به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، حوزه ادبیات در هفته گذشته شاهد رویدادهایی بود که در ادامه به آن می پردازیم.
برگزیدگان بخش بین الملل جشنواره قصه گویی، از میان ۳۹۷ اثر ارسالی انتخاب شدند و به مرحله نهایی راه یافتند.
برگزیدگان بیست دوره گذشته جشنواره قصه گویی در مراحل بین المللی، ملی و منطقهای و همچنین قصه گویان و مجریان حرفهای دارای سابقه اجرا در رسانه ملی و تئاتر کشور در بخش بین الملل این جشنواره با یکدیگر به رقابت پرداختند.
از میان ۲۱۷ اثر ارسالی قصه گویان ایرانی، ۸ اثر و از ۱۸۰ اثر ارسالی شرکت کنندگان خارجی، ۷ اثر به عنوان آثار برتر معرفی شدند.
فاطمه روحی رحیم از تهران با قصه «رستم و اسفندیار»، اسماعیل ذبیحی از قم با قصه «خرمشیر»، پریسا صدایی آذر از اردبیل با قصه «دختر لجباز»، گلشن حسنوند از لرستان با قصه «خانم کوچیک»، نجمه احدزاده مروست از یزد با قصه «یک روز پرماجرای خاله»، سمیه امیری از لرستان با قصه «خر برفت»، مریم فهیم پور از خوزستان با قصه «بز بلا، بز ناقلا» و فرزاد شیرمحمدی از تهران با قصه «شنگول و منگول و حبه انگور»، به عنوان برگزیدگان بخش بین الملل معرفی شدند.
کتاب گویای داستان «حسنک وزیر» برگرفته از کتاب «تاریخ بیهقی» با صدای غلامعلی حداد عادل در ۶۳ دقیقه منتشر شد.
مجموعه ایرانصدا فعالیتهای متنوعی را انجام میدهد که پایگاه کتاب گویا نیز یکی از بخشهای آن است.
بنا بر اعلام ستاد خبری جشنواره بیست و یکم قصه گویی، اين جشنواره در بخش مسابقه ملى شامل: مادر بزرگ ها و پدربزرگ ها، زنان و مردان و دختران و پسران، بخش بين الملل متشكل از قصه گويان داخلی و خارجى، قصه ٩٠ ثانيه با موضوع «قصه زندگى من» به صورت آزاد و در نهايت بخش علمی برگزار میشود كه به ترتيب داوران هر بخش عبارتند از:
هيات داوران بخش ملى: «هوشنگ مرادی کرمانی»، «احترام برومند»، «منصور ضابطیان»، «علی خانجانی» و «لیلی رشیدی»
بخش بين الملل: «مهتاب کرامتی»، «منصور ضابطیان» و «کاسبر سورنسن» از كشور دانمارك
بخش ٩٠ ثانيه: «رسول صدرعاملی»، «مهتاب کرامتی»، «بهرام شاه محمدلو»، «منوچهر شاهسواری» و «شرمین نادری».
گفتنی است؛ مرحله پايانى جشنواره امسال با حضور قصه گويان ايرانى و خارجى ٢٦ تا ٢٩ آذرماه در تهران برگزار مى شود.
سید مهدی شجاعی که این روزها با انتشار آثاری برای مخاطبان کودک به بازار کتاب بازگشته است، تازهترین اثر داستانی خود را با عنوان «پشت پنجره» منتشر کرد.
«پشت پنجره» داستانی کودکانه درباره ترس و ماجرای پسری به نام علی را بازگو میکند که هنگام خوابیدن در اتاقش با تصاویر وحشتناکی روبرو میشود و با کمک پدر و مادر خود سعی در مواجهه با آنها را دارد.
انتهای پیام/