سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مقام‌های ناسا اعلام کردند؛

کشف نشانه‌هایی از وجود آب بر سطح سیارک بنو

دانشمندان به کشف نشانه‌هایی از وجود مولکول‌های تشکیل دهنده آب بر سطح سیارکی مرموز و ناشناخته در منظومه شمسی دست یافتند.

به گزارش خبرنگار حوزه فن‌آوری‌ گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، کاوشگر فضایی ازیریس- رکس (OSIRIS-REx) ناسا به تازگی تصاویری از سیارک بنو، Bennu به زمین ارسال کرده است که در آن تصاویر نشانه‌هایی از وجود آب برسطح سیارک مشاهده می‌شود.
 
کارشناسان تصاویر ارسالی از کاوشگر به تاریخ ۲ دسامبر سال جاری را با استفاده از تکنیک در کنار هم چسباندن میلیون‌ها تصویر موزاییکی به دست آورده‌اند.
 
محققان ناسا در تاریخ ده دسامبر در نشست خبری کشف نشانه‌هایی از وجود آب درسیارک بنو را اعلام کرده‌اند و این نشان دهنده وجود این مایع ارزشمند در گذشته‌های دور سیارک فضایی است.


فضاپیمای (OSIRIS-REx) ناسا در تاریخ ۳ دسامبر وارد مدار سیارک بنو شد و کارشناسان در نظر دارند در طول سال آینده مکان مناسب بر پژوهش‌های دقیق‌تر کاوشگر بر سطح سیارک را پیدا کنند.

فضاپیمای فوق پیشرفته اوزیریس – رکس دارای تجهیزات اندازه گیری امواج مواد شیمیایی ناشی از مواد معدنی مختلف بنا بر طول موج نور منتشرشده از آنهاست.

کارشناسان اعلام کرده‌اند از حدود یک ماه پیش و قبل از استقرار کاوشگر بر سطح سیارک آن‌ها نشانه‌هایی از مواد معدنی هیدراته شده را بر سطح سیارک به کمک ابزار‌های اندازه گیری شناسایی کرده بودند.

محققان اعتقاد دارند در گذشته سیارک بنو دارای سیستم گرمابی بوده است و بقایای مواد باقیمانده بر سطح آن نشان دهنده وجود آب درگذشته‌های دور است.


ارزیابی‌های اولیه کاوشگر اوزیریس از سیارک بنو نشان می‌دهد، این سیارک سنگی و وزن آن حدود ۱۲۰۰ کیلوگرم درهرسانتی متر مکعب است. کل حجم سیارک افزون بر ۳۰۰۰ کیلوگرم درسانتی متر مکعب است.


در اطراف سیارک بنو صد‌ها خرده سیارک وجود دارد که امکان دارد بقایای بنو باشند که به تدریج دراثر دگرگونی ناگهانی و افت دما سنگ‌ها دچار شکست شده باشند.

کاوشگر فضایی اوزیریس ناسا پس از دو سال سفر درفضا در واپیسین روز‌های سال ۲۰۱۸ به سیارک بنو رسیده است. کار پژوهش بر روی این سیارک به وسیله محققان دانشگاه آریزونا درحال انجام است.

زمانی که کاوشگر اوزیریس – رکس به نزدیک سیارک رسید، درسطوح صخره‌ای آن مولکول‌های هیدروژن و اکسیژن شناسایی شد.

ترکیب دو مولکول فوق تشکیل دهنده عنصر حیاتی آب است.

کاوشگر اوزیریس درحال آماده سازی برای جمع آوری نمونه‌ها و ارسال آن به زمین است. این کاوشگر درسال ۲۰۱۶ به فضا پرتاب شد. سیارک بنو حدود ۵۰۰ متر طول دارد و به دور خورشید درمداری نزدیک به کره زمین می‌چرخد. کارشناسان از این بابت نگران هستند که در انتهای قرن ۲۲ میلادی امکان برخورد سیارک بنو با کره زمین وجود داشته باشد.

سیارک‌ها ازجمله بقایای انفجار و دگرگونی ناشی از شکل گیری منظومه شمسی هستند که حدود ۴.۵ میلیارد سال پیش روی داده است.

کارشناسان اعتقاد دارند سیاره‌ها و دنباله دار‌ها امکان دارد حاوی ترکیبات آلی و آب باشند که برای زندگی عنصری حیاتی به شمار می‌آیند.


نمونه‌های جمع آوری شده از سطح سیارک بنو به وسیله کاوشگر فضایی اوزیریس درسال ۲۰۲۳ به زمین می‌رسد و به گفته دانشمندان گنجینه‌ای فوق العاده از اطلاعات درباره تاریخ و تکامل منظومه شمسی دراختیار دانشمندان قرارخواهد داد.

کاوشگر اوزیریس درماه آینده وارد فضای کشش گرانشی سیارک می‌شود و با رسیدن به فاصله دومتری ازسطح آن با استفاده از بازوی رباتیک نصب شده دربدنه اش می‌تواند نمونه‌های مورد نظر را جمع آوری و استخراج کند.
منبع: independent
انتهای پیام/

کشف مولکول‌های شگفت انگیز حیات برسطح سیارک مرموز

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.