محمد صادق کوشکی استاد حقوق بین الملل دانشگاه تهران در این نشست علمیبا اشاره به حوادث اخیر فرانسه اظهار کرد: فرانسه از ابتدای روی کارآمدن ماکرون شاهد مجموعه اعتصابات در کارگران راه آهن و کارکنان شرکت هواپیمایی بود؛ یک موجی از ابتدای روی کارآمدن ماکرون شاهد هستیم که در نمونه خود خاص است.
وی با اشاره به اینکه ما شاهد فقر جدی در بین شهروندان مردم فرانسه نسبت به مناطق دیگر اروپا هستیم، گفت: این فقر با فقر سایر نقاط دنیا متفاوت است. در ابتدا کسانی با بهانه اعتراض به افزایش قیمت بنزین به این اعتراضات ملحق شدند.
کوشکی تصریح کرد: تلقی عامیانهای در دوران عصر قاجار وجود داشته که اروپا ثروتمند بوده و هر شخصی که در آنجا زندگی کند خوشبخت است؛ متاسفانه این نگاه توریستی هنوز درمیان رسانههای کشور ما وجود دارد.
وی با طرح این سوال که چرا برخی رسانههای داخلی یک واقعیت بزرگ را انکار میکنند گفت: بسیاری از نشریههای اروپایی غرق شدن ماکرون را به تصویر میکشند، اما در رسانههای ما به اینگونه نیست؛ برخی از روزنامهها با اینکه ۲ هفته از این اعتراضات گذشته است، برای رسانهای کردن این موضوع خود را کوچک میگمارند و طنز ماجرا این است که شاید باید از سفارت فرانسه اجازه بگیرند!
استاد دانشگاه تهران افزود: زمانی در گوشهای از کشور حادثهای رخ میدهد که به صورت مناسب پوشش داده یا برخورد یک پلیس با شهروند ایرانی به طور کامل بزرگنمایی میشود، اما در مقابل برخورد جدی پلیس فرانسه با معترضین و شهروندان فرانسه کم ارزش به حساب میآید.
وی با بیان اینکه اکثریت مردم فرانسه در دوران انتخابات به ماکرون رای دادند، یادآور شد:، اما اجرای بیشتر سیاستها طبقه متوسط مردم فرانسه را به سطوح درآورده است.
کوشکی با تاکید بر اینکه تصویر غلط از خوشبختی مردم اروپا و غربی توسط رسانههای داخلی شکسته شود، اظهار کرد: این مسئله باید توسط رسانههای از جمله؛ رسانه ملی حوزههای دانشگاهی بازتاب داده شود.
وی افزود: امیدواریم که این اتفاقات باعث شود ما چهره واقعی اروپا را بهتر شناخته و عظمت اضافی که برای اروپا قائل هستیم تعدیل شود.
کوشکی اذعان کرد: در بسیاری از کشورهای اروپایی زمانی که اتفاق سادهای در کشور دیگری رخ میدهد، وزارت خارجه کشور اروپایی بلا فاصله به اتباع خود طی بیانیه از سفر به این کشورها نهی میکند، اما جای سوال است که وزارت خارجه پس از ۲ هفته هنوز این پیام را نداده است.
وی یادآور شد: وزیر امور خارجه فرانسه سال گذشته طی اتفاقات دی ماه رفتار دولت ایران را خشونت آمیز اعلام کرد و سفر خود را کنسل کرد. آیا وزارت خارجه در یک حرکت همتای دیپلماتیک نباید ابراز تاسف از نحوه رفتار پلیس فرانسه با معترضین را مطرح میکرد؟ که این حداقل توقع ما از مسئولین وزارت امور خارجه است.
در ادامه این نشست، احمد مومنی راد استاد حقوق بین الملل دانشگاه تهران در بررسی تحولات و اعتراضات مردم فرانسه علیه نظام سرمایه دازی" اظهار کرد: اعتراضات مردمی فرانسه یک حرکت ضد نظام سرمایهای در غرب محسوب شده است؛ حرکتی که ما ۲ سال گذشته در همین کشور با عنوان جنبش خیزش شبانه شاهد بودیم.
وی تصریح کرد: در حقیقت چالشی که در دنیا سرمایه داری وجود دارد خیزشهای مردمی کارگری برای قیام علیه نظام سرمایه داری است نظامی که اصول آن مبتنی بر لیبرالیزم اقتصادی، رقابت، مکانیزم بازار، تبادل اقتصادی، سود و آزادی انتخاب شغل را به دنبال دارد.
استاد حقوق بین الملل دانشگاه تهران ادامه داد: فرانسه سابقه دیرینهای در انقلابهای آزادی، برابری و برادری دارد و ادعای مادر همه انقلابهای دنیا را بر خود میداند. از طرفی فرانسه خود را مهد آزادی، حقوق بشر و دموکراسی میپندارد و از منظر حقوق بشر کشوری که اینگونه ادعاها را دارد را میبینیم که در مواجه با پدیدهها دچار معیار دوگانه است.
وی افزود: اعتراضات مردمی امر طبیعی در کشورهای مختلف است، ولی چگونگی مواجه آن از نگاه غرب حائز اهمیت است.
مومنی راد با اشاره به اینکه کوچکترین اتفاق در ایران توسط امپراطوری رسانهای دنیا منتشر میشود، اذعان کرد: در مقابل راهبرد سکوت مطلق در رسانههای غربی در برابر برخی رخدادها از جمله؛ اجتماعات عظیمی مردمی مبتنی بر حرکت مردمی انصارالله حاکم است.
انتهای پیام/