ترزا می گفت در صورت شکست وی در پایان رأیگیری امروز در گروه پارلمانی حزب محافظه کار در مورد رأی عدم اعتماد به او، جانشینش باید ماده 50 پیمان لیسبون را که آغازگر برکسیت بود، به تعویق بیندازد یا لغو کند.
وی افزود: «ما نمی توانیم خطر کنیم و هدایت مذاکرات درباره برکسیت را به دست مخالفان از حزب کارگر بدهیم.»
ترزا می تأکید کرد: «من می توانم مأموریتم را به خوبی انجام دهم.»
شماری از رسانههای انگلیسی سهشنبه شب اعلام کردند نمایندگان محافظهکار این کشور چهل و هشت نامه لازم برای طرح استیضاح علیه دولت ترزا می، نخستوزیر انگلیس را جمع آوری کردند.
شبکه بی بی سی اطلاعات منتشر شده از سوی بسیاری از منابع از جمله سران محافظهکاران و یکی از اعضای دولت را تایید کرد. این منابع اعلام کردند شمار درخواستهای مکتوب در این زمینه به حد نصاب رسیده است. طبق قوانین مجلس عوام، پانزده درصد نمایندگان محافظهکار یعنی 48 نماینده از 315 نماینده، باید به صورت مکتوب تقاضای خود را برای برگزاری رای عدم اعتماد از دولت ارائه دهند تا این روند اجرایی شود.
ترزا می تصمیم گرفته است رای نمایندگان انگلیس به برکسیت را که در پایان ماه نوامبر در مورد آن با اروپایی ها به توافق رسید تا زمانی نامشخص به تعویق بیاندازد. نخست وزیر این تصمیم را اتخاذ کرد زیرا اطمینان دارد اکثریت لازم برای حمایت از این طرح را در اختیار ندارد.
ترزا می از روز سه شنبه مشورت با سران اروپایی را آغاز کرده است تا بتواند طرح توافق را به گونهای تنظیم کند که مورد موافقت نمایندگان انگلیسی قرار بگیرد. اگرچه اروپایی ها از تمایل خود برای کمک به نخست وزیر انگلیس برای برون رفت از این بن بست سیاسی خبر داده اند، اما همگی در رد مذاکره برای توافقی جدید متفقالقول هستند.
اصلیترین عامل اختلاف مربوط به مرزهای ایرلند با هدف جلوگیری از بازگشت مرز فیزیکی میان جمهوری ایرلند و ایرلند شمالی است که از زمان توافق صلح سال 1998 حذف شده است. محافظهکاران که برای خروج از اتحادیه اروپا بسیار قاطع هستند میخواهند این بند که در طرح توافق گنجانده شده است به طور کامل حذف شود.
انتهای پیام/