به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، نشست تخصصی محیط شهری و سلامت هوشمند با حضور آرش میلانی عضو کمیسیون سلامت و محیط زیست شورای اسلامی شهر تهران، صدرالدین علی پور مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار، زینب نصیری مدیرکل سلامت شهرداری تهران، امید پورنیک رئیس مرکز رشد و نوآوری دانشگاه علوم پزشکی ایران، امیرحسین اسدی رئیس مرکز نوآوری و شتاب دهی سلامت دیجیتال و عضو کارگروه توسعه کسب و کارهای دیجیتال و وحید حسینی دبیر کارگروه ملی آلودگی هوای کشور در سالن رودکی برج میلاد برگزار شد.
بنا بر این گزارش نشست تخصصی محیط شهری و سلامت هوشمند پیرامون محورهای اصلی راهکارهای هوشمند مواجهه با چالشهای آلودگیهای شهری(هوا، آب و خاک)، مدیریت هوشمند پساب و پساب شهری، خدمات هوشمند سلامت در شهرهای آینده و دسترس پذیری و زندگی هوشمند شهری، برگزار شد.
آرش میلانی با تاکید بر اینکه هوشمندسازی نمیتواند کل مشکلات محیط زیست تهران را حل کند، گفت: ابتدا شهرداری باید هوشمندسازی را در مجموعه خود توسعه دهد، به این صورت که در تمامی ابعاد محیط زیست شهری باید اطلاعات دقیق و شفافی در دسترس باشد و اینکه آیا شهروندان از حقوق خود و مقررات باخبر هستند؟ در این خصوص شورای پنجم تلاش کرده این اطلاعات را در اختیار شهروندان قرار دهد که در بخش باغات این امر به انجام داده رسیده است.
در ادامه صدرالدین علی پور با تاکید بر اهمیت برگزاری این گونه همایشها گفت: رویکرد جهانی خدمات و موضوعات مربوط به شهر، هوشمندسازی و بالا بردن خدمات به لحاظ کمی و کیفی و ارتقای کیفیت محیط زیست شهری است.
وی با اشاره به اهداف 17گانه توسعه پایدار در شهرها گفت: قسمت عمده این شاخصها به حوزه محیط زیست و هوشمندسازی شهر ارتباط پیدا میکند.
مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار افزود: بحث مشارکت به ویژه مشارکت بخش خصوصی بسیار حائز اهمیت است که پایه اقتصادی در هوشمندسازی را ایجاد میکند. همچنین در فرآیند هوشمندسازی باید به نوآوریهای بخش دانشگاهی و بخش خصوصی توجه شود.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه شهرها کانون بیش از 80 درصد مهاجرت و بروز انواع آلودگی هستند، باید به موضوعات زیرساختی مانند حمل و نقل، تصفیه فاضلاب توجه ویژه ای شود، این در حالی است که رتبه تهران در 140 شهر جایگاه 126 را دارد.
علی پور با معرفی استاندارد بین المللی شهرها و اجتماعات پایدار- شاخصهای خدمات شهری و کیفیت زندگی (ISO37120) که شامل 19 محور ایمنی، پسماند، آب و فاضلاب و غیره و همچنین 46 شاخصهای اصلی، 54 شاخص پشتیبان و 12 شاخص نمایه است، افزود: قرار بر این است تا این استاندارد به صورت پایلوت در منطقه 4 جهت ارتقاء و تقویت شاخصهای شهر هوشمند استقرار یابد.
وی در پایان در خصوص آلودگی نوری در سطح شهر تهران گفت: با همکاری شورای شهر در تلاش هستیم برای سنجش و کاهش آلودگی نوری اقدامات جدی کنیم که سرفصل ویژه و الگویی مشخص برای این مهم دیده شده است.
لازم به ذکر است؛ در این نشست وحید حسینی به موضوع پیگیری مصوبه ممنوعیت موتورهای دیزلی دودزا، امیدپورنیک به لزوم تعامل دولت، جامعه و دانشگاه، سجاد مروجی به اهمیت تحویل خدمات به بخش خصوصی به طور صحیح و زینب نصیری به ترویج سبک زندگی سالم و مسئولیت اجتماعی سازمان ها و در دسترس بودن ابزارهای سلامت به عنوان امری مهم در هوشمندسازی شهر پرداختند.
انتهای پیام/