری پور با بیان اینکه در شرایط فعلی اکثر خانواده به سمت تک فرزندی سوق پیدا می‌کنند و این مسئله بسیار نگران کننده است، خاطرنشان کرد:  علی رغم اینکه جامعه ما نیاز به نیروی جوان در کار، تحصیل، ایجاد شغل و... دارد؛ در آینده شاهد جمعیت پیر خواهیم بود که این مسئله برای کشور خطراتی را به دنبال خواهد داشت.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۴
در انتظار بررسی: ۰
من
۱۶:۴۳ ۲۵ آذر ۱۳۹۷
توی یکیش موندیم چه دل خجسته ای دارید گوشت 80000.....پوشک پیدا نمیشه .....شیر خشک50000تازه یکی میدن و.....میبینن
ناشناس
۱۶:۳۲ ۲۵ آذر ۱۳۹۷
بخدا سه ساله ازدواج کردم جرات نمیکنم اسم بچه بیارم با این همه گرانی همه اقلام بچه داری
حسن
۱۵:۳۳ ۲۵ آذر ۱۳۹۷
قبلا میگفتی فرزند کمتر زندگی بهتر . رو حرف خودتون وایستید دیگه
ناشناس
۱۵:۱۸ ۲۵ آذر ۱۳۹۷
کسی جرات نمیکنه ازدواج کنه اصلا چه برسه به اینکه بچه دار بشه
ناشناس
۱۴:۵۲ ۲۵ آذر ۱۳۹۷
من دلم می خواهدفرزندسوم داشته باشم ولی همسرم نمی خواهد
ناشناس
۱۵:۱۵ ۲۵ آذر ۱۳۹۷
پولشو داری ؟
م
۱۴:۵۰ ۲۵ آذر ۱۳۹۷
از قدیم گفتن // یکی یدونه //
ناشناس
۱۴:۰۰ ۲۵ آذر ۱۳۹۷
بهتره بگیددرحال حاضرکشورنیروکم داره صداقت ازهرچیزی بهتره چون زمانی که ازدیادجمعیت داشت یک ودوفرزندمیشدوازاینکه بهترمیشه به تربیتشون برسیم حالاوضع فرق کرده چی توقع بالای والدین هم ربطی به تعدادنداره روش فرزندپروری مهمه کسی بلدنباشه ۶تابجه هم که باشن مشکل پیدامیکنندیه سوال دارم چینیاکه تاچن وقت پیش اجازه داشتن تنهایه فرزندداشتن آیاالان همشون بچه هامشکل دارن
علیرضا قربانزاده
۱۱:۴۱ ۲۵ آذر ۱۳۹۷
دولت از بچه دوم به بعد یارانه رو یک میلیون تومان بکنه ببینید مردم چطور ۵ تا ۵ تا بچه میارن
علی
۱۱:۱۰ ۲۵ آذر ۱۳۹۷
درد تنهایی بکشه بهتر از اینه که توی نداری و فقر بزرگ بشه، این اوضاع اقتصادی فقط یکی ، البته اونم فقط بعد ده سال ازدواج
علی
۱۱:۱۰ ۲۵ آذر ۱۳۹۷
درد تنهایی بکشه بهتر از اینه که توی نداری و فقر بزرگ بشه، این اوضاع اقتصادی فقط یکی ، البته اونم فقط بعد ده سال ازدواج
ناشناس
۱۰:۲۱ ۲۵ آذر ۱۳۹۷
من خودم 3 فرزند دارم و تصمیم دارم 2 فرزند دیگر نیز داشته باشم آنها با هم بازی می کنند و من راحت هستم من به آنها عشق می ورزم روزی آنها را خدا می دهد وضع مان از موقعی فرزندان بیشتری داریم خیلی بهتر شده بعضی ها یک فرزند دارند بعد از عمری هنوز مستاجرند چون فکر اقتصادی ندارند .
ناشناس
۱۰:۱۴ ۲۵ آذر ۱۳۹۷
خانم مشاور: شما توی حرفتون گفتید کودک در مهدکودک با همسالان خود تعامل دارد، اما در خانه شرایطی که بتواند با همسال خود یک پیوند عاطفی برقرار کند وجود ندارد و مهد کودک جای خواهر و یا برادر را نمی‌گیرد. اینجا به نوعی گفتید کودک در مهد دوست پیدا میکند وکودک را به کودکان مهد ربط دادید ولی در آخر جمله کودک را به مکان ربط دادید (مهد کودک جای خواهر و یا برادر را نمی‌گیرد) کودک اگر در خانه هم باشد ، خانه جای خواهر و یا برادر را نمی‌گیرد.مشکل جای دیگه هستش توی مهد کودک دنبالش نگرد . .معمولا شما باید اینو بدونی وقتی کودک با همسالان وجامعه در ارتباط هستش فرصت بهتر برای پرورش دارد تا در انزوا ویا خانه تنها! ... توی اکثر کشورهای پیشرفته قوانین حمایتی برای والدین وکودک وجود داره حتی قبل ازاینکه کودک به دنیا بیاد فکر محل نگهداری (مهد کودک)رو میکنند. اما شما مشکل رو محل میدونید تنها محلی که میتونه این فرصت هرچند ناچیز برای کودک جبران کنه!!!!!!!!!!!
محمد
۰۹:۵۷ ۲۵ آذر ۱۳۹۷
با این اوضاعی که تو مملکت درست کردن و این همه گرونی کی جرات میکنه بچه دار بشه چه برسه به دومی هه