وی ادامه داد: 974 میلیون تومان اعتبار جهت انجام پروژههای آبخیزداری به شهرستان گناباد تخصیص داده شده و هر چه مشارکت مردم بیشتر باشد اجرای طرحها موفقتر خواهد بود.در سه حوزه آبخیزداری کاخک، خانیک(سد کاخک تا مرز سرایان)، غرب و جنوب غرب( مرز بجستان تا گوهر دشت) با 27 زیر پروژه عملیاتی آغاز شده است.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری گناباد در زمینه انجام پروژههای آبخیزداری گفت: احداث بندهای سنگی، یک مورد در روستای گنبتوک و دو مورد بند سنگی در روستای خانیک،520 هکتار کپهکاری در 7 منطقه از حوزه آبخیزداری زوجی کاخک که عملیات آن 50 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است. نهال کاری در حوزه کاخک به مساحت حدود 6 هکتار از گونههای سماق و بادامشک که پروژه 100 درصد انجام شده از اقدام انجام شده در این حوزه است.
چمنی افزود: دو مورد دیگر از بندهای خاکی خانیک که اعتبارات آن از محل صندوق توسعه ملی تخصیص داده شده اکنون 50 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و تا دو ماه آینده به اتمام میرسد.
وی ادامه داد: کپه کاری با هدف تقویت پوشش گیاهی مراتع، جلوگیری از فرسایش خاک و حفظ آب، جلوگیری از سیلابها، افزایش توان اقتصادی دامداران و روستاییان انجام شده که در این کپه کاریها جهت کشت گونههای خوش خوراک و تعلیف دام منطقه با کشت یونجه وحشی، اروشیا، سکلاله وتقویت پوشش گیاهی منطقه انجام شده است.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری گناباد تاکید کرد: کشت بذرهای دارویی از جمله باریجه، آنغوزه، بنه، بادمشک، ریواس که سبب افزایش توان اقتصادی مردم منطقه خواهد شد در دستور کار ما است؛ اگر مردم در اجرای پروژهها مشارکت کنند در آینده با بهرهبرداری و حفاظت این مناطق و همکاری شورا و دهیاران توان اقتصادی کشاورزان روستاهای مذکور افزایش خواهد یافت.
وی گفت: برای نخستین بار در گناباد کشت انبوه گونه باریجه و آنغوزه در شهرستان به مساحت 520 هکتار در پروژههای فعال کپه کاری حوزه آبخیزداری در حال انجام است.
چمنی در زمینه حذف کانون بادی روستای گیسور نیز اظهار داشت: اعتباراتی استانی اختصاص داده شده و قراردادی با پیمانکار بسته شده و آماده اجراست. در قسمتی خود مردم کار نهال کاری را انجام دادهاند. منطقه گیسور را انتخاب کردهایم تا طرحهای بیابانزدایی را انجام دهیم و تلاش میکنیم با مشارکت و رضایت مردم پیش برویم. برای شروع در روستاهای روشناوند، گیسور و نوده پشنگ قرار اجرای طرح مشارکتی داشتهایم که در گیسور عملیاتی میشود.
وی مشکل منابع طبیعی در اجرای پروژه فرودگاه گناباد را این طور بیان کرد: زمین فرودگاه زمینی ملی است و بدون واگذاری کار فرودگاه انجام شده است. سازمان فرودگاههای کشور که بالاترین متولی فرودگاه است باید اقدامات لازم را از استانداری جهت سندسازی انجام دهد. اگر زمین به ادارات دولتی رایگان داده میشود باید سیر اداری آن انجام شود.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری گناباد در مورد مشکل سنددار کردن برخی منازل روستائیان نیز گفت: منابع طبیعی زمینی را که به بنیاد مسکن واگذار کرده توسط بنیاد به صورت قطعات به مردم فروخته شده و بعد از فروش و ساخت، جهت تفکیک، شرایط سخت شده و باید کل چند هزار هکتار را تفکیک و انتقال بدهیم تا اداره ثبت به بنیاد مسکن و بنیاد مسکن در دفتر خانه به اسم اشخاص سند بزنند. این موضوعی روشن و زمانبر است و سند مادر به اسم منابع طبیعی است؛ به زودی مشکل حل میشود؛ این موضوع مربوط به روشناوند، شهرک قوژد و شهرک بهلول بیلند است.
انتهای پیام/س
منبع: تسنیم