حسین رضی معاون پژوهش، برنامه ریزی و نظارت صدا و سیما در ابتدای این نشست با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری تاکید جدی بر ارتقای سطح اخلاق در رسانهها دارند، گفت: اولین همایش پژوهشی اخلاق و رسانه چهارشنبه ۲۱ آذر ماه در سازمان صدا و سیما و با حضور ریاست سازمان جناب آقای دکتر علی عسکری و علیرضا اعرافی مدیر کل حوزههای علمیههای کشور برگزار میشود که مبحث آسیب شناسی اخلاق رسانهای یکی از موضوعات این همایش است.
وی با بیان اینکه اخلاق در پزشکی در تمام دنیا منشوری دارد که همه پزشکان دنیا آن را قبول کرده و براساس آن قدم بر میدارند، اظهار کرد: در این همایش سعی میکنیم که اخلاق رسانه را هم به یک منشور تبدیل کنیم تا افراد شاغل در رسانه این اخلاق را دنبال کنند.
رضی ادامه داد: ما در این همایش درباره رسانه عمومی صحبت خواهیم کرد. صدا وسیما بزرگترین رسانه کشور است و جدا از رسانههای دیگر نیست از این رو باید نقصهای خود را در حوزه اخلاق برطرف کند.
وی با تاکید بر اینکه به حوزه اخلاق رسانه اسلامی در جهان، خیلی کم پرداخته شده است، گفت: یکی از اهداف این همایش پرداختن به موضوع اخلاق رسانه اسلامی است از این رو سعی می کنیم در این راستا حرفهای قدم برداریم و در جهان اسلام حرفی برای گفتن داشته باشیم.
معاون معاون پژوهش، برنامهریزی سازمان صدا و سیما با تاکید بر اینکه امروزه بسیاری از افرادی که در رسانه فعالیت میکنند خارج از اخلاق رسانهای قدم بر میدارند، بیان کرد: باید در این زمینه فرهنگ سازی انجام شود که این موضوع یکی از اهداف این همایشها است.
رضی گفت:امیدواریم در آینده ای نه چندان دور شاهد بی اخلاقی افراد رسانهای نباشیم و همه کسانی که در حوزه رسانه فعالیت دارند با اخلاق در رسانه ظاهر شوند.
رئیس سیاست گذاری این همایش اظهار داشت: قرار است منشوری درباره اخلاق رسانهای تنظیم شود که بر گرفته از اخلاق اسلامی و قرآن مجید است.
رضی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه برخی هنرمندان زمینه ساز ترویج بی اخلاقی در حوزه رسانه هستند و آیا این همایش شامل آن ها نیز می شود، بیان کرد: قاعدتا کسانی که بی اخلاقی می کنند کمتر خود را در معرض نقد و داوری قرار می دهند اما ما سعی داریم تا با ایجاد ساختاری نظام مند در راستای اعتلای اخلاق اسلامی، محیط رسانه را به گونه ای تعریف کنیم که دیگر کسی نتواند فراتر از دایره اخلاق حرکت کند و اگر هم این کار را انجام داد مجموعه او را نپذیرد.
محمد ظریفیان مدیر کل پژوهشهای اسلامی سازمان صدا و سیما نیز درباره علت برگزاری این همایشی گفت: ما در ابتدای راه اخلاق رسانهای هستیم و باید تمام تلاشمان را در این باره به کار بگیریم.
وی با بیان اینکه فراخوانی برای شروع همکاری در این همایش ارائه شد، ادامه داد: طی مدت کوتاهی ۳۵۲ مقاله در حوزه اخلاق و رسانه برای ما ارسال شد. در این میان ۱۵۰ مقاله برای حضور در همایش مورد قبول قرار گرفت و برای داوری معرفی شدند.
ظریفیان با اشاره به اینکه قرار است از این مقالهها تحت عنوان چکیده مقالات اخلاق و رسانه در روز افتتاحیه همایش رو نمایی شود، تصریح کرد:کتاب تالیفی دیگری نیز در زمینه اخلاق و رسانه گرد آوری شد که از این کتاب هم در روز افتتاحیه این همایش رونمایی میکنیم.
وی در این نشست ادامه داد: نشست های علمی که در قالب این همایش برگزار می شود پس از پایان آن هم ادامه پیدا می کند و در قالب کرسی های دانشگاهی و حوزوی، مباحث به طور عمیق تری به تبادل نظر گذاشته می شود.
ظریفیان با بیان اینکه امیدواریم این همایش بتواند موج علمی در زمینه اخلاق رسانه ای ایجاد کند، اظهار کرد: هدف ما از همایش اخلاق رسانه ای به معنای عام است اما حوزه رسانه های نوین بیشتر مورد توجه قرار دارد زیرا رسانه های قدیمی و شناخته شده از حداقل مبانی اخلاقی بهره می برند اما این رسانه های تازه پدید آمده شاید کمتر به این مباحث پرداخته اند.
انتهای پیام/