سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مدیرکل میراث فرهنگی قم عنوان کرد؛

کوه دو برادران قم در فهرست میراث طبیعی کشور قرار گرفت

یزدانی از ثبت ملی ۸ اثر طبیعی قم در فهرست میراث طبیعی کشور خبر داد و گفت: کوه دوبرادران و گنبد نمکی از جمله این آثار طبیعی است.

به گزارشگروه استان های  باشگاه خبرنگاران جوان از قم،حمید یزدانی مدیرکل میراث فرهنگی قم گفت: در جلسه کمیته ملی ثبت میراث طبیعی که با حضور کارشناسان، صاحب نظران و مسئولان مربوطه برگزار شد، کوه دو برادران، گنبد نمکی، درخت چنار آمُره، درخت چنار گیو، درخت چنار کهک، درخت چنار قنات بالا، درخت چنار گذر امامزاده، درخت چنار مسجد پاچنار هر سه در روستای وشنوه، واجد ارزش ثبت در فهرست ملی میراث طبیعی شناخته شدند.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قم ادامه داد: کوه دوبرادران قم را می توان ترکیب دو کوه به هم چسبیده دانست که دارای دو قله است. این کوه که بطور کلی بصورت یک کوه صخره ای با شیب‌های تند و پرتگاه‌های خطرناک دیده می شود دارای دورنمایی خاص و جذاب است که از شهر قم قابل روئیت است.

یزدانی عنوان کرد: قرار گیری کوه دو برادران در کنار کوه خضر و مسجد جمکران جلوه خاصی به آن بخشیده است. مردم استان نسبت به این کوه علاقه خاصی دارند و برای برنامه‌های کوهنوردی و سنگ نوردی از آن استفاده می کنند.

وی افزود: کوه دو برادران از نظر تنوع گیاهی و جانوری مورد توجه کمیته ثبت آثار طبیعی کشور قرار گرفت که مقرر شد با توجه به ظرفیت‌های گردشگری این کوه، پلان مدیریت خاص برای این اثر طبیعی مشخص شود.

وی به شرایط سخت صعود از کوه دو برادران اشاره کرد و گفت: تا کنون چندین گردشگر در مسیر صعود این کوه جان خود را از دست داده اند و همین موضوع سبب شده تا بحث صعود از این کوه به دید یک برنامه فنی کوه نوردی که نیازمند تجهیزات است نگاه شود.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قم ادامه داد: گنبد نمکی قم یکی از جاذبه‌های گردشگری و منحصر بفرد است که در 25 کیلومتری شمال غرب شهر قم در مسیر جاده قم به جعفر آباد در نزدیکی شهرک دامشهر قرار دارد.

یزدانی با اشاره به اینکه روستای آمره در بخش خلجستان قم و در دهستان دستجرد قرار دارد و گفت: چنار روستای آمره بدون شک یکی از کهنسال ترین و بزرگ ترین چنارهای ایران محسوب می‌شود، درختی بزرگ با صلابت که قرن‌هاست محل اجتماع مردم روستای آمره است که سن آن حدود 750 الی 800 سال برآورد می‌شود.

یزدانی تصریح کرد: درون گنبد نمکی آبگیر کوچکی قرار گرفته است که بر زیبایی‌های این پدیده افزوده است بطوری که یکی از کم‌نظیرترین چشم اندازهای طبیعی کشور را می‌توان در آنجا شاهد بود. از ویژگی‌های مهم این اثر که آن را از سایر گنبدهای نمکی کشور متمایز می کند قرار گیری آن در دشت است.

وی ادامه داد: در بخش خلجستان قم و در دهستان دستجرد روستای دیگری وجود دارد به نام روستای گیو و چنار کهنسال این روستا، درختی با شکوه و زیباست که در محوطه امامزاده جعفر واقع شده است.

وی افزود: از مهمترین شاخصه‌های چنار کهک این است که سند مکتوب در خصوص قدمت این اثر وجود دارد و در سفرنامه‌ها از جمله سفرنامه سبزواری به این درخت اشاره شده است، سن این درخت حدود 650 سال تخمین زده می شود.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قم گفت: کهک از بخش‌های استان قم است که به علت کثرت روستاهای ییلاقی به عنوان یکی از مراکز گردشگری شناخته می‌شود چنار کهک درختی کهنسال با تنه‌ای ضخیم و زیبا که در مرکز شهر کهک قرار گرفته است.

یزدانی با بیان اینکه روستای وشنوه از توابع بخش کهک است و سه درخت چنار قنات بالا، گذر امامزاده و مسجد پاچنار این روستا در فهرست میراث طبیعی به ثبت رسیدند بیان کرد: ورود گردشگران به روستاها جدا از آثار مثبت آن می تواند خسارت‌هایی را نیز ایجاد کند، که از آن جمله می توان به یادگاری نوشتن روی تنه درختان اشاره کرد، که این موارد می تواند پس از ثبت ملی آن و آموزش جوامع محلی در نحوه حفاظت اصولی از درخت کاهش و حتی پایان یابد.

یزدانی اشاره کرد: در پایان نشست کمیته ثبت آثار طبیعی کشور با توجه به تعداد پروندهای ارائه شده از استان قم و کیفیت پرونده‌ها، از اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قم تقدیر شد.

انتهای پیام/ح

کوه دو برادران قم ثبت ملی شد

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.