به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،در تازهترین شایعه علیه شخصیت آیتالله کاشانی عکسی از اواخر عمر وی منتشر شده و از پزشک فرانسوی به نام سفیر انگلیس یاد میکنند.
آیتالله کاشانی در روزهای آخر عمر- اسفند ۱۳۴۰ /جای تشکر داره که سفیر انگلیس تا به آخر در کنار ایشان بودند.
در حالی عکس پروفسور کولر پزشک فرانسوی در حال معاینه آیت الله کاشانی (۱۳۴۰) است و به دعوت بازرگان ایرانی به تهران آمده است و در بیمارستان بازرگانان در خیابان ری دست آیتالله کاشانی را گرفته است. در کنار وی دکتر منوچهری (شماره ۲) پزشک بیمارستان مهر و دکتر سید محمد باقر کاشانی (شماره ۳) فرزند آیتالله کاشانی نیز دیده میشود.
بیشتر بخوانید:آیت الله کاشانی درباره تجدید رابطه با انگلستان چه نظری داشت؟+ تصاویر
در این اسناد که مربوط به مکاتبات محرمانه سفارت آمریکا در تهران با وزارت امور خارجه این کشور و سازمان جاسوسی سیا است، به وضوح از نقش مستقیم آمریکا در مدیریت این کودتا و کنار زدن دولت منتخب دکتر مصدق پردهبرداری شده است. این اسناد که ۳۷۵ قطعه سند را شامل میشود نشان میدهد که آمریکا مستقیماً در سرنگونی دولت منتخب محمد مصدق و حمایت از دولت زاهدی ایفای نقش کرده است. کارشناسان تاریخ با بررسی این اسناد بر سانسور تاکید داشتند.
در جنجالیترین سند این مجموعه، ادعا شده که آیتالله کاشانی و هواداران ایشان با سرنگونی دکتر مصدق و انجام این کودتا موافق بودهاند. این در حالی است که آیتالله کاشانی یک روز پیش از ۲۸ مرداد، طی نامهای به دکتر مصدق او را از شرایط جدیدی که کودتاچیان تدارک دیده بودند، مطلع ساخت و از او خواست که با همکاری با او تصمیمات لازم برای جلوگیری از کودتا را تدارک ببیند.
شایعه دیگر که قبل از اسناد علیه آیتالله کاشانی شکل گرفت فیلم یک دقیقه و ۵۲ ثانیهای از خانه مصدق روز ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ که آثاری از هجوم مردم در آن به چشم میخورد در شبکههای اجتماعی پخش شد.
در بخش پایانی این فیلم، فیلم دیگری در ۳ یا ۴ ثانیه از آیتالله کاشانی، دکتر مظفّر بقایی، سید شمسالدین قناتآبادی و نمایندگان دیگر مجلس شورای ملی دوره هفدهم و فیلم دیگری از سپهبد زاهدی به فیلم خانه مصدق الحاق شده است. در زیرنویس فیلم خانه مصدق نوشته شده است: «فیلمی نادر منتشر شده توسط «سیا» از ورود آیتالله کاشانی به همراه زاهدی و نمایندگان امریکا و انگلیس به ویرانههای خانه دکتر مصدق یک ساعت بعد از پیروزی کودتا». این ادعا، توسط کارشناسان تاریخ رد شده است و کذب از آب درآمد.
منبع: فارس
انتهای پیام/