در بخشی از این گزارش ذیل بند "تقابل ایران و آمریکا" آمده است: «کارزار تحریمی آمریکا علیه ایران به این کشور آسیب خواهد زد، اما با وجود مشکلاتی که به لحاظ اقتصادی پدید خواهد آورد، به فروپاشی دولت ایران منجر نخواهد شد.»
در ادامه این گزارش آمده است: «ایالات متحده امیدوار است با تشدید تحریمها، ایران را مجبور کند به میز مذاکره بازگردد اما این هدف نیز محقق نخواهد شد؛ چراکه جناحهای سیاسی رقیب در ایران با وجود اختلافات داخلی، ثبات نظام را بر مناقشات روزمره خود اولویت خواهند داد.»
این اندیشکده شناختهشده آمریکایی همچنین نوشته است که ایران ممکن است در واکنش به فشار آمریکا و در صورت ناکامی اروپا در تضمین منافع اقتصادی این کشور از توافق هستهای، اقدامات تلافیجویانهای را علیه آمریکا و رژیم صهیونیستی در دستور کار قرار دهد.
استراتفور در خصوص جایگاه کشورمان در بازار انرژی در سال ۲۰۱۹ نیز گفته است که ایران با وجود تحریمهای آمریکا کماکان به فروش نفت خود دستکم به میزان یک میلیون بشکه در روز ادامه خواهد داد.
در بخش دیگری از این گزارش به راهبرد منطقهای آمریکا در غرب آسیا برای مقابله با ایران اشاره شده است. استراتفور از اسرائیل، عربستان سعودی و امارات عربی متحده به عنوان سه رژیم همسو در منطقه یاد کرده که در خصومت با ایران اشتراک نظر دارند و واشنگتن برای مهار ایران روی آنها حساب میکند. عمان، کویت و قطر کشورهای دیگری هستند که به نوشته استراتفور، برای آمریکا از ارزش راهبردی، دیپلماتیک و اقتصادی برخوردار هستند، اما رغبت چندانی برای اتخاذ سیاست تقابلی با ایران ندارند. به نوشته استراتفور، هرچند واشنگتن خواهان اتحاد میان اعضای شورای همکاری خلیج فارس است، اما انتظار میرود اختلاف درونی در این سازمان همچنان ادامه یابد.
این گزارش به وضعیت «محمد بن سلمان»، ولیعهد سعودی در سال آینده هم پرداخته و نوشته است که با توجه به جنجال پیش آمده بعد از قتل «جمال خاشقچی» روزنامهنگار منتقد عربستانی، «عربستان سعودی باید در سال ۲۰۱۹ نگرانیهای فزاینده در مورد محمد بن سلمان را مدیریت کند.»
به نوشته استراتفور، با وجود آنکه بن سلمان همچنان جایگاه مستحکمی در خاندان سعودی دارد، اما ادامه این وضعیت به میزان حمایت پدرش از او بستگی دارد و مقاومت خاموش [علیه او] همچنان در خاندان سلطنتی گسترش خواهد یافت. این اندیشکده همچنین پیشبینی کرده است در سال ۲۰۱۹ برخی از متحدان کلیدی عربستان حمایت نظامی خود از این کشور و میزان سرمایهگذاری مستقیم خارجی در آن را محدود خواهند کرد، اما بعید است که در این روابط حیاتی تحولی ایجاد شود.
انتهای پیام/